bromfiets, examen

Slagingspercentage praktijkexamen bromfiets is 84 procent

RIJSWIJK – Het slagingspercentage van het nieuwe praktijkexamen voor de bromfiets bedroeg in de eerste maand 83,6 procent. Dat heeft het CBR bekend gemaakt.

In maart gingen in totaal 541 kandidaten op voor het nieuwe bromfietsexamen. Daarvan zijn 452 jongeren geslaagd.

Het CBR vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over het op 1 maart geïntroduceerde bromfietsexamen. Over een jaar wordt het praktijkexamen geëvalueerd. “Dan zal worden ingegaan op de uitvoeringsaspecten ervan”, laat een woordvoerster weten.

“Maar om een betrouwbare uitspraak te doen over het bromfietspraktijkexamen en de effecten op de verkeersveiligheid zijn de gegevens nodig over een periode van drie jaar.”

Auteur: Bart Pals

13 reacties op “Slagingspercentage praktijkexamen bromfiets is 84 procent”

Gert-Jan|11.05.10|14:03

Geen slecht cijfer. Het is maar goed dat het ook niet rond de percentages van rijbewijs B ligt. Dan moeten die scholieren wel erg veel investeren voor die twee jaar plezier.

chris|15.05.10|08:53

het gaat volgens mij niet allleen over het percantage , als ouder kijk je toch ook naar het bedrag wat je moeit investeren. een paar keer zakken loop de orijs op naar 1000 euro.

tiny|01.06.10|09:49

waarom een examen. Eerst kan iedereen rijden, dan verplicht theorie. Ben ik helemaal mee eens. Maar waarom praktijkexamen, als een leerling zakt moet hij nogmaals € 150,00 betalen en weer een extra les. Zo ben je inderdaad al snel € 1000,00 kwijt. Waarom niet verplicht aantal praktijklessen naast theorie volgen. In mijn ogen zou dit veiliger zijn dan na 4 praktijklessen examen. Ook al ben je geslaagd, de verkeerssituaties kun je dan nog niet goed inschatten. Nee ik denk dat het veiliger zou zijn als alle kadidaten verplicht 10 praktijklessen moet volgen voordat ze het certificaat krijgen, maar ja een examen zal er toch wel bij horen. Er moet uiteindelijk getest worden, waarom dan niet goekoper? Voor de jongeren is dit toch niet meer te betalen!

Daniele|20.06.10|16:05

Het gaat hier wel om de veiligheid!
Brommers rijden soms echt zo slecht!
Van mij mag het nog duurder zodat er minder scooters zijn en er dus minder mileuvervuiling is.
Misschien nemen mensen dan eerder het openbaar vervoer of de fiets!
(geschreven door een 15 jarige)

Maike|18.07.10|19:40

Het is inderdaad veel te duur, ik ben de eerste keer gezakt dus gelijk 395 euro naar de *** voor mijn ouders vind ik het nog wel het ergste… Ik moet het morgen over doen maar als ik dan weer zak… dan zie ik het echt niet zitten om het nog een keer over te doen, ook al betalen mijn ouders het.
Op veel websites staat ook dat het een eitje is. Nou, het is alles behalve een ‘eitje’, en om dan te bedenken dat iemand die in de sloot is gereden alsnog is geslaagd en iemand die te voorzichtig reed (ik) dan ben gezakt… slaat echt nergens op!

giovani|14.08.10|14:45

hallo jongens het is alleen maar geld klopperij het gaat niet voor de veiligheid en hun laten slagen wanneer het in hun progam uit komt ook het cbr moet door draaien net zoals het bromrijbewijs in het leven is geroepen om het verder bestaan van hun rijschool over 2 jaar komt het fiets rijbewijs dan vangt de brommer wij hebben zelf het cbr in gebrekke gestelt door afspraken niet na te komen voor verdere inlichtingen mogen jullie altijd mij mailen want ook cbr neemt verkeerde beslissingen mijn klein zoon ook 2 keer op geweest en niet geslaagt verder veel succes met bromfiets misschien jullie volgende keer mazzel groetjes giovani

wim|14.08.10|23:12

Hoezo duur/niet te betalen????
Heb je wel eens uitgerekend wat een doorsnee jongere in het weekend en vakantie(s) uitgeeft???

Arie|04.12.10|09:24

Ik zou wel eens willen weten hoe hoog het slagingspercentage op dit moment (december 2010) is.
Volgens mij gaat dit al aardig richtig het slagingspercentage van, bijvoorbeeld, een auto examen.
Mijn dochter heeft afgereden, het slagingspercentage lag op dat moment rond de 30 procent. Zelf zat zij, natuurlijk, niet bij die 30 procent.
In dit verband wil ik toch maar even aangeven dat het geen criterium mag zijn of je de bromfiets direct op de standaard kan krijgen of dat je daar wat moeite mee hebt. Het is een teken van geestelijke armoede wanneer je zo kleinzielig bent!
Minister Eurlings heeft destijds aangegeven dat het bromfietsexamen laagdrempelig moest zijn. Op deze manier komt daar natuurlijk niets van terecht.

D|12.12.10|17:48

Het is ECHT veelste duur!
de praktijkexame is 95euro maar omdat een rijschool je moet inschrijfen is het 195 euro dus 100euro gaat naar een rijschool + je moet lessen nemen dus ook even €30 x4 = 120euro + 33,25 theorie = 350,25euro en dan moet je nog sparen voor een scooter…

maar ik had gehoord dat begin 2011 de praktijkexamen gaat stoppen,
weet er iemand hier meer over?

jolanda|14.04.11|16:35

als dochter van een rijinstructeur al 2 keer gezakt hoezo laagdrempelig examen ik heb vele uren meer gereden als de gemiddelde leerling de eerstekeer teveel rechts gereden de 2 keer teveel links hoezo zitten de exeminators op een lijn voor een laagdrempelig examen .
het moet een heleboel geld kosten om zo,n rijbewijs te halen want er zakken er veel meer als ik bekijk wat er op mijn school zakt

Youri|17.01.12|19:04

Het slaat echt nergens op! ik heb nog mazzel dat ik scooter van vriend kon kopen maar alles bij elkaar is dat toch ff meer dan 1000 euro! Ze zeggen voor de veiligheid …. waarom laten ze je dan als je 16 en een half bent dan auto rijden!? laat ons dan gewoon op een terein rijden een paar rondjes en klaar maar geen 300 euro!!! Als je nou kijkt wat een gemiddelde tiener uitgeeft hou moet die in godsnaam dat kunnen betalen!? (Youri 16 jaar )

Rick|09.06.12|21:57

Dit is echt belachelijk! ik heb 36 euro voor theorie betaalt, in een keer geslaagd. Daarna heb ik 350 euro betaalt voor een pakket met examen voor praktijk, tijdens oefenen ging alles perfect, tijdens het examen werkte die examinator me zo op me zenuwen dat ik dicht sloeg en dingen fout deed, ik zakte !:@ en meteen herexamen aangevraagd, zover ik wist 120-150 euro, daar zeiden ze 245 euro! krijg ik een rekening van 297 euro! en dan nog de vraag of ik dan wel slaag! 40+350+300= 690 = een scooter!

Sabrina Griekspoor|21.10.20|20:07

Ik ben al 2x gezakt, theorie had ik in 1x, de eerste keer was ik te voorzichtig en mocht wel meer zekerheid tonen, 2e keer ging ik te snel, en te hard de bochten door maar kende wel alle verkeers regels kreeg ik als compliment.
Nou fijn.. en bij de brommer heb je geen special examen dus ja ben ik lekker mee.
Ben al een volwassen vrouw maar ben nu inmiddels al genoeg geld kwijt. Scooter niet nodig doe samen met me man zodra ik me rijbewijs heb. Ik les bij Bruinsma.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Slagingspercentage praktijkexamen bromfiets is 84 procent | RijschoolPro
bromfiets, examen

Slagingspercentage praktijkexamen bromfiets is 84 procent

RIJSWIJK – Het slagingspercentage van het nieuwe praktijkexamen voor de bromfiets bedroeg in de eerste maand 83,6 procent. Dat heeft het CBR bekend gemaakt.

In maart gingen in totaal 541 kandidaten op voor het nieuwe bromfietsexamen. Daarvan zijn 452 jongeren geslaagd.

Het CBR vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over het op 1 maart geïntroduceerde bromfietsexamen. Over een jaar wordt het praktijkexamen geëvalueerd. “Dan zal worden ingegaan op de uitvoeringsaspecten ervan”, laat een woordvoerster weten.

“Maar om een betrouwbare uitspraak te doen over het bromfietspraktijkexamen en de effecten op de verkeersveiligheid zijn de gegevens nodig over een periode van drie jaar.”

Auteur: Bart Pals

13 reacties op “Slagingspercentage praktijkexamen bromfiets is 84 procent”

Gert-Jan|11.05.10|14:03

Geen slecht cijfer. Het is maar goed dat het ook niet rond de percentages van rijbewijs B ligt. Dan moeten die scholieren wel erg veel investeren voor die twee jaar plezier.

chris|15.05.10|08:53

het gaat volgens mij niet allleen over het percantage , als ouder kijk je toch ook naar het bedrag wat je moeit investeren. een paar keer zakken loop de orijs op naar 1000 euro.

tiny|01.06.10|09:49

waarom een examen. Eerst kan iedereen rijden, dan verplicht theorie. Ben ik helemaal mee eens. Maar waarom praktijkexamen, als een leerling zakt moet hij nogmaals € 150,00 betalen en weer een extra les. Zo ben je inderdaad al snel € 1000,00 kwijt. Waarom niet verplicht aantal praktijklessen naast theorie volgen. In mijn ogen zou dit veiliger zijn dan na 4 praktijklessen examen. Ook al ben je geslaagd, de verkeerssituaties kun je dan nog niet goed inschatten. Nee ik denk dat het veiliger zou zijn als alle kadidaten verplicht 10 praktijklessen moet volgen voordat ze het certificaat krijgen, maar ja een examen zal er toch wel bij horen. Er moet uiteindelijk getest worden, waarom dan niet goekoper? Voor de jongeren is dit toch niet meer te betalen!

Daniele|20.06.10|16:05

Het gaat hier wel om de veiligheid!
Brommers rijden soms echt zo slecht!
Van mij mag het nog duurder zodat er minder scooters zijn en er dus minder mileuvervuiling is.
Misschien nemen mensen dan eerder het openbaar vervoer of de fiets!
(geschreven door een 15 jarige)

Maike|18.07.10|19:40

Het is inderdaad veel te duur, ik ben de eerste keer gezakt dus gelijk 395 euro naar de *** voor mijn ouders vind ik het nog wel het ergste… Ik moet het morgen over doen maar als ik dan weer zak… dan zie ik het echt niet zitten om het nog een keer over te doen, ook al betalen mijn ouders het.
Op veel websites staat ook dat het een eitje is. Nou, het is alles behalve een ‘eitje’, en om dan te bedenken dat iemand die in de sloot is gereden alsnog is geslaagd en iemand die te voorzichtig reed (ik) dan ben gezakt… slaat echt nergens op!

giovani|14.08.10|14:45

hallo jongens het is alleen maar geld klopperij het gaat niet voor de veiligheid en hun laten slagen wanneer het in hun progam uit komt ook het cbr moet door draaien net zoals het bromrijbewijs in het leven is geroepen om het verder bestaan van hun rijschool over 2 jaar komt het fiets rijbewijs dan vangt de brommer wij hebben zelf het cbr in gebrekke gestelt door afspraken niet na te komen voor verdere inlichtingen mogen jullie altijd mij mailen want ook cbr neemt verkeerde beslissingen mijn klein zoon ook 2 keer op geweest en niet geslaagt verder veel succes met bromfiets misschien jullie volgende keer mazzel groetjes giovani

wim|14.08.10|23:12

Hoezo duur/niet te betalen????
Heb je wel eens uitgerekend wat een doorsnee jongere in het weekend en vakantie(s) uitgeeft???

Arie|04.12.10|09:24

Ik zou wel eens willen weten hoe hoog het slagingspercentage op dit moment (december 2010) is.
Volgens mij gaat dit al aardig richtig het slagingspercentage van, bijvoorbeeld, een auto examen.
Mijn dochter heeft afgereden, het slagingspercentage lag op dat moment rond de 30 procent. Zelf zat zij, natuurlijk, niet bij die 30 procent.
In dit verband wil ik toch maar even aangeven dat het geen criterium mag zijn of je de bromfiets direct op de standaard kan krijgen of dat je daar wat moeite mee hebt. Het is een teken van geestelijke armoede wanneer je zo kleinzielig bent!
Minister Eurlings heeft destijds aangegeven dat het bromfietsexamen laagdrempelig moest zijn. Op deze manier komt daar natuurlijk niets van terecht.

D|12.12.10|17:48

Het is ECHT veelste duur!
de praktijkexame is 95euro maar omdat een rijschool je moet inschrijfen is het 195 euro dus 100euro gaat naar een rijschool + je moet lessen nemen dus ook even €30 x4 = 120euro + 33,25 theorie = 350,25euro en dan moet je nog sparen voor een scooter…

maar ik had gehoord dat begin 2011 de praktijkexamen gaat stoppen,
weet er iemand hier meer over?

jolanda|14.04.11|16:35

als dochter van een rijinstructeur al 2 keer gezakt hoezo laagdrempelig examen ik heb vele uren meer gereden als de gemiddelde leerling de eerstekeer teveel rechts gereden de 2 keer teveel links hoezo zitten de exeminators op een lijn voor een laagdrempelig examen .
het moet een heleboel geld kosten om zo,n rijbewijs te halen want er zakken er veel meer als ik bekijk wat er op mijn school zakt

Youri|17.01.12|19:04

Het slaat echt nergens op! ik heb nog mazzel dat ik scooter van vriend kon kopen maar alles bij elkaar is dat toch ff meer dan 1000 euro! Ze zeggen voor de veiligheid …. waarom laten ze je dan als je 16 en een half bent dan auto rijden!? laat ons dan gewoon op een terein rijden een paar rondjes en klaar maar geen 300 euro!!! Als je nou kijkt wat een gemiddelde tiener uitgeeft hou moet die in godsnaam dat kunnen betalen!? (Youri 16 jaar )

Rick|09.06.12|21:57

Dit is echt belachelijk! ik heb 36 euro voor theorie betaalt, in een keer geslaagd. Daarna heb ik 350 euro betaalt voor een pakket met examen voor praktijk, tijdens oefenen ging alles perfect, tijdens het examen werkte die examinator me zo op me zenuwen dat ik dicht sloeg en dingen fout deed, ik zakte !:@ en meteen herexamen aangevraagd, zover ik wist 120-150 euro, daar zeiden ze 245 euro! krijg ik een rekening van 297 euro! en dan nog de vraag of ik dan wel slaag! 40+350+300= 690 = een scooter!

Sabrina Griekspoor|21.10.20|20:07

Ik ben al 2x gezakt, theorie had ik in 1x, de eerste keer was ik te voorzichtig en mocht wel meer zekerheid tonen, 2e keer ging ik te snel, en te hard de bochten door maar kende wel alle verkeers regels kreeg ik als compliment.
Nou fijn.. en bij de brommer heb je geen special examen dus ja ben ik lekker mee.
Ben al een volwassen vrouw maar ben nu inmiddels al genoeg geld kwijt. Scooter niet nodig doe samen met me man zodra ik me rijbewijs heb. Ik les bij Bruinsma.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.