rijbewijs

VNG vindt maximumtarief rijbewijs van 36 euro ‘niet realistisch’

DEN HAAG – De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt de nieuwe maximumprijs van 36 euro voor een rijbewijs niet realistisch. De koepelorganisatie voor gemeenten laat op haar website weten dat 41 euro beter in de buurt zou komen.

Gemeenten mogen binnenkort niet meer dan 36 euro voor een rijbewijs in rekening brengen. De wet waarin dat wordt vastgelegd is, is in voorbereiding. Nu betalen mensen die een rijbewijs aanvragen, in verschillende gemeenten verschillende bedragen, uiteenlopend van 23 tot 65 euro.

Reden voor het kabinet om een onderzoek in stellen. Onderzoeksbureau Deloitte concludeerde dat de meeste gemeenten het tarief dat zij in rekening brengen, niet kunnen onderbouwen en adviseerde 36 euro als kostendekkend tarief.

De VNG constateert echter dat het gemiddelde tarief dat gemeenten hanteren voor een nieuw rijbewijs 41,74 euro bedraagt. Het tarief van 36 euro zou daarom niet realistisch zijn, zo vindt de belangenorganisatie van de Nederlandse gemeenten.

“Het onderzoek gaat uit van een netto-tijdsbesteding. Hierbij is geen rekening gehouden met de beschikbaarheid van de ambtenaar. Ook is er geen rekening gehouden met de tijd die wordt besteed aan het beantwoorden van vragen over rijbewijzen”, aldus de VNG.

Lees ook: Den Haag: Maximumtarief van 36 euro voor nieuw rijbewijs

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “VNG vindt maximumtarief rijbewijs van 36 euro ‘niet realistisch’”

Dennis|26.05.10|15:33

Natuurlijk vinden de gemeenten dat zelf te weinig. Daar gaat hun melkkoe! Nu moeten ze de ozb weer verhogen.

Val Laniel|03.06.10|22:55

Natuurlijk vinden de gemeenten dat zelf te weinig. Daar gaat hun melkkoe! Nu moeten ze de ozb weer verhogen.
+1

nico|14.06.10|14:05

De gemeente hebben het rijbewijs al jaren als melkkoe gezien en dat is nu maar weer eens duidelijk gezien het grote verschil in de prijzen in de verschillende gemeente.

Het is een RIJKSEIGENDOM document het Rijk moet een prijs bepalen en NIET de gemeenten

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|24.06.10|13:21

Als er gemeenten zijn die het voor €23 kunnen doen zonder er verlies op te leiden, dan vind ik €35 een best ruim bedrag om nog wat leuke winst er op te maken. Dat is meer dan 50% winstmarge, of zie ik dat nou zo verkeerd?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VNG vindt maximumtarief rijbewijs van 36 euro ‘niet realistisch’ | RijschoolPro
rijbewijs

VNG vindt maximumtarief rijbewijs van 36 euro ‘niet realistisch’

DEN HAAG – De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt de nieuwe maximumprijs van 36 euro voor een rijbewijs niet realistisch. De koepelorganisatie voor gemeenten laat op haar website weten dat 41 euro beter in de buurt zou komen.

Gemeenten mogen binnenkort niet meer dan 36 euro voor een rijbewijs in rekening brengen. De wet waarin dat wordt vastgelegd is, is in voorbereiding. Nu betalen mensen die een rijbewijs aanvragen, in verschillende gemeenten verschillende bedragen, uiteenlopend van 23 tot 65 euro.

Reden voor het kabinet om een onderzoek in stellen. Onderzoeksbureau Deloitte concludeerde dat de meeste gemeenten het tarief dat zij in rekening brengen, niet kunnen onderbouwen en adviseerde 36 euro als kostendekkend tarief.

De VNG constateert echter dat het gemiddelde tarief dat gemeenten hanteren voor een nieuw rijbewijs 41,74 euro bedraagt. Het tarief van 36 euro zou daarom niet realistisch zijn, zo vindt de belangenorganisatie van de Nederlandse gemeenten.

“Het onderzoek gaat uit van een netto-tijdsbesteding. Hierbij is geen rekening gehouden met de beschikbaarheid van de ambtenaar. Ook is er geen rekening gehouden met de tijd die wordt besteed aan het beantwoorden van vragen over rijbewijzen”, aldus de VNG.

Lees ook: Den Haag: Maximumtarief van 36 euro voor nieuw rijbewijs

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “VNG vindt maximumtarief rijbewijs van 36 euro ‘niet realistisch’”

Dennis|26.05.10|15:33

Natuurlijk vinden de gemeenten dat zelf te weinig. Daar gaat hun melkkoe! Nu moeten ze de ozb weer verhogen.

Val Laniel|03.06.10|22:55

Natuurlijk vinden de gemeenten dat zelf te weinig. Daar gaat hun melkkoe! Nu moeten ze de ozb weer verhogen.
+1

nico|14.06.10|14:05

De gemeente hebben het rijbewijs al jaren als melkkoe gezien en dat is nu maar weer eens duidelijk gezien het grote verschil in de prijzen in de verschillende gemeente.

Het is een RIJKSEIGENDOM document het Rijk moet een prijs bepalen en NIET de gemeenten

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|24.06.10|13:21

Als er gemeenten zijn die het voor €23 kunnen doen zonder er verlies op te leiden, dan vind ik €35 een best ruim bedrag om nog wat leuke winst er op te maken. Dat is meer dan 50% winstmarge, of zie ik dat nou zo verkeerd?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.