rijles

De Verkeers Academie stapt over op RIS-methode

NIEUWEGEIN -De VerkeersAcademie heeft haar lesprogramma aangepast naar de RIS-methode en levert uitsluitend nog RIS-instructeurs af. Dat meldt directeur Gijs Kantelberg.

“Met deze methode is de instructeur beter in staat om de leerling op een gestructureerde en stapsgewijze manier voor te bereiden op zijn of haar verantwoordelijkheden als automobilist”, vindt Kantelberg, tevens voorzitter van de Vereniging Verkeersveiligheids Belangen. “In samenwerking met het CBR is ons complete lesprogramma aangepast.  RIS biedt meer structuur in het lesprogramma terwijl er ruimte blijft voor de instructeur voor persoonlijk inzicht om de leerling de uitdaging te bieden die nodig is.”

Rijbewijsleerlingen hadden in 2007 18 procentpunten méér kans om te slagen voor het rijbewijs bij rijinstructeurs die werken volgens RIS, zo beweert de website van het CBR. Wat de huidige slagingspercentages zijn van RIS-leerlingen is nog niet onderzocht. Onlangs heeft het CBR een enquête gehouden via TOP over de RIS-opleiding. Die is op 1 juni afgesloten. De resultaten liggen nog ter verwerking bij onderzoeksbureau DHV.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.