rijles, CBR, examen, B, rijschool

320.000 praktijkexamens voor planning CBR eerste helft 2010

RIJSWIJK – Rijscholen hebben in de eerste helft van dit jaar 320.575 praktijkexamens bij het CBR ingepland. Dat is 0,3 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar en 7,2 procent meer dan in dezelfde periode 2008. Toch zijn de reserveringstermijnen nog nooit zo kort geweest als dit jaar het geval is.

Omdat er in de winter enkele tienduizenden examens geen doorgang hebben kunnen vinden, zijn er wel fors minder examens daadwerkelijk afgenomen door het CBR. Toch heeft dat weinig invloed gehad op de zeer korte reserveringstermijn in het eerste half jaar.

“Voor het CBR is alleen een ingedeeld examen relevant bij reserveringstermijnen, want daar zit onze capaciteit”, licht woordvoerder Coen Sleddering toe. “In 2010 zijn veel examens uitgesteld vanwege het weer, maar we moesten wel steeds examinatoren inplannen om eventueel toch te rijden.”

Aantallen

Met het nieuwe systeem zijn de aantallen examens minder relevant geworden voor de reserveringstermijnen. Het CBR kan nu beter anticiperen op schommelingen in de vraag, zo zegt Sleddering. “Met de Aanpak Reserveringstermijnen zijn ze beheersbaar geworden.”

Naast de aanpassing van het reserveringssysteem spelen verlofregulering, het aannamebeleid voor examinatoren en de detachering tussen de divisie Rijvaardigheid en CCV ook een belangrijke rol, zo meldt het CBR.

Het totaal aantal ingedeelde praktijkexamens Rijvaardigheid bedroeg:

•    298.908 in de periode januari t/m juni 2008
•    321.591 in de periode januari t/m juni 2009
•    320.575 in de periode januari t/m juni 2010

Bart Pals

Doe hier mee aan de VerkeersPro.nl enquête over het nieuwe CBR-reserveringssysteem!

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

320.000 praktijkexamens voor planning CBR eerste helft 2010 | RijschoolPro
rijles, CBR, examen, B, rijschool

320.000 praktijkexamens voor planning CBR eerste helft 2010

RIJSWIJK – Rijscholen hebben in de eerste helft van dit jaar 320.575 praktijkexamens bij het CBR ingepland. Dat is 0,3 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar en 7,2 procent meer dan in dezelfde periode 2008. Toch zijn de reserveringstermijnen nog nooit zo kort geweest als dit jaar het geval is.

Omdat er in de winter enkele tienduizenden examens geen doorgang hebben kunnen vinden, zijn er wel fors minder examens daadwerkelijk afgenomen door het CBR. Toch heeft dat weinig invloed gehad op de zeer korte reserveringstermijn in het eerste half jaar.

“Voor het CBR is alleen een ingedeeld examen relevant bij reserveringstermijnen, want daar zit onze capaciteit”, licht woordvoerder Coen Sleddering toe. “In 2010 zijn veel examens uitgesteld vanwege het weer, maar we moesten wel steeds examinatoren inplannen om eventueel toch te rijden.”

Aantallen

Met het nieuwe systeem zijn de aantallen examens minder relevant geworden voor de reserveringstermijnen. Het CBR kan nu beter anticiperen op schommelingen in de vraag, zo zegt Sleddering. “Met de Aanpak Reserveringstermijnen zijn ze beheersbaar geworden.”

Naast de aanpassing van het reserveringssysteem spelen verlofregulering, het aannamebeleid voor examinatoren en de detachering tussen de divisie Rijvaardigheid en CCV ook een belangrijke rol, zo meldt het CBR.

Het totaal aantal ingedeelde praktijkexamens Rijvaardigheid bedroeg:

•    298.908 in de periode januari t/m juni 2008
•    321.591 in de periode januari t/m juni 2009
•    320.575 in de periode januari t/m juni 2010

Bart Pals

Doe hier mee aan de VerkeersPro.nl enquête over het nieuwe CBR-reserveringssysteem!

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.