lesauto, Engeland, ongeluk

Grootste Britse rijschool dumpt de Fiat 500 voortijdig

lesauto, Engeland, ongeluk

ENGELAND – De grootste Engelse rijschoolorganisatie BSM heeft het contract met Fiat ingeleverd. Reden: de 14.000 bestelde Fiat 500 lesauto’s blijken in de lespraktijk toch te klein volgens de instructeurs.

Fiat had een prachtige deal gesloten met de grootste rijschool organisatie van Engeland, BSM. Fiat zou in vier jaar tijd maar liefst 14.000 Fiat 500 exemplaren leveren die zouden worden ingezet als lesauto. Dit was voor Fiat best lucratief; uit Brits onderzoek bleek dat 70 procent van de nieuwe automobilisten als eerste eigen auto, het model kiezen waarin ze rijles hebben gehad.

Lesauto

Na 18 maanden ervaring bleek dat de compacte Fiat 500 in de praktijk vanwege het miniformaat toch niet handig is als lesauto. De rijinstructeurs kwamen in opstand. Het contract met Fiat is nu opgezegd en BSM gaat de 3.250 Fiat 500 exemplaren die reeds geleverd waren, vervangen door vijfdeurs Opel Corsa’s.

Overigens is de Fiat 500 in Nederland niet goedgekeurd om rijexamen in te doen, onder meer vanwege het ontbreken van een vijfdeursversie.

Bron: Autocar.co.uk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.