cannabis, joint

Zweedse rijscholen starten proef met drugstest leerlingen

ZWEDEN – De Zweedse STR-rijscholen willen gaan experimenteren met een speekseltest op drugs voor leerlingen.  Ook worden de lesauto’s van alle aangesloten rijscholen uitgerust met alcoholsloten.

De  proef met speekseltesten wordt gestart omdat de politie bezorgd is over de hoge mate van cannabis-gebruik onder jongeren in Noord-Zweden. Alle STR-rijscholen (STR = Verbond van Rijschoolhouders) in Västerbotten zijn positief en willen deelnemen.

Boetes

Berit Johansson, voorzitter van STR, zegt dat het initiatief belangrijk is en dat het goed is dat het probleem wordt aangepakt. Ze benadrukt dat de rijscholen niet zelf mogen beboeten van de politie als een leerling onder invloed blijkt te zijn.

“De  drugstest kan worden gebruikt als educatief instrument, als basis voor de discussie over het rijden en drugs”, zegt ze op de STR-website. De voorzitter gelooft dat het initiatief en het alcoholslot een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verkeersveiligheid.

Er is nog wel een aantal juridische kwesties voordat het hele proces kan beginnen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zweedse rijscholen starten proef met drugstest leerlingen”

hjag|11.11.10|12:34

is er nog een rijschool in zweden te koop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zweedse rijscholen starten proef met drugstest leerlingen | RijschoolPro
cannabis, joint

Zweedse rijscholen starten proef met drugstest leerlingen

ZWEDEN – De Zweedse STR-rijscholen willen gaan experimenteren met een speekseltest op drugs voor leerlingen.  Ook worden de lesauto’s van alle aangesloten rijscholen uitgerust met alcoholsloten.

De  proef met speekseltesten wordt gestart omdat de politie bezorgd is over de hoge mate van cannabis-gebruik onder jongeren in Noord-Zweden. Alle STR-rijscholen (STR = Verbond van Rijschoolhouders) in Västerbotten zijn positief en willen deelnemen.

Boetes

Berit Johansson, voorzitter van STR, zegt dat het initiatief belangrijk is en dat het goed is dat het probleem wordt aangepakt. Ze benadrukt dat de rijscholen niet zelf mogen beboeten van de politie als een leerling onder invloed blijkt te zijn.

“De  drugstest kan worden gebruikt als educatief instrument, als basis voor de discussie over het rijden en drugs”, zegt ze op de STR-website. De voorzitter gelooft dat het initiatief en het alcoholslot een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verkeersveiligheid.

Er is nog wel een aantal juridische kwesties voordat het hele proces kan beginnen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zweedse rijscholen starten proef met drugstest leerlingen”

hjag|11.11.10|12:34

is er nog een rijschool in zweden te koop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.