theorie-examen, theorieles, CBR, rijbewijs

Engeland stopt met publiceren examenvragen theorie

ENGELAND – Toetsvragen voor het theorie-examen worden in Engeland niet meer openbaar gemaakt. DSA, het Engelse CBR, vindt dat er teveel vragen uit het hoofd worden geleerd en dat de kandidaten daardoor de stof onvoldoende beheersen.

“De theorietest moet kandidaten helpen opleiden tot echte chauffeurs”, zegt een woordvoerder van de DSA. “Kennis van de verkeersregels is erg belangrijk. Kandidaten moeten die theorie begrijpen in plaats van vragen uit het hoofd te leren.”

Leermiddelen

De DSA gaat vanaf nu de boeken en andere leermiddelen wijzigen om kandidaten beter te kunnen voorbereiden op het theorie-examen rijbewijs. Tegelijkertijd worden volgend jaar de nieuwe moeilijkere examenvragen geïntroduceerd. Die worden dan niet meer verspreid onder de leermiddelenleveranciers.

Examentraining blijft nog wel onderdeel van de theoriecursus. Maar er wordt niet meer met daadwerkelijke officiële DSA-examenvragen geoefend.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Engeland stopt met publiceren examenvragen theorie | RijschoolPro
theorie-examen, theorieles, CBR, rijbewijs

Engeland stopt met publiceren examenvragen theorie

ENGELAND – Toetsvragen voor het theorie-examen worden in Engeland niet meer openbaar gemaakt. DSA, het Engelse CBR, vindt dat er teveel vragen uit het hoofd worden geleerd en dat de kandidaten daardoor de stof onvoldoende beheersen.

“De theorietest moet kandidaten helpen opleiden tot echte chauffeurs”, zegt een woordvoerder van de DSA. “Kennis van de verkeersregels is erg belangrijk. Kandidaten moeten die theorie begrijpen in plaats van vragen uit het hoofd te leren.”

Leermiddelen

De DSA gaat vanaf nu de boeken en andere leermiddelen wijzigen om kandidaten beter te kunnen voorbereiden op het theorie-examen rijbewijs. Tegelijkertijd worden volgend jaar de nieuwe moeilijkere examenvragen geïntroduceerd. Die worden dan niet meer verspreid onder de leermiddelenleveranciers.

Examentraining blijft nog wel onderdeel van de theoriecursus. Maar er wordt niet meer met daadwerkelijke officiële DSA-examenvragen geoefend.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.