rijschool, Dekker/Meurs, lesauto

Defensie stopt met inhuren civiele instructeurs Dekker/Meurs

EINDHOVEN – Het contract van Defensie met rijschool Dekker/Meurs in Eindhoven wordt voorlopig niet verlengd. Maar de vijftig rijinstructeurs die werden ingezet als rijinstructeur bij Defensie hoeven voorlopig niet te vrezen voor hun baan, zegt eigenaar John Dekker.

“De instructeurs worden tijdelijk ingezet bij andere projecten, bijvoorbeeld TNT, Allroud Projecten of in de civiele tak van het bedrijf bij taxi-, transport- en busopleidingen.”

ZZP’ers

“Op een paar zzp’ers na kan vrijwel iedereen aan het werk blijven totdat Defensie een nieuwe aanbesteding uitschrijft. Ik verwacht dat de nieuwe tender volgend jaar wordt uitgeschreven”, vertelt Dekker. “Van de 112 personeelsleden werken er 10 als zzp’er.”

Defensie heeft het bedrijf drie jaar lang ingehuurd voor de rijopleidingen van personeel dat werd uitgezonden. Het contract loopt eind deze maand af. Het ministerie heeft te maken met forse bezuinigingen.

Rijopleidingen

“Er is vanuit Defensie vooralsnog geen nieuwe behoefte voor een soortgelijke externe ondersteuning voor de rijopleidingen bij Defensie”, zegt defensie-woordvoer Detlev Simons.”Indien deze behoefte zich weer voordoet wordt deze normaal aanbesteed.”

Dekker twijfelt er niet aan dat defensie volgend jaar weer civiele rijinstructeurs nodig heeft. Het contract zou nog niet verlengd worden omdat de budgetten voor volgend jaar nog niet vaststaan. “Het duurt een jaar om een rijinstructeur op te leiden.”

Personeel

Defensie zegt te betreuren dat de beslissing het contract niet te verlengen consequenties kan hebben voor het personeel van Dekker/Meurs. “ De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de werkgeverszijde, de rijschool, en niet bij Defensie als afnemer van een de diensten van de rijschool”, vindt Simons.

“Defensie heeft wel contact gehad met de rijschool over de invulling van het contract tijdens de resterende duur om de rijschool in staat te stellen zowel zijn contractuele verplichtingen naar Defensie als de zorgplicht en verantwoordelijkheden naar zijn personeel zo goed mogelijk te kunnen laten invullen”, aldus Simons.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Defensie stopt met inhuren civiele instructeurs Dekker/Meurs”

Jan Nonnekes|09.12.10|19:36

Het is zeer betreurenswaardig dat het op deze manier verloopt zowel bij de firma Dekker Meurs als bij defensie. Waarom? Om de volgende reden er is met veel moeite kunst en vliegwerk een groep van ongeveer 50 instructeurs bijeen gebracht. Door het stoppen van dit werk loop je het risico dat deze elders gaan werken en straks niet meer beschikbaar zullen zijn. Dit betekend voor beide partijen een groot verlies van kennis en kapparsiteid het geen je niet zomaar weer even aan kan vullen op een later tijstip. Verder is er straks geen rijschool meer die zomaar een 20 of meer instructeurs kan leveren zonder dat het tenkoste gaat van wat anders. Jammer ik wens dan ook al mijn ex colega’s en Dekker Meurs veel sterkte en vooral succes toe.

Kamal|09.12.10|20:48

Er is een tijd van komen , en een tijd van gaan…………..en een tijd van gaan is nu gekomen!

P.S. je kunt beter je baan kwijt zijn dan je been.

ooow jah, ondanks alles toch iedereen een mooi 2011 toegewenst!

Rob|03.01.11|19:53

‘kapparsiteid’? Tsjongejonge, da’s een grapje zeker.

Allemaal een gelukkig 2011 met voldoende capaciteit om de aanmeldingen aan te kunnen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Defensie stopt met inhuren civiele instructeurs Dekker/Meurs | RijschoolPro
rijschool, Dekker/Meurs, lesauto

Defensie stopt met inhuren civiele instructeurs Dekker/Meurs

EINDHOVEN – Het contract van Defensie met rijschool Dekker/Meurs in Eindhoven wordt voorlopig niet verlengd. Maar de vijftig rijinstructeurs die werden ingezet als rijinstructeur bij Defensie hoeven voorlopig niet te vrezen voor hun baan, zegt eigenaar John Dekker.

“De instructeurs worden tijdelijk ingezet bij andere projecten, bijvoorbeeld TNT, Allroud Projecten of in de civiele tak van het bedrijf bij taxi-, transport- en busopleidingen.”

ZZP’ers

“Op een paar zzp’ers na kan vrijwel iedereen aan het werk blijven totdat Defensie een nieuwe aanbesteding uitschrijft. Ik verwacht dat de nieuwe tender volgend jaar wordt uitgeschreven”, vertelt Dekker. “Van de 112 personeelsleden werken er 10 als zzp’er.”

Defensie heeft het bedrijf drie jaar lang ingehuurd voor de rijopleidingen van personeel dat werd uitgezonden. Het contract loopt eind deze maand af. Het ministerie heeft te maken met forse bezuinigingen.

Rijopleidingen

“Er is vanuit Defensie vooralsnog geen nieuwe behoefte voor een soortgelijke externe ondersteuning voor de rijopleidingen bij Defensie”, zegt defensie-woordvoer Detlev Simons.”Indien deze behoefte zich weer voordoet wordt deze normaal aanbesteed.”

Dekker twijfelt er niet aan dat defensie volgend jaar weer civiele rijinstructeurs nodig heeft. Het contract zou nog niet verlengd worden omdat de budgetten voor volgend jaar nog niet vaststaan. “Het duurt een jaar om een rijinstructeur op te leiden.”

Personeel

Defensie zegt te betreuren dat de beslissing het contract niet te verlengen consequenties kan hebben voor het personeel van Dekker/Meurs. “ De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de werkgeverszijde, de rijschool, en niet bij Defensie als afnemer van een de diensten van de rijschool”, vindt Simons.

“Defensie heeft wel contact gehad met de rijschool over de invulling van het contract tijdens de resterende duur om de rijschool in staat te stellen zowel zijn contractuele verplichtingen naar Defensie als de zorgplicht en verantwoordelijkheden naar zijn personeel zo goed mogelijk te kunnen laten invullen”, aldus Simons.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Defensie stopt met inhuren civiele instructeurs Dekker/Meurs”

Jan Nonnekes|09.12.10|19:36

Het is zeer betreurenswaardig dat het op deze manier verloopt zowel bij de firma Dekker Meurs als bij defensie. Waarom? Om de volgende reden er is met veel moeite kunst en vliegwerk een groep van ongeveer 50 instructeurs bijeen gebracht. Door het stoppen van dit werk loop je het risico dat deze elders gaan werken en straks niet meer beschikbaar zullen zijn. Dit betekend voor beide partijen een groot verlies van kennis en kapparsiteid het geen je niet zomaar weer even aan kan vullen op een later tijstip. Verder is er straks geen rijschool meer die zomaar een 20 of meer instructeurs kan leveren zonder dat het tenkoste gaat van wat anders. Jammer ik wens dan ook al mijn ex colega’s en Dekker Meurs veel sterkte en vooral succes toe.

Kamal|09.12.10|20:48

Er is een tijd van komen , en een tijd van gaan…………..en een tijd van gaan is nu gekomen!

P.S. je kunt beter je baan kwijt zijn dan je been.

ooow jah, ondanks alles toch iedereen een mooi 2011 toegewenst!

Rob|03.01.11|19:53

‘kapparsiteid’? Tsjongejonge, da’s een grapje zeker.

Allemaal een gelukkig 2011 met voldoende capaciteit om de aanmeldingen aan te kunnen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.