rijschool, VAB, lesauto, België

Ook forse problemen Belgische rijscholen door sneeuwval

BELGIË – Ook Belgische rijscholen hebben veel last gehad van de sneeuwval. Rijinstructeurs kunnen geen rijles geven, examens kunnen ook daar niet doorgaan.

“Onze 40 rijinstructeurs hebben op dit ogenblik niets om handen”, zegt rijschoolhouder Berti Rachels van de VAB-autorijschool in Alken op Zita.be.

Inkomsten

“Daar komt bij dat er bijna geen inschrijvingen binnenkomen, omdat de jongeren gewoonweg niet hier raken. We missen dus een pak inkomsten. Normaal is het in de vakantieperiode drukker, omdat de jongeren precies dan tijd hebben om rijles te volgen.”

Volgens Willem Van Broeckhoven, gedelegeerd bestuurder van Autoveiligheid (Belgische CBR), zijn tot nog toe enkele honderden examens uitgesteld. “Onze opdracht is om te beoordelen of de mensen hun voertuig en de wegcode in theorie en praktijk beheersen”, aldus Van Broeckhoven op Zita.be.

Rijscholen

“Dag na dag moeten we vaststellen dat dit niet kan. We brengen de rijscholen daar steeds zo snel mogelijk van op de hoogte, maar we begrijpen dat dit hun planning danig in de war stuurt. We nodigen hen dan ook donderdag uit voor een coördinatievergadering.”

“Bedoeling is om gezamenlijk tot een regeling te komen, zodat we de achterstand zo snel mogelijk kunnen goedmaken. Als het weer niet te erg tegenwerkt, willen we tegen midden februari opnieuw op schema zitten.”

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Ook forse problemen Belgische rijscholen door sneeuwval”

John Willemsen|09.01.11|22:30

Het Belgische CBR? Mooi niet! In Belgie zijn particuliere bedrijven bevoegd voor het afnemen van theorie- en praktijkexamens. Een CBR hebben ze daar helaas niet..Ik heb als Nederlandse instructeur in Belgie heb gewerkt dus weet waarover ik het heb. Werkt dat dan geen kromme verhoudingen in de hand, ongelijkheid tussen examinatoren en examencentra en ga zo maar verder? Jazeker doet het dat! De ene examinator kan je vertellen dat je prima rijdt, terwijl de andere vindt dat het bagger was!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook forse problemen Belgische rijscholen door sneeuwval | RijschoolPro
rijschool, VAB, lesauto, België

Ook forse problemen Belgische rijscholen door sneeuwval

BELGIË – Ook Belgische rijscholen hebben veel last gehad van de sneeuwval. Rijinstructeurs kunnen geen rijles geven, examens kunnen ook daar niet doorgaan.

“Onze 40 rijinstructeurs hebben op dit ogenblik niets om handen”, zegt rijschoolhouder Berti Rachels van de VAB-autorijschool in Alken op Zita.be.

Inkomsten

“Daar komt bij dat er bijna geen inschrijvingen binnenkomen, omdat de jongeren gewoonweg niet hier raken. We missen dus een pak inkomsten. Normaal is het in de vakantieperiode drukker, omdat de jongeren precies dan tijd hebben om rijles te volgen.”

Volgens Willem Van Broeckhoven, gedelegeerd bestuurder van Autoveiligheid (Belgische CBR), zijn tot nog toe enkele honderden examens uitgesteld. “Onze opdracht is om te beoordelen of de mensen hun voertuig en de wegcode in theorie en praktijk beheersen”, aldus Van Broeckhoven op Zita.be.

Rijscholen

“Dag na dag moeten we vaststellen dat dit niet kan. We brengen de rijscholen daar steeds zo snel mogelijk van op de hoogte, maar we begrijpen dat dit hun planning danig in de war stuurt. We nodigen hen dan ook donderdag uit voor een coördinatievergadering.”

“Bedoeling is om gezamenlijk tot een regeling te komen, zodat we de achterstand zo snel mogelijk kunnen goedmaken. Als het weer niet te erg tegenwerkt, willen we tegen midden februari opnieuw op schema zitten.”

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Ook forse problemen Belgische rijscholen door sneeuwval”

John Willemsen|09.01.11|22:30

Het Belgische CBR? Mooi niet! In Belgie zijn particuliere bedrijven bevoegd voor het afnemen van theorie- en praktijkexamens. Een CBR hebben ze daar helaas niet..Ik heb als Nederlandse instructeur in Belgie heb gewerkt dus weet waarover ik het heb. Werkt dat dan geen kromme verhoudingen in de hand, ongelijkheid tussen examinatoren en examencentra en ga zo maar verder? Jazeker doet het dat! De ene examinator kan je vertellen dat je prima rijdt, terwijl de andere vindt dat het bagger was!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.