rijschool, Brinkhoff-Berhoeckx, Nijmegen, lesauto

Geen doorstart voor failliete rijschool Brinkhoff-Verhoeckx

NIJMEGEN – Er is geen partij gevonden voor overname van de Nijmeegse rijschool Brinkhoff-Verhoeckx. De 41-jarige eigenaar van Brinkhoff-Verhoeckx, die de rijschool in 2007 overnam, runde de zaak als eenmanszaak en is persoonlijk failliet verklaard.

Een eventuele doorstart is van de baan, zegt Maurice Winkels van Van Iersel Luchtman Advocaten mede namens curator Remco Michielsen. “Er is geen partij gevonden voor een overname. Er waren twee kandidaten, maar die zijn afgehaakt”, zegt hij in de Gelderlander.

Leerlingen

Brinkhoff-Verhoeckx, opgericht in 1933 en een van de oudste rijscholen van de regio Nijmegen, werd op 21 december 2010 failliet verklaard. Inmiddels hebben 34 gedupeerde leerlingen zich gemeld bij de curator.

“Het gaat veelal om mensen die een lespakket vooruitbetaald hadden. In totaal had de rijschool op het moment van faillissement zo’n tweehonderd klanten.

Vooralsnog is de kans dat gedupeerde klanten iets van hun geld terug zien, klein. De fiscus heeft een vordering van om en nabij de twee ton”, aldus Winkels in de Gelderlander.

Schuld

De totale schuld zou in de buurt van de vier ton komen. Hoe die is ontstaan is nog onbekend. Een eventuele doorstart werd vooral bemoeilijkt omdat de belastingdienst de lesauot’s al heeft geveild; op dezelfde dag als de uitspraak van het faillissement. Winkels zegt echter niet te kunnen vaststellen dat de fiscus hiermee regels overtreden heeft.

Omdat Brinkhoff-Verhoeckx geen Bovag-lid is, treedt het Bovag Garantiefonds Rijscholen (BGF) niet in werking voor gedupeerde leerlingen. Wel hebben veel rijscholen uit de omgeving toegezegd gedupeerde leerlingen tegemoet te komen, bijvoorbeeld door een lagere lesprijs of een lesauto beschikbaar te stellen voor een geboekt examen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Geen doorstart voor failliete rijschool Brinkhoff-Verhoeckx”

D|16.12.11|09:22

nog steeds niks truggekregen!@

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen doorstart voor failliete rijschool Brinkhoff-Verhoeckx | RijschoolPro
rijschool, Brinkhoff-Berhoeckx, Nijmegen, lesauto

Geen doorstart voor failliete rijschool Brinkhoff-Verhoeckx

NIJMEGEN – Er is geen partij gevonden voor overname van de Nijmeegse rijschool Brinkhoff-Verhoeckx. De 41-jarige eigenaar van Brinkhoff-Verhoeckx, die de rijschool in 2007 overnam, runde de zaak als eenmanszaak en is persoonlijk failliet verklaard.

Een eventuele doorstart is van de baan, zegt Maurice Winkels van Van Iersel Luchtman Advocaten mede namens curator Remco Michielsen. “Er is geen partij gevonden voor een overname. Er waren twee kandidaten, maar die zijn afgehaakt”, zegt hij in de Gelderlander.

Leerlingen

Brinkhoff-Verhoeckx, opgericht in 1933 en een van de oudste rijscholen van de regio Nijmegen, werd op 21 december 2010 failliet verklaard. Inmiddels hebben 34 gedupeerde leerlingen zich gemeld bij de curator.

“Het gaat veelal om mensen die een lespakket vooruitbetaald hadden. In totaal had de rijschool op het moment van faillissement zo’n tweehonderd klanten.

Vooralsnog is de kans dat gedupeerde klanten iets van hun geld terug zien, klein. De fiscus heeft een vordering van om en nabij de twee ton”, aldus Winkels in de Gelderlander.

Schuld

De totale schuld zou in de buurt van de vier ton komen. Hoe die is ontstaan is nog onbekend. Een eventuele doorstart werd vooral bemoeilijkt omdat de belastingdienst de lesauot’s al heeft geveild; op dezelfde dag als de uitspraak van het faillissement. Winkels zegt echter niet te kunnen vaststellen dat de fiscus hiermee regels overtreden heeft.

Omdat Brinkhoff-Verhoeckx geen Bovag-lid is, treedt het Bovag Garantiefonds Rijscholen (BGF) niet in werking voor gedupeerde leerlingen. Wel hebben veel rijscholen uit de omgeving toegezegd gedupeerde leerlingen tegemoet te komen, bijvoorbeeld door een lagere lesprijs of een lesauto beschikbaar te stellen voor een geboekt examen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Geen doorstart voor failliete rijschool Brinkhoff-Verhoeckx”

D|16.12.11|09:22

nog steeds niks truggekregen!@

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.