CBR, logo

Onderhandelingen pensioen CBR-personeel van start

RIJSWIJK – Vakbond De Unie krijgt dinsdag volledige inzage in de pensioencijfers van het CBR, zo belooft woordvoerder Coen Sleddering. Een akkoord over de pensioenproblematiek is een voorwaarde om de cao-onderhandelingen voor het CBR-personeel weer op te starten.

De cao-onderhandelingen zijn onlangs vastgelopen omdat het CBR weigerde inzage te geven in de cijfers, licht Maarten Hoelscher van De Unie toe.

CAO-onderhandelingen

“Hierdoor kon de pensioenproblematiek geen deel uitmaken van de cao-onderhandelingen. Terwijl het CBR niet wil praten over loonsverhoging zonder een nieuwe pensioenregeling. Maar dan moet dat wel onderbouwd worden met concrete cijfers”, zegt Hoelscher.

Volgens het CBR kon de directie geen volledige openheid geven over de pensioencijfers, omdat het onderzoek van Twynstra Gudde nog liep. “De directie heeft daarvoor geheimhouding moeten tekenen”, licht Sleddering toe. “Nu dat rapport openbaar is, kunnen we de cijfers in alle openheid delen met de bonden.”

Rapport

Overigens noemt Hoelscher het rapport van Twynstra Gudde ‘van discutabele kwaliteit’. “Wij worden daarin samen met de Ondernemingsraad genoemd, maar we zijn helemaal niet gehoord door de onderzoekers.”

Officieel is het zo dat de vakbond over de inhoud van pensioenen gaat, de Ondernemingsraad over het bestuur ervan. Bij het CBR zijn in het verleden door de directie pensioenvoorwaarden afgesproken met de Ondernemingsraad, één van de kritieken van het rapport Twynstra Gudde.

CBR

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur heeft het CBR opdracht gegeven dat er voor 1 juli duidelijke vorderingen gemaakt moeten zijn met het oplossen van de pensioenproblematiek.

“Maar met die deadline hebben wij niets te maken”, vindt Hoelscher. “We gaan niet over één nacht ijs.  Er moet eerst een goede oplossing komen voor iedereen.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderhandelingen pensioen CBR-personeel van start | RijschoolPro
CBR, logo

Onderhandelingen pensioen CBR-personeel van start

RIJSWIJK – Vakbond De Unie krijgt dinsdag volledige inzage in de pensioencijfers van het CBR, zo belooft woordvoerder Coen Sleddering. Een akkoord over de pensioenproblematiek is een voorwaarde om de cao-onderhandelingen voor het CBR-personeel weer op te starten.

De cao-onderhandelingen zijn onlangs vastgelopen omdat het CBR weigerde inzage te geven in de cijfers, licht Maarten Hoelscher van De Unie toe.

CAO-onderhandelingen

“Hierdoor kon de pensioenproblematiek geen deel uitmaken van de cao-onderhandelingen. Terwijl het CBR niet wil praten over loonsverhoging zonder een nieuwe pensioenregeling. Maar dan moet dat wel onderbouwd worden met concrete cijfers”, zegt Hoelscher.

Volgens het CBR kon de directie geen volledige openheid geven over de pensioencijfers, omdat het onderzoek van Twynstra Gudde nog liep. “De directie heeft daarvoor geheimhouding moeten tekenen”, licht Sleddering toe. “Nu dat rapport openbaar is, kunnen we de cijfers in alle openheid delen met de bonden.”

Rapport

Overigens noemt Hoelscher het rapport van Twynstra Gudde ‘van discutabele kwaliteit’. “Wij worden daarin samen met de Ondernemingsraad genoemd, maar we zijn helemaal niet gehoord door de onderzoekers.”

Officieel is het zo dat de vakbond over de inhoud van pensioenen gaat, de Ondernemingsraad over het bestuur ervan. Bij het CBR zijn in het verleden door de directie pensioenvoorwaarden afgesproken met de Ondernemingsraad, één van de kritieken van het rapport Twynstra Gudde.

CBR

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur heeft het CBR opdracht gegeven dat er voor 1 juli duidelijke vorderingen gemaakt moeten zijn met het oplossen van de pensioenproblematiek.

“Maar met die deadline hebben wij niets te maken”, vindt Hoelscher. “We gaan niet over één nacht ijs.  Er moet eerst een goede oplossing komen voor iedereen.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.