Compact Opleidingen, lesauto

Compact Opleidingen rondt reorganisatie af

INGEZONDEN MEDEDELING – Compact Opleidingen is bezig met de afronding van haar reorganisatie. We zijn de grootste opleider voor rijinstructeurs, maar net als elke andere opleider natuurlijk sterk afhankelijk van de omgeving waarin we ons bevinden.

De budgetten van het UWV waren vorig jaar op, maar komen nu weer geleidelijk aan op gang. Dat heeft consequenties gehad voor ongeveer 50 mensen van de 146 die er voor Compact Opleidingen werken. Deze zijn noodgedwongen ontslagen

Verplichte stage

Tevens is er t.a.v. de verplichte stage e.e.a. gaande. Er vindt op dit moment een inventarisatie plaats vanuit het exameninstituut IBKI om te overwegen of de stage in haar huidige vorm wenselijk is. Echter dient voor een verandering t.o.v. de huidige stage tijd uitgetrokken te worden. Soms gaat het snel bij het IBKI ( denk aan afschaffen EHBO en Anti-sliptraining ) en soms duren zaken lang (invoering nieuwe WRM, aanpassen nieuwe WRM ).

De stage heeft als belangrijkste obstakels de wachttijden om eraan te kunnen starten en het beperkt aantal plaatsen dat door verkeersscholen beschikbaar wordt gesteld.

Rijinstructeur

Vooruitlopend op het wel/niet vervallen van de verplichte stage in de opleiding tot rijinstructeur heeft Compact Opleidingen de stageverkeersschool van loondienstverband omgezet naar een franchiseconstructie. Hierdoor is er landelijk een betere beheersbaarheid omdat een franchiser zuinig is op zijn/haar eigen toko en daardoor de stagelopers ook veel zorgvuldiger zal voorbereiden op de praktijk.

Uiteraard wilde niet iedereen die in loondienst is bij de stageverkeersschool zijn/haar eigen bedrijf starten d.m.v. franchise. Dat vind ik te repecteren en dat geeft altijd negativiteit. Echter moeten we met elkaar positief blijven, want na een economisch slechtere tijd komt altijd een  betere tijd. De 16,5 jarigen die gaan beginnen in de zomer zal de verkeersschoolbranche beter gestemd maken. Een mooie eerste stap naar meer CBR leerlingen voor verkeersscholen.

Stageplaats

Heeft u als verkeersschool een stageplaats beschikbaar, dan staan we daar graag voor open. Kijk voor meer informatie op www.compactcarrieremakers.nl. Via de email [email protected] kunt u ook een stageplaats aanbieden.

Sjoerd Sarneel
Directeur Compact Opleidingen

Heeft u ook een niet-commerciele mededeling? Mail naar [email protected].

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Compact Opleidingen rondt reorganisatie af | RijschoolPro
Compact Opleidingen, lesauto

Compact Opleidingen rondt reorganisatie af

INGEZONDEN MEDEDELING – Compact Opleidingen is bezig met de afronding van haar reorganisatie. We zijn de grootste opleider voor rijinstructeurs, maar net als elke andere opleider natuurlijk sterk afhankelijk van de omgeving waarin we ons bevinden.

De budgetten van het UWV waren vorig jaar op, maar komen nu weer geleidelijk aan op gang. Dat heeft consequenties gehad voor ongeveer 50 mensen van de 146 die er voor Compact Opleidingen werken. Deze zijn noodgedwongen ontslagen

Verplichte stage

Tevens is er t.a.v. de verplichte stage e.e.a. gaande. Er vindt op dit moment een inventarisatie plaats vanuit het exameninstituut IBKI om te overwegen of de stage in haar huidige vorm wenselijk is. Echter dient voor een verandering t.o.v. de huidige stage tijd uitgetrokken te worden. Soms gaat het snel bij het IBKI ( denk aan afschaffen EHBO en Anti-sliptraining ) en soms duren zaken lang (invoering nieuwe WRM, aanpassen nieuwe WRM ).

De stage heeft als belangrijkste obstakels de wachttijden om eraan te kunnen starten en het beperkt aantal plaatsen dat door verkeersscholen beschikbaar wordt gesteld.

Rijinstructeur

Vooruitlopend op het wel/niet vervallen van de verplichte stage in de opleiding tot rijinstructeur heeft Compact Opleidingen de stageverkeersschool van loondienstverband omgezet naar een franchiseconstructie. Hierdoor is er landelijk een betere beheersbaarheid omdat een franchiser zuinig is op zijn/haar eigen toko en daardoor de stagelopers ook veel zorgvuldiger zal voorbereiden op de praktijk.

Uiteraard wilde niet iedereen die in loondienst is bij de stageverkeersschool zijn/haar eigen bedrijf starten d.m.v. franchise. Dat vind ik te repecteren en dat geeft altijd negativiteit. Echter moeten we met elkaar positief blijven, want na een economisch slechtere tijd komt altijd een  betere tijd. De 16,5 jarigen die gaan beginnen in de zomer zal de verkeersschoolbranche beter gestemd maken. Een mooie eerste stap naar meer CBR leerlingen voor verkeersscholen.

Stageplaats

Heeft u als verkeersschool een stageplaats beschikbaar, dan staan we daar graag voor open. Kijk voor meer informatie op www.compactcarrieremakers.nl. Via de email [email protected] kunt u ook een stageplaats aanbieden.

Sjoerd Sarneel
Directeur Compact Opleidingen

Heeft u ook een niet-commerciele mededeling? Mail naar [email protected].

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.