Innovam, IBKI

Forse schade IBKI na IMKO-overname Compact Opleidingen

IMKO betaalt ruim 200.000 euro voor de overname van Compact Opleidingen. Omdat de curator en de Belastingdienst als eerste hun centen krijgen, kunnen de overige schuldeisers waarschijnlijk fluiten naar hun geld. Zo verliest exameninstituut IBKI ruim 300.000 euro.

“Zeer teleurstellend en een keiharde les”, vindt IBKI-directeur Jim Schouten. “Officieel hebben we nog niets gehoord van de curator, maar we houden inderdaad rekening met een forse kostenpost.”

WRM-Examens

De afschrijving van het IBKI komt ten laste van de WRM-examens en wordt dus niet IBKI-breed gedragen. Toch hoeven rijinstructeurs in opleiding niet te vrezen voor stijging van de examenkosten, zegt Schouten. “De examentarieven worden bepaald voor de lange termijn, zodat ze stabiel blijven. Natuurlijk werkt dit door in het resultaat voor dit jaar, maar van een tariefstijging is geen sprake.”

Andere opleidingsinstituten voor rijinstructeurs vinden het onbegrijpelijk dat IBKI de schuld van Compact Opleidingen zo heeft laten oplopen. “We stonden voor een lastige keuze toen de rekeningen niet betaald werden”, vertelt Schouten.

Opleidingsinstituut

“Zodra we besluiten om geen examens meer af te nemen voor een opleidingsinstituut, trekken we eigenlijk de stekker er al uit. En is één ding zeker: de openstaande facturen zullen in dat geval ook niet worden betaald en alle kandidaten zijn daarvan meteen de dupe. Dat doen we uiteraard niet zomaar.”

Schouten: “De kwestie met het UWV heeft voor Compact Opleidingen helaas te lang geduurd. Wij hebben er – achteraf gezien en dat is altijd makkelijk praten – te lang vertrouwen in gehad dat het nog goed zou komen. Ook de tussenkomst van een investeerder gaf hoop dat op tijd financieel werd ingegrepen. Dat was helaas niet het geval.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Forse schade IBKI na IMKO-overname Compact Opleidingen”

John|12.05.11|22:11

Compact opleidingen heeft i.s.m. het UWV de rijschoolbranche al veel meer gekost. Het IBKI zou er verstandig aan doen een systeem te hanteren als het CBR heeft. Ik kan als rijschool geen examen inkopen als daar niet voldoende credit tegen over staat. Zo loopt het IBKI geen risico.

Jan|13.05.11|13:48

Dus de leerlingen, leveranciers en de belastingbetalende rijschoolhouders betalen dat het UVW circus van opleiden gewoon blijft bestaan. Gewoon laten verdwijnen deze opleider en de markt zijn gang laten gaan….tja dan kunnen de managers UVW en Kalder hun doelen niet halen en kost het hun bonus.

Jan|13.05.11|20:28

De voormalig directeur van Compact Opleidingen gaat gewoon door met zijn ‘bedenkelijke praktijken’. Naar verluidt heeft hij bij rijschool LesGo de fungerend directrice gewoon buiten gegooid en zelf het roer overgenomen. Misschien dat de schuldeisers daar nog wat kunnen halen, LesGo is schijnbaar van de voorm. directeur CO! Deze mail is niet uit rancune, maar wel als waarschuwing voor hen die met betrokkene in zee gaan. Jan

Kamal|23.05.11|17:43

koekje van eigen deeg ibki…..beter je huiswerk doen!

oplettende|25.05.11|09:01

Ik heb ook vernomen dat Dhr S. Sarneel weer een doorstart heeft gemaakt met LesGo zijn trouwens eigen opgezette rijschool , en dat Judith Maas eruit is gegooid, verder zijn zij een lesgo academie gestart voor rijinstructeurs in opleiding , dus IBKI werk aan de winkel.

Hot frog|26.05.11|10:20

De belastingcenten via UWV worden onjuist gespendeerd.
Niet alleen IBKI of INNOVAM zijn slachtoffers, maar ook de belastingbetaler.

John|26.05.11|13:54

26.05.11 | 10:20 | Hot frog
De belastingcenten via UWV worden onjuist gespendeerd.
Niet alleen IBKI of INNOVAM zijn slachtoffers, maar ook de belastingbetaler.

Helemaal mee eens. En ook alle rij instructeurs zijn slachtoffer doordat er nu een overschot aan instructeurs is.

neggers|30.06.11|17:32

leerling compact opleidingen

ben nu hoop geld kwijt zal ik met imko verder gaan ??
lessen afmaken bij imko en weggaan?
of daar blijven tot ik me rijbewijs heb
ik weet het niet meer

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Forse schade IBKI na IMKO-overname Compact Opleidingen | RijschoolPro
Innovam, IBKI

Forse schade IBKI na IMKO-overname Compact Opleidingen

IMKO betaalt ruim 200.000 euro voor de overname van Compact Opleidingen. Omdat de curator en de Belastingdienst als eerste hun centen krijgen, kunnen de overige schuldeisers waarschijnlijk fluiten naar hun geld. Zo verliest exameninstituut IBKI ruim 300.000 euro.

“Zeer teleurstellend en een keiharde les”, vindt IBKI-directeur Jim Schouten. “Officieel hebben we nog niets gehoord van de curator, maar we houden inderdaad rekening met een forse kostenpost.”

WRM-Examens

De afschrijving van het IBKI komt ten laste van de WRM-examens en wordt dus niet IBKI-breed gedragen. Toch hoeven rijinstructeurs in opleiding niet te vrezen voor stijging van de examenkosten, zegt Schouten. “De examentarieven worden bepaald voor de lange termijn, zodat ze stabiel blijven. Natuurlijk werkt dit door in het resultaat voor dit jaar, maar van een tariefstijging is geen sprake.”

Andere opleidingsinstituten voor rijinstructeurs vinden het onbegrijpelijk dat IBKI de schuld van Compact Opleidingen zo heeft laten oplopen. “We stonden voor een lastige keuze toen de rekeningen niet betaald werden”, vertelt Schouten.

Opleidingsinstituut

“Zodra we besluiten om geen examens meer af te nemen voor een opleidingsinstituut, trekken we eigenlijk de stekker er al uit. En is één ding zeker: de openstaande facturen zullen in dat geval ook niet worden betaald en alle kandidaten zijn daarvan meteen de dupe. Dat doen we uiteraard niet zomaar.”

Schouten: “De kwestie met het UWV heeft voor Compact Opleidingen helaas te lang geduurd. Wij hebben er – achteraf gezien en dat is altijd makkelijk praten – te lang vertrouwen in gehad dat het nog goed zou komen. Ook de tussenkomst van een investeerder gaf hoop dat op tijd financieel werd ingegrepen. Dat was helaas niet het geval.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Forse schade IBKI na IMKO-overname Compact Opleidingen”

John|12.05.11|22:11

Compact opleidingen heeft i.s.m. het UWV de rijschoolbranche al veel meer gekost. Het IBKI zou er verstandig aan doen een systeem te hanteren als het CBR heeft. Ik kan als rijschool geen examen inkopen als daar niet voldoende credit tegen over staat. Zo loopt het IBKI geen risico.

Jan|13.05.11|13:48

Dus de leerlingen, leveranciers en de belastingbetalende rijschoolhouders betalen dat het UVW circus van opleiden gewoon blijft bestaan. Gewoon laten verdwijnen deze opleider en de markt zijn gang laten gaan….tja dan kunnen de managers UVW en Kalder hun doelen niet halen en kost het hun bonus.

Jan|13.05.11|20:28

De voormalig directeur van Compact Opleidingen gaat gewoon door met zijn ‘bedenkelijke praktijken’. Naar verluidt heeft hij bij rijschool LesGo de fungerend directrice gewoon buiten gegooid en zelf het roer overgenomen. Misschien dat de schuldeisers daar nog wat kunnen halen, LesGo is schijnbaar van de voorm. directeur CO! Deze mail is niet uit rancune, maar wel als waarschuwing voor hen die met betrokkene in zee gaan. Jan

Kamal|23.05.11|17:43

koekje van eigen deeg ibki…..beter je huiswerk doen!

oplettende|25.05.11|09:01

Ik heb ook vernomen dat Dhr S. Sarneel weer een doorstart heeft gemaakt met LesGo zijn trouwens eigen opgezette rijschool , en dat Judith Maas eruit is gegooid, verder zijn zij een lesgo academie gestart voor rijinstructeurs in opleiding , dus IBKI werk aan de winkel.

Hot frog|26.05.11|10:20

De belastingcenten via UWV worden onjuist gespendeerd.
Niet alleen IBKI of INNOVAM zijn slachtoffers, maar ook de belastingbetaler.

John|26.05.11|13:54

26.05.11 | 10:20 | Hot frog
De belastingcenten via UWV worden onjuist gespendeerd.
Niet alleen IBKI of INNOVAM zijn slachtoffers, maar ook de belastingbetaler.

Helemaal mee eens. En ook alle rij instructeurs zijn slachtoffer doordat er nu een overschot aan instructeurs is.

neggers|30.06.11|17:32

leerling compact opleidingen

ben nu hoop geld kwijt zal ik met imko verder gaan ??
lessen afmaken bij imko en weggaan?
of daar blijven tot ik me rijbewijs heb
ik weet het niet meer

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.