ROM-opleiding, Bruinsma Verkeersopleidingen, lesauto, rijles

ROM-Opleiding Bruinsma Verkeersopleidingen is rijles 2.0

De leerling online inzicht geven in de vorderingen van zijn rijopleiding. Dat geeft duidelijkheid aan iedereen wanneer hij toe is aan het rij-examen. Bovendien kan de leerling makkelijk zien aan welke onderdelen hij nog moet werken. Om de rijopleiding transparanter te maken heeft Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht de Rijopleiding op Maat (ROM) geïntroduceerd.

De Rijopleiding op Maat is een verdere ontwikkeling van de Rijopleiding in Stappen (RIS). Digitaal en multimediaal; rijles 2.0.

RIS-opleiding

Tijdens de RIS-opleiding wordt via de leskaart met de diverse scripten het niveau van de leerling bijgehouden door de rijschool. Leerlingen van Bruinsma kunnen dat nu ook thuis vanaf de computer inzien. Verder krijgen ze huiswerkopdrachten, zodat leerlingen ook buiten de rijlessen om actief met hun rijopleiding bezig zijn.

“Hier in Utrecht wonen veel studenten op kamers. Als dan ouders, die vaak in een andere stad wonen en de rijlessen betalen, willen weten hoe het gaat met de rijopleiding, zien zij ook vanaf hun computer meteen alle vorderingen”, legt directeur Frank Hoornenborg van Bruinsma Verkeersopleidingen uit. “En nog belangrijker; wat hun zoon of dochter nog moet leren in de volgende rijlessen.”

Instructiefilms

De rijinstructeurs werken met een zogenaamde Car-PC, die in verbinding staat met de backoffice op het kantoor. Deze 7” touchscreen geeft onder meer informatie over de agenda, lesdata en het niveau dat de leerling heeft voor de diverse onderdelen. Bij de ROM-opleiding wordt het apparaat ook gebruikt voor instructiefilms en –foto’s.

“Sommige dingen zijn makkelijker met een film uit te leggen, dan wanneer de rijinstructeur het mondeling moet doen”, vertelt Hoornenborg uit. “Bijvoorbeeld hoe de leerling een spiegel af dient te stellen. In een filmpje of foto is meteen concreet en duidelijk wat hij behoort te zien in de juiste stand. Ook wordt onze rijopleiding leuker door de toevoeging van multimedia.”

Kwaliteit

Bruinsma rekent niets extra’s voor de Compact-opleiding met ROM/RIS. “Wij staan voor kwaliteit en zijn ervan overtuigd dat dit systeem de kwaliteit van al onze opleidingen verhoogt”, zegt Hoornenborg. “Leerlingen krijgen het er standaard bij. Ook de reguliere rijopleidingen in eigen tempo worden inmiddels volgens de ROM-methode uitgevoerd.”

Ongeveer 70 procent van de leerlingen kiest voor de Compact-opleiding. Hierbij krijgen ze een Personalitytest en een praktijkrijtest. Vervolgens wordt een pakket geadviseerd. “Gemiddeld slagen onze leerlingen na gemiddeld 41 rijlessen”, vertelt Hoornenborg trots. “En bij de Compact-opleiding ligt het slagingspercentage zo’n 10 procent hoger dan wanneer leerlingen in hun eigen tempo lessen.”

Rijinstructeur

De Personalitytest is ook belangrijk voor de rijinstructeurs. Omdat ze weten met wat voor type leerling ze te maken hebben (denker, doener, beslisser of dromer), weten ze beter welke aanpak het beste gehanteerd kan worden om de leerling de rijvaardigheden en rijgedrag aan te leren.

Om toegang te krijgen tot zijn persoonlijke pagina, logt de leerling in via de website van Bruinsma. Naast inzicht in de vorderingen, is op deze pagina ook de planning te zien, persoonlijke gegevens en openstaande facturen. Betalingen kunnen via iDeal gepleegd worden.

CBR-examinator

Om de CBR-examinatoren de vorderingen van de scripts te laten zien bij het praktijkexamen, nemen de rijinstructeurs de Car-PC mee naar de examenruimte. Hoornenborg: “Zo hoeven ze niet handmatig alles bij te houden. Alle vorderingen in de rijopleiding zijn op dat moment via het scherm digitaal in te zien door het CBR. Volledig papierloos.”

Bruinsma Verkeersopleidingen is een van de grootste rijopleiders van Nederland en gevestigd in het stadion van FC Utrecht. Leerlingen krijgen rijles in één van de 45 personenauto’s, 12 vrachtwagens en 30 motoren. De rijschool heeft 85 medewerkers, een eigen simulatorcentrum en een verkeers-oefencentrum.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “ROM-Opleiding Bruinsma Verkeersopleidingen is rijles 2.0”

Wim van Dijk|22.06.11|13:02

Jammer he dat een grote rijschool meer mag dan een kleine, toen ik 3 jaar geleden met mijn 4traffic applicatie de RIS vorderingen bijhield, mocht ik dit niet gebruiken bij de deeltoets en het examen. Ik MOEST een instructie kaart laten zijn bij het boek.

beetje jammer

Wim

Y. van Ark|22.06.11|17:28

WoW.

Echt een cool systeem. HEBBON!

Cobus|22.06.11|21:43

als hele kleine rijschool werk ik al ruim anderhalf jaar met 4Traffic voor mij persoonlijk is dit een uitstekend systeem open en transparant zeker naar de kandidaten van de rijschool toe
Het theorie van 4Traffic is zo uitgebreid en de praktijk begeleiding die goed aansluit op de praktijk waar de leerling die echt met zijn rijopleiding bezig is hier uitstekende voordelen aan heeft.
Voor mij is 4Traffic top.

Van mij mag verkeerspro hier wel eens uitgebreid onderwerp aan besteden

Wim van Dijk|23.06.11|15:43

Hoewel we nu redelijk aan topic vervuiling doen , kan ik niet zeggen dat ik zo tevreden ben met dit product, dus pas op met dat soort reclame via een site als deze

Wim

Anette|27.06.11|10:33

Interessant, een CAR-PC! Bij welke firma kan ik informatie halen? Neemt dit niet te veel plaats in beslag, naast een navigatie? Of plaats je de car-pc ergens anders?
Kan je hiermee ook filmen buiten de auto? Heeft iemand ervaring met camera’s in de auto?

Rob|29.06.11|18:29

En dit is nieuw omdat?
Leuk dat hier een artikel over is op verkeerspro hoor daar niet van, maar dit neigt meer naar sluikreclame voor een rijschool dan echt iets nieuws.
Er zijn zat rijscholen die dit soort technieken toepassen en dat werd eens tijd, tijd voor modernisatie in deze branche.

Viatura.nl|29.06.11|22:47

Lees wel HEEL erg goed het vademecum van het CBR door voor je iets plaatst op je dashboard! Ook je tomtom mag maar een maximale afmeting hebben!

Viatura.nl|29.06.11|23:03

Toch wel leuk om te lezen dat datgene wat IK in 2006 al deed, nu in eens in opmars is! De telegraaf had in 2006 er een heel leuk artikel (met foto) aan besteed.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.