lesauto, sneeuw, rijschool augustin

Meer locaties voor proef CBR met examen op winterbanden

Het CBR breidt het aantal examenplaatsen voor de proef examineren op winterbanden de komende winter uit. Er is sinds de start van de proef te weinig sneeuw gevallen voor een representatief resultaat. Naast de huidige proeflocaties Leeuwarden, Enschede en Venlo komen de gebieden Utrecht/Leusden/Eemnes en Arnhem/Nijmegen/Tiel/Den Bosch erbij.

De uitbreiding vergroot de mogelijkheid om vast te stellen hoe een valide examen kan worden afgenomen onder winterse omstandigheden.

Winterbanden

De proef examineren met lesauto’s op winterbanden is in het afgelopen voorjaar van start gegaan om het aantal uitstelexamens onder winterse omstandigheden terug te dringen. In die periode kreeg alleen Leeuwarden op een ochtend te maken met sneeuwval.

Hoewel de betrokkenen zich positief toonden over het rijden op winterbanden, was het aantal van 16 examens en toetsen onvoldoende voor een representatief resultaat, zo meldt het CBR.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Meer locaties voor proef CBR met examen op winterbanden”

Y. van Ark|14.07.11|10:36

Hoe geef ik mij op in Eemnes?
Vorig jaar reed ik met winterbanden gewoon mijn lessen.
Nix aan de hand.
Doordat de proef niet in mijn regio was toch wel wat examens misgelopen.
Zonde.

JanvM|15.07.11|00:13

Hoe kan je nu al over winterbanden beginnen het is net HERFST???????????????

JanvM|15.07.11|00:17

GEINTJE
Hier moet je geen proef van maken gewoon zeggen onder de 9 graden winterbanden verplicht, .

Rene Kwast|15.07.11|10:42

Goed idee, maar waarom nou weer niet in àlle examenplaatsen….

John|15.07.11|11:13

Ik les in de winter ook op winterbanden maar ben kritisch over deze proef. Veel examinatoren zijn er ook niet gelukkig mee. Vergeet niet dat wij, rijscholen, een contract met het CBR hebben waarin staat dat het CBR niet verantwoordelijk kan worden gesteld als er schade aan de lesauto ontstaat tijdens een examen. Ook willen veel examinatoren (terrecht) bij zo’n ongeluk niet ter verantwoording geroepen kunnen worden bij een recher. Zij willen dus een examen kunnen weigeren als zij het niet>>

John|15.07.11|13:47

>> verantwoord vinden. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Maar dan gaan we weer krijgen dat examinator A het wel en examinator B het niet verantwoord vindt. Of de verantwoording wordt bij de instructeur in de schoenen geschoven. Ook zijn de geleerden het niet zo eens over het werkelijke effect van winterbanden. Veelal geven ze een schijnveiligheid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer locaties voor proef CBR met examen op winterbanden | RijschoolPro
lesauto, sneeuw, rijschool augustin

Meer locaties voor proef CBR met examen op winterbanden

Het CBR breidt het aantal examenplaatsen voor de proef examineren op winterbanden de komende winter uit. Er is sinds de start van de proef te weinig sneeuw gevallen voor een representatief resultaat. Naast de huidige proeflocaties Leeuwarden, Enschede en Venlo komen de gebieden Utrecht/Leusden/Eemnes en Arnhem/Nijmegen/Tiel/Den Bosch erbij.

De uitbreiding vergroot de mogelijkheid om vast te stellen hoe een valide examen kan worden afgenomen onder winterse omstandigheden.

Winterbanden

De proef examineren met lesauto’s op winterbanden is in het afgelopen voorjaar van start gegaan om het aantal uitstelexamens onder winterse omstandigheden terug te dringen. In die periode kreeg alleen Leeuwarden op een ochtend te maken met sneeuwval.

Hoewel de betrokkenen zich positief toonden over het rijden op winterbanden, was het aantal van 16 examens en toetsen onvoldoende voor een representatief resultaat, zo meldt het CBR.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Meer locaties voor proef CBR met examen op winterbanden”

Y. van Ark|14.07.11|10:36

Hoe geef ik mij op in Eemnes?
Vorig jaar reed ik met winterbanden gewoon mijn lessen.
Nix aan de hand.
Doordat de proef niet in mijn regio was toch wel wat examens misgelopen.
Zonde.

JanvM|15.07.11|00:13

Hoe kan je nu al over winterbanden beginnen het is net HERFST???????????????

JanvM|15.07.11|00:17

GEINTJE
Hier moet je geen proef van maken gewoon zeggen onder de 9 graden winterbanden verplicht, .

Rene Kwast|15.07.11|10:42

Goed idee, maar waarom nou weer niet in àlle examenplaatsen….

John|15.07.11|11:13

Ik les in de winter ook op winterbanden maar ben kritisch over deze proef. Veel examinatoren zijn er ook niet gelukkig mee. Vergeet niet dat wij, rijscholen, een contract met het CBR hebben waarin staat dat het CBR niet verantwoordelijk kan worden gesteld als er schade aan de lesauto ontstaat tijdens een examen. Ook willen veel examinatoren (terrecht) bij zo’n ongeluk niet ter verantwoording geroepen kunnen worden bij een recher. Zij willen dus een examen kunnen weigeren als zij het niet>>

John|15.07.11|13:47

>> verantwoord vinden. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Maar dan gaan we weer krijgen dat examinator A het wel en examinator B het niet verantwoord vindt. Of de verantwoording wordt bij de instructeur in de schoenen geschoven. Ook zijn de geleerden het niet zo eens over het werkelijke effect van winterbanden. Veelal geven ze een schijnveiligheid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.