CBR, examen

CBR wijzigt toelatingseisen voor tussentijdse toets en RIS

Kandidaten mogen vanaf 1 september alleen een tussentijdse toets of RIS-toets voor de auto (cat. B) en motor (cat. AVD) afleggen, als de kandidaat op dat moment al geslaagd is voor het theorie-examen van de betreffende categorie (ook een militair theorie-examen). Nu is dit ook toegestaan voor kandidaten die ‘slechts’ in het bezit zijn van een rijbewijs van een andere categorie.

Het CBR heeft in overleg met de rijschoolbrancheorganisaties Bovag, FAM en VRB besloten deze toelatingseisen voor tussentijdse toetsen en RIS-toetsen voor auto (categorie B) en motor (categorie AVD) te veranderen.

Bromfietsrijbewijs

“Tot voorgaande wijziging is besloten naar aanleiding van de invoering van het bromfietsrijbewijs. Volgens de huidige regeling voor toetsen geldt namelijk ook het bromfietsrijbewijs als toelatingsbewijs voor een toets voor auto of motor in plaats van een succesvol afgelegd theorie-examen in de desbetreffende categorie”, meldt het CBR.

Uiteraard volstaat ook het rijbewijs B automaat voor een toets in de categorie B en het rijbewijs A automaat of A ‘beperkt’ voor een toets in de categorie AVD, mits deze rijbewijzen geldig zijn of hun geldigheid door het verstrijken van de geldigheidsduur hebben verloren.

“Gelet op het belang van een goede theoretische kennis en de verschillen in verkeerssituaties voor bromfiets, auto en motor vonden de brancheorganisaties en wij dat een aanpassing van de huidige regels nodig is”, aldus het CBR.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “CBR wijzigt toelatingseisen voor tussentijdse toets en RIS”

Hans|26.07.11|22:44

Stom misschien, maar heb altijd gedacht dat het al verplicht was! Met je brommertheorie kennis opgaan voor een B tentamen vind ik een rare zaak. Heb mijn leerlingen altijd voorgehouden dat het een absolute must is om je theorie zo vroeg mogelijk tijdens de opleiding te halen en zeker voor je een TTT doet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR wijzigt toelatingseisen voor tussentijdse toets en RIS | RijschoolPro
CBR, examen

CBR wijzigt toelatingseisen voor tussentijdse toets en RIS

Kandidaten mogen vanaf 1 september alleen een tussentijdse toets of RIS-toets voor de auto (cat. B) en motor (cat. AVD) afleggen, als de kandidaat op dat moment al geslaagd is voor het theorie-examen van de betreffende categorie (ook een militair theorie-examen). Nu is dit ook toegestaan voor kandidaten die ‘slechts’ in het bezit zijn van een rijbewijs van een andere categorie.

Het CBR heeft in overleg met de rijschoolbrancheorganisaties Bovag, FAM en VRB besloten deze toelatingseisen voor tussentijdse toetsen en RIS-toetsen voor auto (categorie B) en motor (categorie AVD) te veranderen.

Bromfietsrijbewijs

“Tot voorgaande wijziging is besloten naar aanleiding van de invoering van het bromfietsrijbewijs. Volgens de huidige regeling voor toetsen geldt namelijk ook het bromfietsrijbewijs als toelatingsbewijs voor een toets voor auto of motor in plaats van een succesvol afgelegd theorie-examen in de desbetreffende categorie”, meldt het CBR.

Uiteraard volstaat ook het rijbewijs B automaat voor een toets in de categorie B en het rijbewijs A automaat of A ‘beperkt’ voor een toets in de categorie AVD, mits deze rijbewijzen geldig zijn of hun geldigheid door het verstrijken van de geldigheidsduur hebben verloren.

“Gelet op het belang van een goede theoretische kennis en de verschillen in verkeerssituaties voor bromfiets, auto en motor vonden de brancheorganisaties en wij dat een aanpassing van de huidige regels nodig is”, aldus het CBR.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “CBR wijzigt toelatingseisen voor tussentijdse toets en RIS”

Hans|26.07.11|22:44

Stom misschien, maar heb altijd gedacht dat het al verplicht was! Met je brommertheorie kennis opgaan voor een B tentamen vind ik een rare zaak. Heb mijn leerlingen altijd voorgehouden dat het een absolute must is om je theorie zo vroeg mogelijk tijdens de opleiding te halen en zeker voor je een TTT doet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.