CBR

Vakbonden en CBR naderen akkoord over pensioen

CBR en de vakbonden lijken het op hoofdpunten eens te zijn over een nieuwe pensioenregeling (ABP-regeling), maar er moeten nog afspraken gemaakt worden over de reeds opgebouwde pensioenrechten. Het CBR heeft in de nieuwe CAO ieder geval geen ruimte voor grote loonsverhogingen.

Grote loonsverhogingen is volgens de vakbonden ook niet wenselijk vanwege de financiële situatie waarin het CBR verkeert, zo vindt ook vakbond De Unie.

CAO

Het CBR heeft voorstellen gedaan voor een cao die loopt van 1 maart 2010 t/m 30 juni 2012, zo meldt De Unie. Hierover wordt op 14 september verder gepraat. De directie van het CBR heeft bij de onderhandelingen nog eens uitgebreid stilgestaan bij de noodzaak om te komen tot wijziging van de pensioenregelingen.

Al eerder concludeerde het CBR, maar ook de politiek, dat het totale kostenniveau van de pensioenregeling niet langer voor het CBR te dragen is. De vakbonden hebben de afgelopen weken meerdere vragen gesteld aan de directie. Deze vooral betrekking over de tot 1 januari 2012 opgebouwde pensioenrechten.

De Unie

“Helaas waren de antwoorden op onze vragen nog niet beschikbaar, onder meer omdat het ABP nog niet alle gevraagde gegevens heeft opgeleverd”, meldt De Unie. Op 14 september praat de bond verder met het CBR. Het is het streven van partijen om daarna, op basis van volledige informatie, de knoop door te hakken en het resultaat vervolgens aan de leden van de vakbonden voor te leggen.

Resultaat

“Het zal gegeven de materie en omstandigheden geen principeakkoord worden en het ligt aan de uitkomst van het gesprek op 14 september of wij het resultaat negatief, neutraal of positief aan de leden voorleggen”, aldus De Unie.

In ieder geval zal het overlegresultaat door de bonden gepresenteerd worden op maandag 19 september, in een gezamenlijke bijeenkomst met De Unie, Het Gilde en FNV Bondgenoten.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het CBR examencentrum te Utrecht (Mississippidreef 151) en begint om 19.00 uur. Hierna start de schriftelijke ledenraadpleging die eind september afloopt.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vakbonden en CBR naderen akkoord over pensioen | RijschoolPro
CBR

Vakbonden en CBR naderen akkoord over pensioen

CBR en de vakbonden lijken het op hoofdpunten eens te zijn over een nieuwe pensioenregeling (ABP-regeling), maar er moeten nog afspraken gemaakt worden over de reeds opgebouwde pensioenrechten. Het CBR heeft in de nieuwe CAO ieder geval geen ruimte voor grote loonsverhogingen.

Grote loonsverhogingen is volgens de vakbonden ook niet wenselijk vanwege de financiële situatie waarin het CBR verkeert, zo vindt ook vakbond De Unie.

CAO

Het CBR heeft voorstellen gedaan voor een cao die loopt van 1 maart 2010 t/m 30 juni 2012, zo meldt De Unie. Hierover wordt op 14 september verder gepraat. De directie van het CBR heeft bij de onderhandelingen nog eens uitgebreid stilgestaan bij de noodzaak om te komen tot wijziging van de pensioenregelingen.

Al eerder concludeerde het CBR, maar ook de politiek, dat het totale kostenniveau van de pensioenregeling niet langer voor het CBR te dragen is. De vakbonden hebben de afgelopen weken meerdere vragen gesteld aan de directie. Deze vooral betrekking over de tot 1 januari 2012 opgebouwde pensioenrechten.

De Unie

“Helaas waren de antwoorden op onze vragen nog niet beschikbaar, onder meer omdat het ABP nog niet alle gevraagde gegevens heeft opgeleverd”, meldt De Unie. Op 14 september praat de bond verder met het CBR. Het is het streven van partijen om daarna, op basis van volledige informatie, de knoop door te hakken en het resultaat vervolgens aan de leden van de vakbonden voor te leggen.

Resultaat

“Het zal gegeven de materie en omstandigheden geen principeakkoord worden en het ligt aan de uitkomst van het gesprek op 14 september of wij het resultaat negatief, neutraal of positief aan de leden voorleggen”, aldus De Unie.

In ieder geval zal het overlegresultaat door de bonden gepresenteerd worden op maandag 19 september, in een gezamenlijke bijeenkomst met De Unie, Het Gilde en FNV Bondgenoten.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het CBR examencentrum te Utrecht (Mississippidreef 151) en begint om 19.00 uur. Hierna start de schriftelijke ledenraadpleging die eind september afloopt.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.