rijexamen, Engeland, rijbewijs

Engelse vrouwen hebben meer rijlessen nodig dan mannen

Gemiddeld hebben mannen in Engeland 36 uur rijles nodig om voor het examen te slagen, tegenover 52 uur voor vrouwen. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times, die zich baseert op cijfers van de rijexamencentra in het Verenigd Koninkrijk.

Clichés over het rijgedrag als “vrouwen kunnen niet parkeren” en “mannen rijden te snel” gaan al lang mee, maar worden nu ook gestaafd met bewijsmateriaal.

Spiegels

Vorig jaar zakten 70.000 vrouwen voor hun rijexamen omdat ze fouten maakten bij het achteruit rijden of omdat ze hun autospiegels niet gebruikten, zo blijkt uit gegevens van de Britse Driving Standards Agency.

Bijna een derde van hen of 55.000 vrouwen maakten fouten bij het parallel parkeren, zegt The Sunday Times. Daarmee staan parkeerfouten in de top vijf bij de gezakte vrouwen, maar bij de mannen is dat niet het geval.

Bestuurder

Voor de mannen is er ook minder goed nieuws, want de cijfers bevestigen ook het stereotype van de mannen op testosteron. In 2010 faalden 40.000 mannelijke bestuurders omdat ze te snel optrokken en hielden 30.500 mannen zich niet aan de verkeerslichten, aldus HLN.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Engelse vrouwen hebben meer rijlessen nodig dan mannen”

John|27.09.11|08:39

Na 36 uur rijles is bij mannen in Engeland de grootste oorzaak dat men zakt “het niet houden aan verkeerslichten”?????? Laat hier niemand meer roepen dat wij slechte instructeurs hebben.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Engelse vrouwen hebben meer rijlessen nodig dan mannen | RijschoolPro
rijexamen, Engeland, rijbewijs

Engelse vrouwen hebben meer rijlessen nodig dan mannen

Gemiddeld hebben mannen in Engeland 36 uur rijles nodig om voor het examen te slagen, tegenover 52 uur voor vrouwen. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times, die zich baseert op cijfers van de rijexamencentra in het Verenigd Koninkrijk.

Clichés over het rijgedrag als “vrouwen kunnen niet parkeren” en “mannen rijden te snel” gaan al lang mee, maar worden nu ook gestaafd met bewijsmateriaal.

Spiegels

Vorig jaar zakten 70.000 vrouwen voor hun rijexamen omdat ze fouten maakten bij het achteruit rijden of omdat ze hun autospiegels niet gebruikten, zo blijkt uit gegevens van de Britse Driving Standards Agency.

Bijna een derde van hen of 55.000 vrouwen maakten fouten bij het parallel parkeren, zegt The Sunday Times. Daarmee staan parkeerfouten in de top vijf bij de gezakte vrouwen, maar bij de mannen is dat niet het geval.

Bestuurder

Voor de mannen is er ook minder goed nieuws, want de cijfers bevestigen ook het stereotype van de mannen op testosteron. In 2010 faalden 40.000 mannelijke bestuurders omdat ze te snel optrokken en hielden 30.500 mannen zich niet aan de verkeerslichten, aldus HLN.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Engelse vrouwen hebben meer rijlessen nodig dan mannen”

John|27.09.11|08:39

Na 36 uur rijles is bij mannen in Engeland de grootste oorzaak dat men zakt “het niet houden aan verkeerslichten”?????? Laat hier niemand meer roepen dat wij slechte instructeurs hebben.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.