Rijles

Mercedes-Benz begint eigen rijschool in Noord-Holland

Mercedes-Benz Nederland gaat vanaf oktober 2012 zelf autorijlessen aanbieden aan leerlingen via de Mercedes-Benz Driving Academy (MBDA). Het concept start in de regio Haarlem, Amsterdam en Aalsmeer. Mercedes-Benz is hiermee de eerste autofabrikant die een eigen Nederlandse rijschool begint.

Ter voorbereiding op de Nederlandse lancering deze herfst, werft de MBDA momenteel bevoegde rijinstructeurs. Deze worden ingewerkt om het lesprogramma van de Mercedes-Benz Driving Academy met extra aandacht voor de coachingstijl te ondersteunen. De instructeurs van de Mercedes-Benz Driving Academy komen in dienst bij Mercedes-Benz.

Lesmateriaal

De MBDA biedt in Nederland ook al het RoadSense-verkeerseducatieprogramma aan. Voor de rijopleiding verzorgt de MBDA de lesauto’s, de inhoud van de rijlessen, het lesmateriaal en de rijinstructeurs.

De lesmethode van de MBDA sluit aan op het RoadSense verkeerseducatieprogramma dat in Nederland al langer wordt aangeboden. RoadSense richt zich op jongeren in de leeftijd van 14-16 jaar en heeft als doel het risico op ongevallen voor jongeren in het verkeer te verminderen.

Rijopleiding

“Het leerplan is ontwikkeld door internationale experts op het gebied van rijopleidingen en verkeersveiligheid is afgestemd op de Nederlandse markt”, zo meldt Mercedes-Benz. “Intensieve, gerichte persoonlijke coaching staat daarbij centraal.”

Daarnaast krijgt elke leerling een persoonlijke risicoanalyse aangeboden. Deze geeft inzicht in zijn eigen risicovolle houdingen, meningen en gedragintenties. Zelfs als een leerling in staat is een auto op de juiste wijze te besturen, kan hij door een bepaalde houding opeens risicovol rijgedrag vertonen.

Rijles

Ook worden leerlingen in bijvoorbeeld workshops gestimuleerd om tijdens de praktijklessen én na het behalen van het rijbewijs een zo veilig mogelijk verkeersgedrag te laten zien. Mercedes-Benz is al in andere landen actief met een eigen rijschool, zoals Engeland. Daar kost een losse rijles 35 Engels ponden (43 euro).

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Mercedes-Benz begint eigen rijschool in Noord-Holland”

Jan v M|26.04.12|11:51

Het is dan maar te hopen dat ze dan ook voor een knappe lesprijs gaan rijden 45 euro p/u is schappelijk

Jan|26.04.12|12:58

Ik denk dat het geen kwaad kan zo’n rijopleiding.
Zo te zien zal kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Misschien is dit een goed middel tegen de echte beunhazen die ver onder het landelijk gemiddelde presteren.
Want slechte rijscholen worden nog steeds niet goed aangepakt in Nederland.
Ik hoop dat ze een goed arbeidscontrakt kunnen aanbieden aan goede rij-instructeurs.
Dan hebben deze instructeurs tenminste geen zorgen over hun boterham en kunnen ze zich volledig richten op de rijlessen!

Ruud Kraan|26.04.12|23:44

Ik vraag me af wat dit toevoegt aan de bestaande rijscholen. Leerlingen willen alleen zo gauw mogelijk een rijbewijs halen. Wat voor opleiding zou de instructeur nog moeten krijgen buiten het IBKI programma?
Ik woon in Aalsmeer, dus ik denk dat dit uitgaat van Biemond Mercedes Aalsmeer. In welke mercedes gaat men les geven? Ik denk in de nieuwe A-klasse??? Ook om die te promoten? Ik heb interesse in wat men nu precies wil. Kom je dan voor de genoemde lesprijs in loondienst onbepaalde tijd?

Bert|27.04.12|17:45

@ Ruud Kraan; Kijk even hier op de site bij de vacatures. Daar staat veel van wat je wil weten.

kees|01.05.12|19:35

Bij aankoop van een mercedus een rijopleiding cadeau.????

Herman|02.05.12|11:52

@Kees: Bij aankoop van een rijopleiding een Mercedes cadeau!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mercedes-Benz begint eigen rijschool in Noord-Holland | RijschoolPro
Rijles

Mercedes-Benz begint eigen rijschool in Noord-Holland

Mercedes-Benz Nederland gaat vanaf oktober 2012 zelf autorijlessen aanbieden aan leerlingen via de Mercedes-Benz Driving Academy (MBDA). Het concept start in de regio Haarlem, Amsterdam en Aalsmeer. Mercedes-Benz is hiermee de eerste autofabrikant die een eigen Nederlandse rijschool begint.

Ter voorbereiding op de Nederlandse lancering deze herfst, werft de MBDA momenteel bevoegde rijinstructeurs. Deze worden ingewerkt om het lesprogramma van de Mercedes-Benz Driving Academy met extra aandacht voor de coachingstijl te ondersteunen. De instructeurs van de Mercedes-Benz Driving Academy komen in dienst bij Mercedes-Benz.

Lesmateriaal

De MBDA biedt in Nederland ook al het RoadSense-verkeerseducatieprogramma aan. Voor de rijopleiding verzorgt de MBDA de lesauto’s, de inhoud van de rijlessen, het lesmateriaal en de rijinstructeurs.

De lesmethode van de MBDA sluit aan op het RoadSense verkeerseducatieprogramma dat in Nederland al langer wordt aangeboden. RoadSense richt zich op jongeren in de leeftijd van 14-16 jaar en heeft als doel het risico op ongevallen voor jongeren in het verkeer te verminderen.

Rijopleiding

“Het leerplan is ontwikkeld door internationale experts op het gebied van rijopleidingen en verkeersveiligheid is afgestemd op de Nederlandse markt”, zo meldt Mercedes-Benz. “Intensieve, gerichte persoonlijke coaching staat daarbij centraal.”

Daarnaast krijgt elke leerling een persoonlijke risicoanalyse aangeboden. Deze geeft inzicht in zijn eigen risicovolle houdingen, meningen en gedragintenties. Zelfs als een leerling in staat is een auto op de juiste wijze te besturen, kan hij door een bepaalde houding opeens risicovol rijgedrag vertonen.

Rijles

Ook worden leerlingen in bijvoorbeeld workshops gestimuleerd om tijdens de praktijklessen én na het behalen van het rijbewijs een zo veilig mogelijk verkeersgedrag te laten zien. Mercedes-Benz is al in andere landen actief met een eigen rijschool, zoals Engeland. Daar kost een losse rijles 35 Engels ponden (43 euro).

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Mercedes-Benz begint eigen rijschool in Noord-Holland”

Jan v M|26.04.12|11:51

Het is dan maar te hopen dat ze dan ook voor een knappe lesprijs gaan rijden 45 euro p/u is schappelijk

Jan|26.04.12|12:58

Ik denk dat het geen kwaad kan zo’n rijopleiding.
Zo te zien zal kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Misschien is dit een goed middel tegen de echte beunhazen die ver onder het landelijk gemiddelde presteren.
Want slechte rijscholen worden nog steeds niet goed aangepakt in Nederland.
Ik hoop dat ze een goed arbeidscontrakt kunnen aanbieden aan goede rij-instructeurs.
Dan hebben deze instructeurs tenminste geen zorgen over hun boterham en kunnen ze zich volledig richten op de rijlessen!

Ruud Kraan|26.04.12|23:44

Ik vraag me af wat dit toevoegt aan de bestaande rijscholen. Leerlingen willen alleen zo gauw mogelijk een rijbewijs halen. Wat voor opleiding zou de instructeur nog moeten krijgen buiten het IBKI programma?
Ik woon in Aalsmeer, dus ik denk dat dit uitgaat van Biemond Mercedes Aalsmeer. In welke mercedes gaat men les geven? Ik denk in de nieuwe A-klasse??? Ook om die te promoten? Ik heb interesse in wat men nu precies wil. Kom je dan voor de genoemde lesprijs in loondienst onbepaalde tijd?

Bert|27.04.12|17:45

@ Ruud Kraan; Kijk even hier op de site bij de vacatures. Daar staat veel van wat je wil weten.

kees|01.05.12|19:35

Bij aankoop van een mercedus een rijopleiding cadeau.????

Herman|02.05.12|11:52

@Kees: Bij aankoop van een rijopleiding een Mercedes cadeau!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.