CBR, hoofdkantoor

CBR en vakbonden gestart met onderhandelingen nieuwe cao

Het CBR en de vakbonden zijn begonnen met een overleg dat moet leiden tot een nieuwe cao per 1 juni 2012. Het gat tussen wat het CBR biedt aan salaris en de vakbonden vragen, is nog groot. “Daarom hebben wij de directie gevraagd haar openingsbod te heroverwegen, zodat voor ons de mogelijkheid bestaat om met de onderhandelingen te beginnen”, meldt Maarten Hoelscher van De Unie.

De CBR-directie heeft aangegeven dit verzoek in overweging te nemen en hier op terug te komen, uiterlijk tijdens de volgende onderhandelingsronde die plaatsvindt op 23 mei.

Pensioenregeling

In de afgelopen jaren hebben de werknemers van het CBR flink geïnvesteerd in de toekomst van de onderneming. Zo is de pensioenregeling aangepast (de eindloonregeling werd afgeschaft) en is de loonstijging bescheiden geweest.

Hoelscher: “Dit heeft onder andere tot gevolg gehad dat de koopkracht van medewerkers van het CBR flink achteruit is gegaan; en dan hebben wij het nog niet eens over alle overheidsmaatregelen die dit effect nog eens versterken.”

CBR

Deze ingrepen hebben e toe geleid dat het CBR weer zwarte cijfers schrijft, zegt Hoelscher. ”In die zin kunnen wij stellen dat wij als vakbonden en de leden onze verantwoordelijkheid genomen hebben.”

Op 1 mei organiseert De Unie nog een ledenbijeenkomst, niet-leden zijn ook welkom, om over de cao-wensenlijst te spreken. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het examencentrum van het CBR in Rijswijk.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.