elektrisch rijbewijs, Joop Atsma, Kim Taylor, Gert-Jan van Ark, Eigenwegwijs, rijschool

Eerste leerling met elektrische lesauto is geslaagd (video)

VIDEO – Rijschool Eigenwegwijs uit Harderwijk heeft een leerling het eerste elektrische rijbewijs ter wereld bezorgd. In Utrecht is op woensdag 9 mei het roze papiertje behaald met een elektrische lesauto. Het werd door Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) uitgereikt aan de 29-jarige Kim Taylor. Het elektrische rijexamen ging Kim Taylor goed af; ze slaagde in één keer. “Elektrisch rijden is echt cool. De Opel Ampera is futuristisch in alle opzichten en natuurlijk goed voor het milieu. Iedereen zou dit moeten ervaren!”

Rij-instructeur Gert-Jan van Ark, van de duurzame rijschool EigenWegWijs, wilde samen met The New Motion aantonen dat elektrische rijlessen mogelijk zijn.

Rijschoolbranche

“Met dit initiatief willen we laten zien dat het groene rijden in de rijschoolbranche de toekomst heeft. Een elektrisch aangedreven auto als de Opel Ampera leent zich hier uitstekend voor, dankzij zijn onbeperkte actieradius. Hoog tijd dat we met z’n allen in de branche gaan nadenken over de introductie van elektrisch rijden en welke gevolgen dit zou moeten hebben voor het elektrisch behaalde rijbewijs, het theorie-examen, et cetera.”

Wethouder Lintmeijer gaf aan dat dit initiatief uit de rijschoolbranche prima aansluit op de stimuleringsmaatregelen Elektrisch Vervoer, die Utrecht aansluitend voor ondernemers presenteerde. “Met die maatregelen willen we Utrechtse ondernemers prikkelen om elektrisch vervoer in hun bedrijfsvoering te gaan invoeren. Hiermee kunnen ze een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving van alle Utrechters”, aldus Lintmeijer.

Elektrische lesauto

“Het feit dat je je rijbewijs ook kunt halen met een elektrische auto, illustreert dat elektrisch rijden op weg is naar volwassenheid”, aldus Atsma bij de uitreiking van het rijbewijs. “In Nederland rijden inmiddels 1.500 personenauto’s rond op elektriciteit, het aantal oplaadpunten is meer den 3.500 en de ontwikkeling van de techniek gaat razendsnel; je hoeft met een elektrisch auto echt niet meer stil te staan in de polder.”

Atsma toonde veel waardering voor de wijze waarop de gemeente Utrecht meehelpt om elektrisch vervoer te stimuleren.”Elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk maken is van groot belang. Het helpt ons met schonere lucht, stiller vervoer en maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Logisch dat bedrijven en ondernemers hier economische kansen zien en benutten. Al deze inspanningen zijn nodig om in 2015 de ambitie van 15-20.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen waar te maken.”

Bekijk de reportage van VerkeersProTV over de elektrische rijlessen van Kim Taylor bij Eigenwegwijs:

 

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Eerste leerling met elektrische lesauto is geslaagd (video)”

Wim van Dijk|10.05.12|23:34

Ik wil rijschool eigenwegwijs en Kim feliciteren met dit resultaat.
Dat er nog maar veel rijscholen over zullen stappen naar elektrische auto’s.

automaatrijschool.nl|11.05.12|00:07

Het ziet er leuk uit.
Ik blijf toch nog een tijdje met mijn Hybride Toyota Auris lesgeven,
totdat ik een gratis elektrische lesauto krijg.
T.S.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste leerling met elektrische lesauto is geslaagd (video) | RijschoolPro
elektrisch rijbewijs, Joop Atsma, Kim Taylor, Gert-Jan van Ark, Eigenwegwijs, rijschool

Eerste leerling met elektrische lesauto is geslaagd (video)

VIDEO – Rijschool Eigenwegwijs uit Harderwijk heeft een leerling het eerste elektrische rijbewijs ter wereld bezorgd. In Utrecht is op woensdag 9 mei het roze papiertje behaald met een elektrische lesauto. Het werd door Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) uitgereikt aan de 29-jarige Kim Taylor. Het elektrische rijexamen ging Kim Taylor goed af; ze slaagde in één keer. “Elektrisch rijden is echt cool. De Opel Ampera is futuristisch in alle opzichten en natuurlijk goed voor het milieu. Iedereen zou dit moeten ervaren!”

Rij-instructeur Gert-Jan van Ark, van de duurzame rijschool EigenWegWijs, wilde samen met The New Motion aantonen dat elektrische rijlessen mogelijk zijn.

Rijschoolbranche

“Met dit initiatief willen we laten zien dat het groene rijden in de rijschoolbranche de toekomst heeft. Een elektrisch aangedreven auto als de Opel Ampera leent zich hier uitstekend voor, dankzij zijn onbeperkte actieradius. Hoog tijd dat we met z’n allen in de branche gaan nadenken over de introductie van elektrisch rijden en welke gevolgen dit zou moeten hebben voor het elektrisch behaalde rijbewijs, het theorie-examen, et cetera.”

Wethouder Lintmeijer gaf aan dat dit initiatief uit de rijschoolbranche prima aansluit op de stimuleringsmaatregelen Elektrisch Vervoer, die Utrecht aansluitend voor ondernemers presenteerde. “Met die maatregelen willen we Utrechtse ondernemers prikkelen om elektrisch vervoer in hun bedrijfsvoering te gaan invoeren. Hiermee kunnen ze een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving van alle Utrechters”, aldus Lintmeijer.

Elektrische lesauto

“Het feit dat je je rijbewijs ook kunt halen met een elektrische auto, illustreert dat elektrisch rijden op weg is naar volwassenheid”, aldus Atsma bij de uitreiking van het rijbewijs. “In Nederland rijden inmiddels 1.500 personenauto’s rond op elektriciteit, het aantal oplaadpunten is meer den 3.500 en de ontwikkeling van de techniek gaat razendsnel; je hoeft met een elektrisch auto echt niet meer stil te staan in de polder.”

Atsma toonde veel waardering voor de wijze waarop de gemeente Utrecht meehelpt om elektrisch vervoer te stimuleren.”Elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk maken is van groot belang. Het helpt ons met schonere lucht, stiller vervoer en maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Logisch dat bedrijven en ondernemers hier economische kansen zien en benutten. Al deze inspanningen zijn nodig om in 2015 de ambitie van 15-20.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen waar te maken.”

Bekijk de reportage van VerkeersProTV over de elektrische rijlessen van Kim Taylor bij Eigenwegwijs:

 

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Eerste leerling met elektrische lesauto is geslaagd (video)”

Wim van Dijk|10.05.12|23:34

Ik wil rijschool eigenwegwijs en Kim feliciteren met dit resultaat.
Dat er nog maar veel rijscholen over zullen stappen naar elektrische auto’s.

automaatrijschool.nl|11.05.12|00:07

Het ziet er leuk uit.
Ik blijf toch nog een tijdje met mijn Hybride Toyota Auris lesgeven,
totdat ik een gratis elektrische lesauto krijg.
T.S.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.