rechtbank, rechter

750 euro boete voor georganiseerde fraude CBR theorie-examen

Twee mannen hebben een boete van slechts 750 euro gekregen voor het plegen van georganiseerde fraude op het CBR theorie-examen in Leiden. Leerlingen kregen voor 300 euro een koptelefoontje dat de juiste antwoorden doorseinde.

De politie was in januari 2011 de examenzaal binnengestormd. Een man met een koptelefoontje in zijn oor werd gearresteerd. Buiten vluchtte zijn kompanen. De mannen, een Irakees, Marokkaan en Kuweiti stonden deze week voor de rechter.

Theorie-examen

Het kantoor van Aly S. bood voor 300 euro het halen van theorie-examen aan. Je hoefde geen theorieles te volgen, maar kreeg een telefoon, een oortje en horloge. Eén piepje was antwoord a, twee piepjes b en stilte betekende c. Honderd procent slaaggarantie.

Bij de Haagse rechter ontkenden de mannen in alle toonaarden. Ze gaven toe de examenzaal te hebben afgeluisterd, maar dat was volgens hen uit nieuwsgierigheid naar de theorievragen.

Boete

De rechter geloofde niets van het relaas van de mannen. Ze legde twee van hen 750 euro boete op. “Voor hetzelfde geld rijdt een van uw klanten straks mijn kind aan”, was de motivering, meldt het Noordhollands Dagblad.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “750 euro boete voor georganiseerde fraude CBR theorie-examen”

Gert van Laarhoven|01.11.12|11:58

Ook moet er veel strenger gecontroleerd worden op afkijken. Via de leerlingen van onze rijschool krijg ik zeer regelmatig te horen dat er flink gespiekt wordt in de examenzaal zonder dat iemand het in de gaten heeft. Vooral op de achterste rijen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

750 euro boete voor georganiseerde fraude CBR theorie-examen | RijschoolPro
rechtbank, rechter

750 euro boete voor georganiseerde fraude CBR theorie-examen

Twee mannen hebben een boete van slechts 750 euro gekregen voor het plegen van georganiseerde fraude op het CBR theorie-examen in Leiden. Leerlingen kregen voor 300 euro een koptelefoontje dat de juiste antwoorden doorseinde.

De politie was in januari 2011 de examenzaal binnengestormd. Een man met een koptelefoontje in zijn oor werd gearresteerd. Buiten vluchtte zijn kompanen. De mannen, een Irakees, Marokkaan en Kuweiti stonden deze week voor de rechter.

Theorie-examen

Het kantoor van Aly S. bood voor 300 euro het halen van theorie-examen aan. Je hoefde geen theorieles te volgen, maar kreeg een telefoon, een oortje en horloge. Eén piepje was antwoord a, twee piepjes b en stilte betekende c. Honderd procent slaaggarantie.

Bij de Haagse rechter ontkenden de mannen in alle toonaarden. Ze gaven toe de examenzaal te hebben afgeluisterd, maar dat was volgens hen uit nieuwsgierigheid naar de theorievragen.

Boete

De rechter geloofde niets van het relaas van de mannen. Ze legde twee van hen 750 euro boete op. “Voor hetzelfde geld rijdt een van uw klanten straks mijn kind aan”, was de motivering, meldt het Noordhollands Dagblad.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “750 euro boete voor georganiseerde fraude CBR theorie-examen”

Gert van Laarhoven|01.11.12|11:58

Ook moet er veel strenger gecontroleerd worden op afkijken. Via de leerlingen van onze rijschool krijg ik zeer regelmatig te horen dat er flink gespiekt wordt in de examenzaal zonder dat iemand het in de gaten heeft. Vooral op de achterste rijen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.