Spiegel, lesauto

Kassa bezig met uitzending over rijschoolbranche

Het televisieprogramma Kassa is bezig met een uitzending over wantoestanden in de rijschoolbranche. De redactie is daarvoor op zoek naar rijinstructeurs en leerlingen die slechte ervaringen hebben gehad met een rijschool, bijvoorbeeld omdat deze afspraken niet nakwam of slechte kwaliteit leverde.

De uitzending staat gepland voor 23 maart, meldt Irma Brauers van de Vereniging Rijschool Belang.

Concurrentie

“De concurrentie onder rijscholen is enorm. De prijzen voor rijlessen zijn daardoor laag, maar krijg je dan ook waar voor je geld?, vraagt de redactie zich af. Er worden ook meningen gepeild onder rijschoolhouders in welke mate zij last hebben van slecht functionerende collegae.

Mail je verhaal naar [email protected] onder vermelding van ‘Oproep rijschool’ en vermeld daarbij in ieder geval je naam en telefoonnummer.

Auteur: Bart Pals

30 reacties op “Kassa bezig met uitzending over rijschoolbranche”

Ad Jasperse|13.03.13|09:58

Hallo,dit is een prima initiatief,echter er is een traject vooraf dat onderbelicht blijft.
De opleiding van rijinstructeurs.
Zit bij zo`n opleider,er word veel beloofd,een redelijk dure opleiding,in mijn geval 6700 euro en wat krijg je ervoor terug.
Een matig opleidingslokaal,geen film of fotomateriaal voor situaties,geen correcte lesboeken,lesgeven is voorlezen uit het boek.
Om de branche op een juiste manier aan te pakken en schoon te maken zit volgens mij hier de eerste pijn.

Autorijschool Bert|13.03.13|16:07

Eens met Ad! Wie weet wordt daar ook aandacht aan geschonken tijdens de uitzending?
Het belang van veel opleidingsinstituten voor rijinstructeurs en een enkele grote rijschool/lesfabriek is een andere dan die van de meeste rijinstructeurs!
Aangezien rijinstructeurs dit onderhand ook beginnen te beseffen en zich steeds meer gaan aansluiten bij een bond of vereniging, hoop ik dat er de komende jaren veel zal veranderen ten gunste van rijinstructeurs, rijschoolhouders.

Autorijschool Bert|13.03.13|16:08

en ook de verkeersveiligheid.

Arnold de Jong|14.03.13|11:05

Eindelijk komt er aandacht voor de branche. Belasting ontduiking , slechtte kwaliteit leveren , bewust de consument oplichtten , bewust instructeurs oplichten , totaal niet geschikt zijn om instructie te geven , totaal geen mensenkennis hebben, gestart zijn dankzij startkapitaal overheid van € 32000 (gerucht ) , vakmensen die hun baan kwijt raken , hoe halen sommige instructeurs hun papieren bij de ibki , Tal van vragen maar de feiten zijn dat 20 % is ruim voldoende , 20 voldoende , 60 % zwak.

Arnold de Jong|14.03.13|11:09

mail [email protected] en laat de ex leerlingen van menig beunhaas dit ook doen. Kassa word goed bekeken in Nederland en ook door de politiek. Er zou zo maar nu iets kunnen gaan gebeuren. Weg met het opleiden voor het rijbewijs maar laten we nu eens beginnen waar het ooit voor bedoeld was. Opleiden tot goede en verkeersveilige bestuurders en daar staat wel een goed lesprijs voor , een goed voertuig , goede instructie en een vakman of vakvrouw. En een opleiding zou dan al snel min. 45 uur duren.

Xenio Scholte|14.03.13|11:16

In ieder geval een open discussie op tv. En een belangrijk optreden door de belastingdienst. Wellicht het begin van de gewenste schoonmaak ?

Ad Autorijschool|14.03.13|21:24

Helaas moet onze branche weer negatief belicht worden. Helaas zijn er nog steeds mensen die denken een rij-instructeur te zijn maar de eerlijke keihard werkende instructeur iedere keer weer zwart maken…..wordt er wel erg moe van….

Hopelijk zal de branche ooit schoon zijn van zakkenvullers….tot dan een een utopie.

Frans Vellema|14.03.13|22:15

Meneer Ad en Bert kunnen ook kiezen voor kwaliteit. Net als de consument. Ik hoop dat er ook uitgelegt wordt dat een rijopleiding tegenwoordig meer tijd vraagt dan de 20 lessen uit de jaren 80. Het verkeersaanbod is bijna 3 keer meer en we weten allemaal dat de ‘gekte’ op de weg wel met meer dan drie keer is toegenomen. Ouders en leerlingen moeten gaan beseffen voor welke ‘leeuwen’ ze gegooid worden. Daar zijn goed gekwalificeerde mensen voor nodig die graag een belegde boterham eten.

Autorijschool Bert|14.03.13|22:45

“Meneer Ad en Bert kunnen ook kiezen voor kwaliteit” Bedankt voor de tip meneer Vellema. Dat doet meneer Bert overigens al.

Arnold de Jong|15.03.13|10:26

Rij instructie komt niet negatief in het nieuws maar de rijinstructie is helaas negatief momenteel . drie oorzaken : de crisis , 15000 16 jarigen hebben al les gehad en de invloed ( negatief ) van commerciele instructeurs en ondernemingen die zich verrijken door lage prijzen , belasting ontduiking waarschijnlijk , de ellende van groupon en nog veel meer shit. Maar uiteindelijk willen we allemaal gewoon eerlijk en goed werk afleveren. En dan is de aandacht van kassa meer dan welkom.

John van den Kieboom|15.03.13|13:48

Ik heb even contact gehad met de redactie van Kassa. Het is niet zo dat Kassa een hele uitzending gaat besteden aan de rijschoolbranche. Het zal 1 van de onderwerpen zijn die avond. Dus langer dan 10 minuten zal het niet zijn. Er zullen, volgens de redactie, verschillende branche organisaties aan de discussie deelnemen. Aandacht zal zeker geschonken worden aan de prijzen. Vergeet niet dat Kassa een consumentenprogramma is.

John van den Kieboom|15.03.13|13:49

Velen denken(hopen) dat de uitkomst zal zijn dat de goedkopen het slecht doen. Maar is dat wel zo? De uitkomst zou ook anders kunnen uitvallen.

Ik verwacht van dit item in deze uitzending niet zo heel veel. Net zoals ik weinig verwacht van de actie van de belastingdienst.

Autorijschool Haans|16.03.13|23:26

Over woekerprijzen gesproken… rijschool Janssen Alkmaar, redelijk degelijk oogt het wel. Bovag erkent, maar de prijzen..

28 lessen van 50 minuten met een CBR toets, en een CBR examen, 899,- bij actie en gewoon 999,- voor 49 Euro gratis herexamens. Hoe is dat dan vol te houden op een gezonde manier.

899,- minus 200,- inkoop toets en examen kou je 699,- dat is om en nabij 25.- per les!!!

Tja…wij kunnen hier niet voor gaan rijden. Hoe lang zou dit voortduren..

Anton R Pronk|17.03.13|10:04

Geachte dames en heren, collega,

Laten we elkaar graag even heel… Er zijn rijscholen die elkaar graag kapot willen krijgen en dan ook elkaar negatief beoordelen…

“€ 249 voor 10 rijlessen en 1 centraal praktijk examen voor 16+ óf 18+ bij Autorijschool Haans (waarde € 735) …Je groupon is op maandag t/m zaterdag te gebruiken en zes maanden geldig, vanaf 18 oktober 2011 t/m 17 april 2012”

Ik zeg niet, dat ik als BOVAGlid de juiste BOVAGprijs hanteer, maar er is gewoon op dit moment een dip

Anton R Pronk|17.03.13|10:12

Ik denk dat ondernemers het gaan winnen in onze branche met kwaliteit, betaalbaarheid en persoonlijke aandacht voor de kandidaat. De tijd dat een kandidaat een nummer was is voorbij! Ze willen waar voor hun geld en kiezen in mijn ogen steeds meer voor een betaalbare rijopleiding waarbij het menselijke ook naar voren komt. Oftewel maatwerk ipv standaard.

Kijk eens naar jezelf als ondernemer, je gaat toch ook voor prijs, kwaliteit, service en goede verhalen bij aanschaf van een auto (BMW tot KIA)

Ron B|17.03.13|11:34

Naar mijn opvatting zijn er ernstige problemen in de branche;
1. UWV, die door subsidiëring het vak rijinstructeur ernstig bagatelliseerden
2. de autonomie van het CBR, die o.v.v. ‘Veiligheid’ verkeerde doelstellingen nastreeft
3. het opleidingsplan tot rijinstructeur

Bonafide rijscholen hebben bestaansrecht door investering en marktwerking. Daar hebben zij CBR en IBKI niet voor nodig. Moet de slager ook verplichte lessen volgen op eigen kosten en in eigen tijd?

Het riekt aan alle kanten…!

Autorijschool Les|17.03.13|13:02

Beste Allemaal,
Zolang men zich verplaatst in de kandidaat en men gewoon netjes alle afspraken nakomt en met passie dit leuke vak uitoefend, hoef je niet eens aan concurrentie te denken.
Er zal altijd wel eens een kandidaat tussen zitten waarbij het misschien even niet lekker loopt. Vaak is dat een kwestie van normen en waarden die bij de opvoeding al begint.

Geef regelmatig feedback aan de kandidaat en de ouders.

John van den Brink
Autorijschool LES
Harmelen – Woerden – Utrecht

Ben Bridel|19.03.13|06:52

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1332480

Weer in het nieuws.
Dan moet er toch wel iets aan de hand zijn.

info|21.03.13|21:03

Wederom zijn de meningen verdeeld. Dit is misschien wel het grootste probleem van de hele branche. verdeeldheid zorgt er voor dat de branche nooit voor volwaardig wordt aan gezien en de waardering krijgt die zij verdient. Dat een programma als kassa nodig is om consument en rijschoolhouder met de neus op de feiten te drukken dat lessen onder de kostprijs niet kan is erg.Hoe het zo ver is gekomen? De verdeelde branche heeft nooit een vuist gemaakt tegen de ongeremde stroom nieuwe instructeurs

info|21.03.13|21:06

Ook niet tegen CBR, ministerie, IBKI, sociale zaken. enz. enz. is er ooit gezamenlijk een vuist gemaakt tegen het hoge BTW tarief? stja af en toe een individuele actie en wat loze woorden.

Mehmet Arikan|22.03.13|23:46

Beste Collega’s en
Eindelijk krijgen rijschool branche aandacht van media, ik ben als 13 jarige instructeur zeker blij met deze uitzending hopelijk wordt consument ook beter geinformeerd over hoe slecht je rijopleiding kan gaan wanneer je verkeerde rijschool kiest.Daarnaast kan ik niet geloven dat een rijschool voor 30,- euro rijles geeft !!!

V_Groeten,
Arikan Rijschool

Ik begrijp dat mijn mening waarschijnlijk een schok is voor velen, maar het wordt tijd dat alle reguliere rijscholen op houden te bestaan.
Iedere deskundige en instructeur die werkelijk kwaliteit levert, weet dat commercie en verkeersveiligheid gewoon niet samen gaan!
Het wordt tijd voor een door de overheid ingestelde organisatie die zowel rijlessen verzorgd als de examens af neemt.
Vaste door de overheid opgeleide en gecertificeerde instructeurs en examinatoren.

22.03.13 | 09:07 | Autorijschool R. de Wit

Zodat deze organisatie zich kan bezig houden met waar het uiteindelijk om gaat: een goede opleiding voor de nieuwe verkeersdeelnemer en bovenal het waarborgen van de verkeersveiligheid!
Wellicht kunnen er vanuit de huidige rijschoolwereld een klein aantal goede instructeurs een goede baan aan over houden met een even goed salaris.
Helaas zal het overgrote deel de kwaliteitsnorm niet doorstaan en verdwijnen uit de rijschool wereld.

Uitkomst: uitstekende instructeurs,examinatoren,nieuwe automobilisten,een beroeps categorie waar kwaliteit en deskundige uitstraling voorop staat en bovenal betaalbare en op kwaliteit gestoelde opleidingen.
Resultaat: een veiligere samenleving!(overheid, begint die niet bij jezelf…)
Natuurlijk is mijn mening niet relevant en gaat dit allemaal niet werken vanwege wetten,regels en alle bestaande heilige huisjes…
maar het zou wel schelen als we over verkeersveiligheid eerlijk zouden zijn!

Edgar Smit|25.03.13|09:04

En wie heeft de uitzending gekeken (ik denk iedereen) maar vooral, wat vionden jullie ervan?

Edgar Smit|25.03.13|09:05

Ik denk dat het goed is dat er landelijk aandacht is voor een fors probleem. Alleen jammer dat de BOVAG klaarblijkelijk van mening is dat zij de beste instantie zijn en dat iedereen daar maar lid van moet worden want dan is alles opgelost.

Sietsema.nl|28.03.13|21:38

De opmerking van “Rijschool R. de Wit” is geen schok, maar wel erg dom!
HBO opleidingen en dergelijke worden ook niet door de overheid verzorgd. Ook bij de overheid werken harken en andere simpele zielen (kijk eens rond bij het UWV), dus dat geeft totaal geen zekerheid. Daarnaast vind ik de finale examen bij het IBKI werkelijk waar één grote toneelstuk. Doe het lekker op mijn eigen manier of je het er mee ens bent of niet!

Sietsema.nl|28.03.13|21:38

Daarnaast ben ik het helemaal eens met “Ad Jasperse”. De opleiders smeren het lekker uit en verdienen er dus meer aan. De opleiding is matig te noemen. Dan volgt het toneelstukje van de IBKI en dan moet je als beginnende rijschoolhouder startersgeld betalen aan de BOVAG en het CBR, dat is niet malafide? Daarnaast moet je verplicht bij Stichting Rijschoolbelang of vereniging je verzekering laten lopen bij Blaak. Hou toch op!!

Thea Pijls|17.07.14|00:24

Mijn zoon had na 30 lessen nog steeds geen bijz. verrichtingen gehad, toen ik de instructeur hierna vroeg kreeg ik geen prettige reactie en stapte hij snel in de auto. we hadden een totaalpakket over de duizend euro, geld wweg en nog geen rijbewijs. Theorie lukte in 1x.
switcht van rijschool en kan na een paar lessen al aanvragen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kassa bezig met uitzending over rijschoolbranche | RijschoolPro
Spiegel, lesauto

Kassa bezig met uitzending over rijschoolbranche

Het televisieprogramma Kassa is bezig met een uitzending over wantoestanden in de rijschoolbranche. De redactie is daarvoor op zoek naar rijinstructeurs en leerlingen die slechte ervaringen hebben gehad met een rijschool, bijvoorbeeld omdat deze afspraken niet nakwam of slechte kwaliteit leverde.

De uitzending staat gepland voor 23 maart, meldt Irma Brauers van de Vereniging Rijschool Belang.

Concurrentie

“De concurrentie onder rijscholen is enorm. De prijzen voor rijlessen zijn daardoor laag, maar krijg je dan ook waar voor je geld?, vraagt de redactie zich af. Er worden ook meningen gepeild onder rijschoolhouders in welke mate zij last hebben van slecht functionerende collegae.

Mail je verhaal naar [email protected] onder vermelding van ‘Oproep rijschool’ en vermeld daarbij in ieder geval je naam en telefoonnummer.

Auteur: Bart Pals

30 reacties op “Kassa bezig met uitzending over rijschoolbranche”

Ad Jasperse|13.03.13|09:58

Hallo,dit is een prima initiatief,echter er is een traject vooraf dat onderbelicht blijft.
De opleiding van rijinstructeurs.
Zit bij zo`n opleider,er word veel beloofd,een redelijk dure opleiding,in mijn geval 6700 euro en wat krijg je ervoor terug.
Een matig opleidingslokaal,geen film of fotomateriaal voor situaties,geen correcte lesboeken,lesgeven is voorlezen uit het boek.
Om de branche op een juiste manier aan te pakken en schoon te maken zit volgens mij hier de eerste pijn.

Autorijschool Bert|13.03.13|16:07

Eens met Ad! Wie weet wordt daar ook aandacht aan geschonken tijdens de uitzending?
Het belang van veel opleidingsinstituten voor rijinstructeurs en een enkele grote rijschool/lesfabriek is een andere dan die van de meeste rijinstructeurs!
Aangezien rijinstructeurs dit onderhand ook beginnen te beseffen en zich steeds meer gaan aansluiten bij een bond of vereniging, hoop ik dat er de komende jaren veel zal veranderen ten gunste van rijinstructeurs, rijschoolhouders.

Autorijschool Bert|13.03.13|16:08

en ook de verkeersveiligheid.

Arnold de Jong|14.03.13|11:05

Eindelijk komt er aandacht voor de branche. Belasting ontduiking , slechtte kwaliteit leveren , bewust de consument oplichtten , bewust instructeurs oplichten , totaal niet geschikt zijn om instructie te geven , totaal geen mensenkennis hebben, gestart zijn dankzij startkapitaal overheid van € 32000 (gerucht ) , vakmensen die hun baan kwijt raken , hoe halen sommige instructeurs hun papieren bij de ibki , Tal van vragen maar de feiten zijn dat 20 % is ruim voldoende , 20 voldoende , 60 % zwak.

Arnold de Jong|14.03.13|11:09

mail [email protected] en laat de ex leerlingen van menig beunhaas dit ook doen. Kassa word goed bekeken in Nederland en ook door de politiek. Er zou zo maar nu iets kunnen gaan gebeuren. Weg met het opleiden voor het rijbewijs maar laten we nu eens beginnen waar het ooit voor bedoeld was. Opleiden tot goede en verkeersveilige bestuurders en daar staat wel een goed lesprijs voor , een goed voertuig , goede instructie en een vakman of vakvrouw. En een opleiding zou dan al snel min. 45 uur duren.

Xenio Scholte|14.03.13|11:16

In ieder geval een open discussie op tv. En een belangrijk optreden door de belastingdienst. Wellicht het begin van de gewenste schoonmaak ?

Ad Autorijschool|14.03.13|21:24

Helaas moet onze branche weer negatief belicht worden. Helaas zijn er nog steeds mensen die denken een rij-instructeur te zijn maar de eerlijke keihard werkende instructeur iedere keer weer zwart maken…..wordt er wel erg moe van….

Hopelijk zal de branche ooit schoon zijn van zakkenvullers….tot dan een een utopie.

Frans Vellema|14.03.13|22:15

Meneer Ad en Bert kunnen ook kiezen voor kwaliteit. Net als de consument. Ik hoop dat er ook uitgelegt wordt dat een rijopleiding tegenwoordig meer tijd vraagt dan de 20 lessen uit de jaren 80. Het verkeersaanbod is bijna 3 keer meer en we weten allemaal dat de ‘gekte’ op de weg wel met meer dan drie keer is toegenomen. Ouders en leerlingen moeten gaan beseffen voor welke ‘leeuwen’ ze gegooid worden. Daar zijn goed gekwalificeerde mensen voor nodig die graag een belegde boterham eten.

Autorijschool Bert|14.03.13|22:45

“Meneer Ad en Bert kunnen ook kiezen voor kwaliteit” Bedankt voor de tip meneer Vellema. Dat doet meneer Bert overigens al.

Arnold de Jong|15.03.13|10:26

Rij instructie komt niet negatief in het nieuws maar de rijinstructie is helaas negatief momenteel . drie oorzaken : de crisis , 15000 16 jarigen hebben al les gehad en de invloed ( negatief ) van commerciele instructeurs en ondernemingen die zich verrijken door lage prijzen , belasting ontduiking waarschijnlijk , de ellende van groupon en nog veel meer shit. Maar uiteindelijk willen we allemaal gewoon eerlijk en goed werk afleveren. En dan is de aandacht van kassa meer dan welkom.

John van den Kieboom|15.03.13|13:48

Ik heb even contact gehad met de redactie van Kassa. Het is niet zo dat Kassa een hele uitzending gaat besteden aan de rijschoolbranche. Het zal 1 van de onderwerpen zijn die avond. Dus langer dan 10 minuten zal het niet zijn. Er zullen, volgens de redactie, verschillende branche organisaties aan de discussie deelnemen. Aandacht zal zeker geschonken worden aan de prijzen. Vergeet niet dat Kassa een consumentenprogramma is.

John van den Kieboom|15.03.13|13:49

Velen denken(hopen) dat de uitkomst zal zijn dat de goedkopen het slecht doen. Maar is dat wel zo? De uitkomst zou ook anders kunnen uitvallen.

Ik verwacht van dit item in deze uitzending niet zo heel veel. Net zoals ik weinig verwacht van de actie van de belastingdienst.

Autorijschool Haans|16.03.13|23:26

Over woekerprijzen gesproken… rijschool Janssen Alkmaar, redelijk degelijk oogt het wel. Bovag erkent, maar de prijzen..

28 lessen van 50 minuten met een CBR toets, en een CBR examen, 899,- bij actie en gewoon 999,- voor 49 Euro gratis herexamens. Hoe is dat dan vol te houden op een gezonde manier.

899,- minus 200,- inkoop toets en examen kou je 699,- dat is om en nabij 25.- per les!!!

Tja…wij kunnen hier niet voor gaan rijden. Hoe lang zou dit voortduren..

Anton R Pronk|17.03.13|10:04

Geachte dames en heren, collega,

Laten we elkaar graag even heel… Er zijn rijscholen die elkaar graag kapot willen krijgen en dan ook elkaar negatief beoordelen…

“€ 249 voor 10 rijlessen en 1 centraal praktijk examen voor 16+ óf 18+ bij Autorijschool Haans (waarde € 735) …Je groupon is op maandag t/m zaterdag te gebruiken en zes maanden geldig, vanaf 18 oktober 2011 t/m 17 april 2012”

Ik zeg niet, dat ik als BOVAGlid de juiste BOVAGprijs hanteer, maar er is gewoon op dit moment een dip

Anton R Pronk|17.03.13|10:12

Ik denk dat ondernemers het gaan winnen in onze branche met kwaliteit, betaalbaarheid en persoonlijke aandacht voor de kandidaat. De tijd dat een kandidaat een nummer was is voorbij! Ze willen waar voor hun geld en kiezen in mijn ogen steeds meer voor een betaalbare rijopleiding waarbij het menselijke ook naar voren komt. Oftewel maatwerk ipv standaard.

Kijk eens naar jezelf als ondernemer, je gaat toch ook voor prijs, kwaliteit, service en goede verhalen bij aanschaf van een auto (BMW tot KIA)

Ron B|17.03.13|11:34

Naar mijn opvatting zijn er ernstige problemen in de branche;
1. UWV, die door subsidiëring het vak rijinstructeur ernstig bagatelliseerden
2. de autonomie van het CBR, die o.v.v. ‘Veiligheid’ verkeerde doelstellingen nastreeft
3. het opleidingsplan tot rijinstructeur

Bonafide rijscholen hebben bestaansrecht door investering en marktwerking. Daar hebben zij CBR en IBKI niet voor nodig. Moet de slager ook verplichte lessen volgen op eigen kosten en in eigen tijd?

Het riekt aan alle kanten…!

Autorijschool Les|17.03.13|13:02

Beste Allemaal,
Zolang men zich verplaatst in de kandidaat en men gewoon netjes alle afspraken nakomt en met passie dit leuke vak uitoefend, hoef je niet eens aan concurrentie te denken.
Er zal altijd wel eens een kandidaat tussen zitten waarbij het misschien even niet lekker loopt. Vaak is dat een kwestie van normen en waarden die bij de opvoeding al begint.

Geef regelmatig feedback aan de kandidaat en de ouders.

John van den Brink
Autorijschool LES
Harmelen – Woerden – Utrecht

Ben Bridel|19.03.13|06:52

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1332480

Weer in het nieuws.
Dan moet er toch wel iets aan de hand zijn.

info|21.03.13|21:03

Wederom zijn de meningen verdeeld. Dit is misschien wel het grootste probleem van de hele branche. verdeeldheid zorgt er voor dat de branche nooit voor volwaardig wordt aan gezien en de waardering krijgt die zij verdient. Dat een programma als kassa nodig is om consument en rijschoolhouder met de neus op de feiten te drukken dat lessen onder de kostprijs niet kan is erg.Hoe het zo ver is gekomen? De verdeelde branche heeft nooit een vuist gemaakt tegen de ongeremde stroom nieuwe instructeurs

info|21.03.13|21:06

Ook niet tegen CBR, ministerie, IBKI, sociale zaken. enz. enz. is er ooit gezamenlijk een vuist gemaakt tegen het hoge BTW tarief? stja af en toe een individuele actie en wat loze woorden.

Mehmet Arikan|22.03.13|23:46

Beste Collega’s en
Eindelijk krijgen rijschool branche aandacht van media, ik ben als 13 jarige instructeur zeker blij met deze uitzending hopelijk wordt consument ook beter geinformeerd over hoe slecht je rijopleiding kan gaan wanneer je verkeerde rijschool kiest.Daarnaast kan ik niet geloven dat een rijschool voor 30,- euro rijles geeft !!!

V_Groeten,
Arikan Rijschool

Ik begrijp dat mijn mening waarschijnlijk een schok is voor velen, maar het wordt tijd dat alle reguliere rijscholen op houden te bestaan.
Iedere deskundige en instructeur die werkelijk kwaliteit levert, weet dat commercie en verkeersveiligheid gewoon niet samen gaan!
Het wordt tijd voor een door de overheid ingestelde organisatie die zowel rijlessen verzorgd als de examens af neemt.
Vaste door de overheid opgeleide en gecertificeerde instructeurs en examinatoren.

22.03.13 | 09:07 | Autorijschool R. de Wit

Zodat deze organisatie zich kan bezig houden met waar het uiteindelijk om gaat: een goede opleiding voor de nieuwe verkeersdeelnemer en bovenal het waarborgen van de verkeersveiligheid!
Wellicht kunnen er vanuit de huidige rijschoolwereld een klein aantal goede instructeurs een goede baan aan over houden met een even goed salaris.
Helaas zal het overgrote deel de kwaliteitsnorm niet doorstaan en verdwijnen uit de rijschool wereld.

Uitkomst: uitstekende instructeurs,examinatoren,nieuwe automobilisten,een beroeps categorie waar kwaliteit en deskundige uitstraling voorop staat en bovenal betaalbare en op kwaliteit gestoelde opleidingen.
Resultaat: een veiligere samenleving!(overheid, begint die niet bij jezelf…)
Natuurlijk is mijn mening niet relevant en gaat dit allemaal niet werken vanwege wetten,regels en alle bestaande heilige huisjes…
maar het zou wel schelen als we over verkeersveiligheid eerlijk zouden zijn!

Edgar Smit|25.03.13|09:04

En wie heeft de uitzending gekeken (ik denk iedereen) maar vooral, wat vionden jullie ervan?

Edgar Smit|25.03.13|09:05

Ik denk dat het goed is dat er landelijk aandacht is voor een fors probleem. Alleen jammer dat de BOVAG klaarblijkelijk van mening is dat zij de beste instantie zijn en dat iedereen daar maar lid van moet worden want dan is alles opgelost.

Sietsema.nl|28.03.13|21:38

De opmerking van “Rijschool R. de Wit” is geen schok, maar wel erg dom!
HBO opleidingen en dergelijke worden ook niet door de overheid verzorgd. Ook bij de overheid werken harken en andere simpele zielen (kijk eens rond bij het UWV), dus dat geeft totaal geen zekerheid. Daarnaast vind ik de finale examen bij het IBKI werkelijk waar één grote toneelstuk. Doe het lekker op mijn eigen manier of je het er mee ens bent of niet!

Sietsema.nl|28.03.13|21:38

Daarnaast ben ik het helemaal eens met “Ad Jasperse”. De opleiders smeren het lekker uit en verdienen er dus meer aan. De opleiding is matig te noemen. Dan volgt het toneelstukje van de IBKI en dan moet je als beginnende rijschoolhouder startersgeld betalen aan de BOVAG en het CBR, dat is niet malafide? Daarnaast moet je verplicht bij Stichting Rijschoolbelang of vereniging je verzekering laten lopen bij Blaak. Hou toch op!!

Thea Pijls|17.07.14|00:24

Mijn zoon had na 30 lessen nog steeds geen bijz. verrichtingen gehad, toen ik de instructeur hierna vroeg kreeg ik geen prettige reactie en stapte hij snel in de auto. we hadden een totaalpakket over de duizend euro, geld wweg en nog geen rijbewijs. Theorie lukte in 1x.
switcht van rijschool en kan na een paar lessen al aanvragen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.