Hans Schaap, ANWB Duurzaamheidsprijs, GreenStar Statistics, Dation

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs voor ‘Black-box rij-adviseur’

GreenStar Statistics heeft de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs gewonnen. Het project meet en verbetert het rijgedrag van chauffeurs via een ‘black-box’. Wagenparkbeheerders besparen hiermee structureel 5% tot 20% op brandstof, CO2 uitstoot en verzekeringspremie. Een bijkomend voordeel is dat chauffeurs veiliger en minder schade rijden.

GreenStar Statistics is een initiatief van de R&D tak ‘Ovis Telematics’ van Dation uit Enschede. Dation is bekend van het agendapakket en facturatiesysteem voor rijscholen. Met de prijs ontvangt de startup een bedrag van € 10.000,-. “Een behoorlijke stimulans om dit economische en ecologische initiatief van de grond te krijgen”, vertelt directeur Hans Schaap.

Black-box

Bij het project GreenStar Statistics combineert een ‘black-box’ kastje in de auto informatie uit de boordcomputer met eigen sensor-informatie en brandstofverbruik. Slimme algoritmes combineren deze informatie en beoordelen het rijgedrag met een cijfer.

“Regelmatige, interactieve terugkoppeling van rijgedrag aan de chauffeur en wagenparkbeheerder in combinatie met tips, tricks en training, zorgen voor een duidelijk aantoonbare structurele verbetering”, legt Schaap uit.

ANWB

De Duurzame Mobiliteitsprijs is een samenwerking van de ANWB en New Venture. New Venture is in 1998 opgericht door het voormalig ministerie van Economische Zaken en adviesbureau McKinsey & Company, met als doel innovatieve ondernemers te begeleiden bij de start van hun bedrijf.

Ieder jaar organiseert New Venture een businessplancompetitie, waarin drie keer een geldprijs wordt uitgeloofd voor de meest veelbelovende en innovatieve businessplannen. New Venture is de grootste en eerste businessplancompetitie van Nederland en heeft in de afgelopen 13 jaar méér dan 1000 innovatieve bedrijven naar de start geholpen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs voor ‘Black-box rij-adviseur’ | RijschoolPro
Hans Schaap, ANWB Duurzaamheidsprijs, GreenStar Statistics, Dation

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs voor ‘Black-box rij-adviseur’

GreenStar Statistics heeft de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs gewonnen. Het project meet en verbetert het rijgedrag van chauffeurs via een ‘black-box’. Wagenparkbeheerders besparen hiermee structureel 5% tot 20% op brandstof, CO2 uitstoot en verzekeringspremie. Een bijkomend voordeel is dat chauffeurs veiliger en minder schade rijden.

GreenStar Statistics is een initiatief van de R&D tak ‘Ovis Telematics’ van Dation uit Enschede. Dation is bekend van het agendapakket en facturatiesysteem voor rijscholen. Met de prijs ontvangt de startup een bedrag van € 10.000,-. “Een behoorlijke stimulans om dit economische en ecologische initiatief van de grond te krijgen”, vertelt directeur Hans Schaap.

Black-box

Bij het project GreenStar Statistics combineert een ‘black-box’ kastje in de auto informatie uit de boordcomputer met eigen sensor-informatie en brandstofverbruik. Slimme algoritmes combineren deze informatie en beoordelen het rijgedrag met een cijfer.

“Regelmatige, interactieve terugkoppeling van rijgedrag aan de chauffeur en wagenparkbeheerder in combinatie met tips, tricks en training, zorgen voor een duidelijk aantoonbare structurele verbetering”, legt Schaap uit.

ANWB

De Duurzame Mobiliteitsprijs is een samenwerking van de ANWB en New Venture. New Venture is in 1998 opgericht door het voormalig ministerie van Economische Zaken en adviesbureau McKinsey & Company, met als doel innovatieve ondernemers te begeleiden bij de start van hun bedrijf.

Ieder jaar organiseert New Venture een businessplancompetitie, waarin drie keer een geldprijs wordt uitgeloofd voor de meest veelbelovende en innovatieve businessplannen. New Venture is de grootste en eerste businessplancompetitie van Nederland en heeft in de afgelopen 13 jaar méér dan 1000 innovatieve bedrijven naar de start geholpen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.