anwb, vlag, media

ANWB gaat klassikale theorielessen geven voor B-rijbewijs

De ANWB gaat klassikale theorielessen geven aan kandidaten voor het B-rijbewijs. Via een nieuwe app en een online methode kunnen leerlingen dagelijks in hun eigen tempo met de stof oefenen. Op het moment dat op de verschillende onderdelen van de Wijs op Weg-module voldoende is gescoord, wordt de leerling voor een klassikale dag uitgenodigd. “Op die dag worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet”, aldus Markus van Tol van de ANWB. 

ANWB Wijs op Weg is na ANWB Rijopleidingen (franchise) en Smit Rijschoolservice het derde bedrijf van de bond binnen de rijschoolbranche. “De bedoeling is dat we vanaf 2 januari met Wijs op Weg gaan starten”, zo laat de woordvoerder weten. “Vanaf dat moment kan de methode worden aangevraagd.”

Examen

Na aanmelden kunnen gebruikers aangeven in welke periode ze hun theorie-examen willen doen. De e-learning werkt daar vervolgens naartoe. Van Tol: “Met het aanbieden van het aantal vragen wordt rekening met die vastgestelde datum gehouden.” Ook zou de klassikale dag zo dicht mogelijk bij de dag van het CBR-examen gepland worden.

De e-learning maakt gebruik van een technologie die aansluit bij het kennisniveau van de cursist. Er wordt een persoonlijk trainingsschema samengesteld dat gebaseerd is op de voortgang en resultaten van een specifiek persoon. Op die manier kan in het eigen tempo worden geoefend.

Klassikaal

De zogenaamde MemoTrainer stuurt de leerling regelmatig vragen toe en houdt bij hoe wordt gescoord op de verschillende onderdelen van de trainingsmodulen. Vervolgens moeten voornamelijk opgaven worden gemaakt over onderdelen waar minder op is gescoord. Met een klein aantal vragen over de al afgeronde theorieblokken moet daarnaast de al opgedane kennis op niveau worden gehouden.

Wanneer een leerling voldoende vragen beantwoord heeft en in 80 procent van de gevallen een goed antwoord gaf, dan krijgt de kandidaat een uitnodiging voor een klassikale dag op één van de tien locaties in het land. Daar gaan gecertificeerde docenten op de complexere delen van de theorie in. “Als het goed loopt, gaan we uitbreiden naar meer plekken in Nederland”, aldus Van Tol.

Jongeren

“Een bekend gegeven binnen het rijschoolwezen is dat maar zo’n 45 procent van de kandidaten de eerste keer slaagt voor het theorie-examen. Dat is dus niet efficiënt. Met onze nieuwe methode, die jongeren aanspreekt, kan het eigenlijk niet misgaan op het moment dat ze er een beetje serieus mee aan de slag gaan”, aldus de ANWB-woordvoerder. “Dat kan bijna niet anders als ze al een ‘8’ hebben gehaald en ook nog eens naar de klassikale dag gaan.”

Volgens Van Tol hebben ROC’s al interesse getoond in de methode. “Er zijn plannen om Wijs op Weg buiten de lesroosters om aan te gaan bieden, zoals dat ook gebeurt met bijvoorbeeld typvaardigheid. We gaan hierover nog uitgebreid met elkaar spreken.”

Pakketten

De ANWB biedt een totaalpakket inclusief boek aan voor 179 euro. Voor de cursus exclusief boek bedragen de kosten 159 euro.

TheorieCentrum Nederland voert in samenwerking met de ANWB de Wijs op Weg-training uit. Het centrum is actief op het gebied van cursussen en onderwijs voor leerlingen die opgaan voor het B-rijbewijs. Er wordt door TCN zowel gedrukt als online materiaal aangeboden.

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “ANWB gaat klassikale theorielessen geven voor B-rijbewijs”

maar ANWB zijn toch allemaal Franchise?

Youran van Ark|19.12.13|17:37

Belachelijke prijzen.
Wij zijn goedkoper en bieden daar ook nog eens meer service voor aan.
Geef ze wel gelijk dat ze hier een slaatje uit willen slaan.
Hoop voor de leerling dat de anwb heorie beter doet dan praktijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB gaat klassikale theorielessen geven voor B-rijbewijs | RijschoolPro
anwb, vlag, media

ANWB gaat klassikale theorielessen geven voor B-rijbewijs

De ANWB gaat klassikale theorielessen geven aan kandidaten voor het B-rijbewijs. Via een nieuwe app en een online methode kunnen leerlingen dagelijks in hun eigen tempo met de stof oefenen. Op het moment dat op de verschillende onderdelen van de Wijs op Weg-module voldoende is gescoord, wordt de leerling voor een klassikale dag uitgenodigd. “Op die dag worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet”, aldus Markus van Tol van de ANWB. 

ANWB Wijs op Weg is na ANWB Rijopleidingen (franchise) en Smit Rijschoolservice het derde bedrijf van de bond binnen de rijschoolbranche. “De bedoeling is dat we vanaf 2 januari met Wijs op Weg gaan starten”, zo laat de woordvoerder weten. “Vanaf dat moment kan de methode worden aangevraagd.”

Examen

Na aanmelden kunnen gebruikers aangeven in welke periode ze hun theorie-examen willen doen. De e-learning werkt daar vervolgens naartoe. Van Tol: “Met het aanbieden van het aantal vragen wordt rekening met die vastgestelde datum gehouden.” Ook zou de klassikale dag zo dicht mogelijk bij de dag van het CBR-examen gepland worden.

De e-learning maakt gebruik van een technologie die aansluit bij het kennisniveau van de cursist. Er wordt een persoonlijk trainingsschema samengesteld dat gebaseerd is op de voortgang en resultaten van een specifiek persoon. Op die manier kan in het eigen tempo worden geoefend.

Klassikaal

De zogenaamde MemoTrainer stuurt de leerling regelmatig vragen toe en houdt bij hoe wordt gescoord op de verschillende onderdelen van de trainingsmodulen. Vervolgens moeten voornamelijk opgaven worden gemaakt over onderdelen waar minder op is gescoord. Met een klein aantal vragen over de al afgeronde theorieblokken moet daarnaast de al opgedane kennis op niveau worden gehouden.

Wanneer een leerling voldoende vragen beantwoord heeft en in 80 procent van de gevallen een goed antwoord gaf, dan krijgt de kandidaat een uitnodiging voor een klassikale dag op één van de tien locaties in het land. Daar gaan gecertificeerde docenten op de complexere delen van de theorie in. “Als het goed loopt, gaan we uitbreiden naar meer plekken in Nederland”, aldus Van Tol.

Jongeren

“Een bekend gegeven binnen het rijschoolwezen is dat maar zo’n 45 procent van de kandidaten de eerste keer slaagt voor het theorie-examen. Dat is dus niet efficiënt. Met onze nieuwe methode, die jongeren aanspreekt, kan het eigenlijk niet misgaan op het moment dat ze er een beetje serieus mee aan de slag gaan”, aldus de ANWB-woordvoerder. “Dat kan bijna niet anders als ze al een ‘8’ hebben gehaald en ook nog eens naar de klassikale dag gaan.”

Volgens Van Tol hebben ROC’s al interesse getoond in de methode. “Er zijn plannen om Wijs op Weg buiten de lesroosters om aan te gaan bieden, zoals dat ook gebeurt met bijvoorbeeld typvaardigheid. We gaan hierover nog uitgebreid met elkaar spreken.”

Pakketten

De ANWB biedt een totaalpakket inclusief boek aan voor 179 euro. Voor de cursus exclusief boek bedragen de kosten 159 euro.

TheorieCentrum Nederland voert in samenwerking met de ANWB de Wijs op Weg-training uit. Het centrum is actief op het gebied van cursussen en onderwijs voor leerlingen die opgaan voor het B-rijbewijs. Er wordt door TCN zowel gedrukt als online materiaal aangeboden.

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “ANWB gaat klassikale theorielessen geven voor B-rijbewijs”

maar ANWB zijn toch allemaal Franchise?

Youran van Ark|19.12.13|17:37

Belachelijke prijzen.
Wij zijn goedkoper en bieden daar ook nog eens meer service voor aan.
Geef ze wel gelijk dat ze hier een slaatje uit willen slaan.
Hoop voor de leerling dat de anwb heorie beter doet dan praktijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.