Certificering opleidingsinstituten nascholing code 95 verlengd

Alle certificeringen van opleidingsinstituten voor de uitvoering van de nascholing van Code 95 die aflopen in maart, april en mei 2014, worden verlengd tot en met 31 augustus van dit jaar. Een groot deel van de opleiders heeft de certificering nog niet op tijd verlengd. Door het rekken van de periode wil CCV de gevolgen voor de kandidaten van de nascholing zo veel mogelijk beperken. Dat laat Martin Stevens, manager diensten en producten CCV weten.

De komende periode verlopen veel certificeringen van opleidingsinstituten van de nascholing voor de Code 95. “Een aantal opleiders heeft de certificering tijdig verlengd”, aldus Stevens. “Een groot deel echter nog niet.”

Nascholing

Bij een aflopende certificering kunnen opleidingsinstituten geen resultaten van de uitgevoerde cursussen meer verwerken vanaf de datum waarop de verklaring verloopt. Daarnaast mogen in TOP geen nascholingscursussen meer gepland worden.

“Om de consequenties voor de kandidaten zoveel mogelijk te beperken, verlengen we dan ook alle certificeringen voor de nascholingscursussen die in de maanden maart, april en mei 2014 gaan aflopen tot en met 31 augustus 2014”, zo stelt de manager diensten en producten.

Certificering

Wie vanaf 1 september 2014 ook nascholingscursussen wil verzorgen, moet voor die datum opnieuw gecertificeerd zijn. Hiervoor kan een aanvraag worden ingediend. Bij het aanvragen moet rekening worden gehouden met een doorlooptijd van 20 werkdagen, zo laat CCV weten.

Opleidingsinstituten die een cursus in het kader van de verplichte nascholing voor vrachtauto- en buschauffeurs wil verzorgen, moeten ervoor zorgen dat die opleiding CCV-gecertificeerd is. Iedere opleider kan bij CCV een aanvraag indienen, maar moet aan eenaantal voorwaarden voldoen om positief te worden beoordeeld. De certificering is na afgifte maximaal vijf jaar geldig.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Certificering opleidingsinstituten nascholing code 95 verlengd | RijschoolPro

Certificering opleidingsinstituten nascholing code 95 verlengd

Alle certificeringen van opleidingsinstituten voor de uitvoering van de nascholing van Code 95 die aflopen in maart, april en mei 2014, worden verlengd tot en met 31 augustus van dit jaar. Een groot deel van de opleiders heeft de certificering nog niet op tijd verlengd. Door het rekken van de periode wil CCV de gevolgen voor de kandidaten van de nascholing zo veel mogelijk beperken. Dat laat Martin Stevens, manager diensten en producten CCV weten.

De komende periode verlopen veel certificeringen van opleidingsinstituten van de nascholing voor de Code 95. “Een aantal opleiders heeft de certificering tijdig verlengd”, aldus Stevens. “Een groot deel echter nog niet.”

Nascholing

Bij een aflopende certificering kunnen opleidingsinstituten geen resultaten van de uitgevoerde cursussen meer verwerken vanaf de datum waarop de verklaring verloopt. Daarnaast mogen in TOP geen nascholingscursussen meer gepland worden.

“Om de consequenties voor de kandidaten zoveel mogelijk te beperken, verlengen we dan ook alle certificeringen voor de nascholingscursussen die in de maanden maart, april en mei 2014 gaan aflopen tot en met 31 augustus 2014”, zo stelt de manager diensten en producten.

Certificering

Wie vanaf 1 september 2014 ook nascholingscursussen wil verzorgen, moet voor die datum opnieuw gecertificeerd zijn. Hiervoor kan een aanvraag worden ingediend. Bij het aanvragen moet rekening worden gehouden met een doorlooptijd van 20 werkdagen, zo laat CCV weten.

Opleidingsinstituten die een cursus in het kader van de verplichte nascholing voor vrachtauto- en buschauffeurs wil verzorgen, moeten ervoor zorgen dat die opleiding CCV-gecertificeerd is. Iedere opleider kan bij CCV een aanvraag indienen, maar moet aan eenaantal voorwaarden voldoen om positief te worden beoordeeld. De certificering is na afgifte maximaal vijf jaar geldig.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.