Advies IBKI: ‘Deel geen inloggegevens met derden’

Het IBKI adviseert rijinstructeurs uitdrukkelijk om geen inloggegevens voor Mijn IBKI met hun WRM-opleiders te delen. “Met die gegevens kunnen examens worden ingeboekt, verschoven en geannuleerd, zonder dat de instructeur daarvan op de hoogte is. En de financiële verantwoordelijkheid daarvoor blijft altijd bij de gebruiker, in dit geval dus de cursist”, zo wordt gesteld. 

Het IBKI zegt steeds vaker signalen te ontvangen dat WRM-opleiders hun cursisten om inloggegevens voor Mijn IBKI vragen. “Hoe goed bedoeld ook, wij vinden het niet verstandig om die gegevens met derden te delen”, zo laat de organisatie weten.

Examens

In de praktijk komt het steeds vaker voor dat aan cursisten wordt gevraagd om hun persoonlijke inloggegevens door te spelen, zodat de opleider de boekingen voor ze kan doen. “Maar het gaat om privégegevens. En daarmee kunnen willekeurige boekingen worden gedaan. De rijinstructeur zelf staat er misschien helemaal niet achter of weet er zelfs helemaal niets vanaf”, zo laat een woordvoerder van het IBKI weten. “En wij weten vervolgens niet dat dat het geval is.”

Het IBKI adviseert cursisten die in het verleden hun gegevens met hun WRM-opleider hebben gedeeld, hun wachtwoord te wijzigen. “Je kunt daarnaast voor de zekerheid in je eigen account nazien welke boekingen er in het verleden gedaan zijn.” Het IBKI benadrukt dat het afgeven van inloggegevens nooit nodig is. “Een cursist kan ook zelf op het opleidingsinstituut inloggen en om op die manier gegevens aan de opleider laten zien of de opleider een boeking laten doen.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Advies IBKI: ‘Deel geen inloggegevens met derden’ | RijschoolPro

Advies IBKI: ‘Deel geen inloggegevens met derden’

Het IBKI adviseert rijinstructeurs uitdrukkelijk om geen inloggegevens voor Mijn IBKI met hun WRM-opleiders te delen. “Met die gegevens kunnen examens worden ingeboekt, verschoven en geannuleerd, zonder dat de instructeur daarvan op de hoogte is. En de financiële verantwoordelijkheid daarvoor blijft altijd bij de gebruiker, in dit geval dus de cursist”, zo wordt gesteld. 

Het IBKI zegt steeds vaker signalen te ontvangen dat WRM-opleiders hun cursisten om inloggegevens voor Mijn IBKI vragen. “Hoe goed bedoeld ook, wij vinden het niet verstandig om die gegevens met derden te delen”, zo laat de organisatie weten.

Examens

In de praktijk komt het steeds vaker voor dat aan cursisten wordt gevraagd om hun persoonlijke inloggegevens door te spelen, zodat de opleider de boekingen voor ze kan doen. “Maar het gaat om privégegevens. En daarmee kunnen willekeurige boekingen worden gedaan. De rijinstructeur zelf staat er misschien helemaal niet achter of weet er zelfs helemaal niets vanaf”, zo laat een woordvoerder van het IBKI weten. “En wij weten vervolgens niet dat dat het geval is.”

Het IBKI adviseert cursisten die in het verleden hun gegevens met hun WRM-opleider hebben gedeeld, hun wachtwoord te wijzigen. “Je kunt daarnaast voor de zekerheid in je eigen account nazien welke boekingen er in het verleden gedaan zijn.” Het IBKI benadrukt dat het afgeven van inloggegevens nooit nodig is. “Een cursist kan ook zelf op het opleidingsinstituut inloggen en om op die manier gegevens aan de opleider laten zien of de opleider een boeking laten doen.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.