Leerlingen verdienen geld met nieuwe appfunctie van Dation

Dation heeft een nieuwe functie voor haar RijbewijsApp gelanceerd. Met de optionele uitbreiding ‘Tientje voor een vriendje’ kunnen leerlingen geld verdienen door vrienden als leerling aan te dragen voor de rijschool waar zij zelf les hebben. “De leerlingen worden als het ware ambassadeurs van jouw rijschool”, aldus Wouter Eijkelenkamp van Dation.

De nieuwe functie is bedoeld om nieuwe leerlingen te werven voor een rijschool. Een leerling die een klant werft voor zijn rijschool, ontvangt een beloning van de rijschool voor het aandragen van nieuwe kandidaten. De hoogte van die beloning is door de rijschool zelf te bepalen, zo laat Eijkelenkamp weten. Er wordt gewerkt met een ‘no cure, no pay’ systeem. Een wervende leerling krijgt zijn beloning pas op het moment dat de nieuwe kandidaat een betalende klant wordt van de rijschool. Dation stelt dat een rijschool met het gebruik van promootfunctie daardoor geen financieel risico loopt.

Rijschool

Met de uitbreiding kunnen bestaande leerlingen hun vrienden uitnodigen voor een proefles via Facebook, Twitter of met een e-mail. “Die vrienden krijgen een gepersonaliseerd bericht met daarin onder andere een foto van de persoon die ze heeft uitgenodigd”, vertelt Eijkelenkamp. “De potentiële kandidaten belanden vervolgens op een webpagina met de naam en het logo van de rijschool. De gegevens die zij daar invullen komen in Dation Dashboard terecht. De rijschool kan daarna contact opnemen om een proefles in te plannen.”

“Zowel de bestaande leerling als de rijschool krijgt een bericht van de aanmelding”, gaat Eijkelenkamp verder. “In de RijbewijsApp kan de leerling bijhouden hoe het met de aanvraag van zijn vriend gaat. Wanneer de potentiele leerling na de proefles nog niet heeft besloten, kan de werver dat in de app zien. Hij kan zijn vriend dan een laatste zetje even om toch voor deze rijschool te kiezen.”

RijbewijsApp

Leerlingen van een rijschool kunnen met de app onder andere hun lesplanning en financiën digitaal inzien en beheren. Daarnaast geeft de app vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten af, zodat de leerling minder snel zijn rijles vergeet. Momenteel maken er ongeveer 175 rijscholen gebruik van de applicatie. RijbewijsApp is inmiddels meer dan 4.500 keer gedownload.

De nieuwe promootfunctie is een optionele uitbreiding binnen de RijbewijsApp. “Voor het gebruik van de module vragen we geen extra maandbedrag aan de rijschool; enkel wanneer de rijschool met succes een betalende klant krijgt aangedragen, vragen wij de rijschool een kleine vergoeding. Op die manier kunnen we de promotiemodule in de lucht houden en blijven koppelen aan de social media platformen”, aldus Wouter Eijkelenkamp.

Auteur: Ralph Klaassen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leerlingen verdienen geld met nieuwe appfunctie van Dation | RijschoolPro

Leerlingen verdienen geld met nieuwe appfunctie van Dation

Dation heeft een nieuwe functie voor haar RijbewijsApp gelanceerd. Met de optionele uitbreiding ‘Tientje voor een vriendje’ kunnen leerlingen geld verdienen door vrienden als leerling aan te dragen voor de rijschool waar zij zelf les hebben. “De leerlingen worden als het ware ambassadeurs van jouw rijschool”, aldus Wouter Eijkelenkamp van Dation.

De nieuwe functie is bedoeld om nieuwe leerlingen te werven voor een rijschool. Een leerling die een klant werft voor zijn rijschool, ontvangt een beloning van de rijschool voor het aandragen van nieuwe kandidaten. De hoogte van die beloning is door de rijschool zelf te bepalen, zo laat Eijkelenkamp weten. Er wordt gewerkt met een ‘no cure, no pay’ systeem. Een wervende leerling krijgt zijn beloning pas op het moment dat de nieuwe kandidaat een betalende klant wordt van de rijschool. Dation stelt dat een rijschool met het gebruik van promootfunctie daardoor geen financieel risico loopt.

Rijschool

Met de uitbreiding kunnen bestaande leerlingen hun vrienden uitnodigen voor een proefles via Facebook, Twitter of met een e-mail. “Die vrienden krijgen een gepersonaliseerd bericht met daarin onder andere een foto van de persoon die ze heeft uitgenodigd”, vertelt Eijkelenkamp. “De potentiële kandidaten belanden vervolgens op een webpagina met de naam en het logo van de rijschool. De gegevens die zij daar invullen komen in Dation Dashboard terecht. De rijschool kan daarna contact opnemen om een proefles in te plannen.”

“Zowel de bestaande leerling als de rijschool krijgt een bericht van de aanmelding”, gaat Eijkelenkamp verder. “In de RijbewijsApp kan de leerling bijhouden hoe het met de aanvraag van zijn vriend gaat. Wanneer de potentiele leerling na de proefles nog niet heeft besloten, kan de werver dat in de app zien. Hij kan zijn vriend dan een laatste zetje even om toch voor deze rijschool te kiezen.”

RijbewijsApp

Leerlingen van een rijschool kunnen met de app onder andere hun lesplanning en financiën digitaal inzien en beheren. Daarnaast geeft de app vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten af, zodat de leerling minder snel zijn rijles vergeet. Momenteel maken er ongeveer 175 rijscholen gebruik van de applicatie. RijbewijsApp is inmiddels meer dan 4.500 keer gedownload.

De nieuwe promootfunctie is een optionele uitbreiding binnen de RijbewijsApp. “Voor het gebruik van de module vragen we geen extra maandbedrag aan de rijschool; enkel wanneer de rijschool met succes een betalende klant krijgt aangedragen, vragen wij de rijschool een kleine vergoeding. Op die manier kunnen we de promotiemodule in de lucht houden en blijven koppelen aan de social media platformen”, aldus Wouter Eijkelenkamp.

Auteur: Ralph Klaassen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.