Kantoorpand Amsterdamse verkeersschool uitgebrand

Bij Ayat Verkeersschool aan de Schakelstraat in Amsterdam heeft dit weekend een hevige brand gewoed. In de nacht van zaterdag op zondag kwam bij de brandweer een melding binnen van een korte, maar hevige uitslaande brand in het kantoorpand van de rijschool. Niemand raakte gewond, maar het pand brandde volledig uit. 

Buurtbewoners hoorden rond 2.30 uur naar verluidt een harde knal, waarna het kantoorpand volledig in vlammen op ging. Woningen in de buurt van de rijschool werden uit voorzorg ontruimd. Het nablussen en de sloopwerkzaamheden duurden nog tot diep in de nacht. In het pand zelf was niemand aanwezig, zo laat rijschoolhoudster Hanane Zaki weten.

Rijschool

Politie doet op dit moment nog onderzoek naar de toedracht van de brand. “Wij hebben zelf het idee dat het aangestoken is, want we zijn heel erg secuur in het uitschakelen van onze apparatuur voordat we naar huis gaan. En we zijn eerder slachtoffer van vandalisme geweest”, zo laat Zaki weten. “Maar bovenal zijn we blij dat we niet op kantoor waren, want normaal gesproken zijn we daar altijd tot laat aanwezig. We zijn in die zin heel gelukkig met de prestaties van Nederland op het WK. We zaten op de avond van de brand thuis op de bank naar de wedstrijd te kijken.”

De rijschoolhoudster stelt wegens het politie-onderzoek nog niet in het kantoorpand geweest te zijn. “Hoe ernstig de schade is, daar hebben we dan ook geen idee van. Maar het zag er vreselijk uit. Uitgebrand en alle ramen gesprongen. Wat er bijvoorbeeld van de garage over is, dat weten we helemaal niet. Daar stonden twee van onze lesauto’s. Of die schade hebben en hoe erg die schade is, ook dat kon de politie ons nog niet vertellen.”

Leerlingen

De leerlingen van de rijschool worden momenteel opgevangen via de andere vestiging van de rijschool in Amsterdam. “Totdat we meer weten over de staat van het pand en de oorzaak van de brand, zullen we op die manier toch onze lessen geven. Mijn man en ik zullen dat voorlopig waarschijnlijk niet zelf doen. We moeten even de tijd hebben om dit te verwerken.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.