lesauto, wim luijten, rijopleidingen

Logistieke Opleidingen Wim Luijten B.V. failliet verklaard

Logistieke Opleidingen Wim Luijten B.V. is failliet verklaard. Het faillissement werd dinsdag uitgesproken door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Wat de oorzaak is, is nog onbekend. Evenals wat er met de vooruitbetaalde lespakketten van leerlingen gaat gebeuren. De website van het bedrijf, met de hoofdvestiging in Wouw, is al uit de lucht gehaald. Ook telefonisch is met het bedrijf en de eigenaar geen contact meer te krijgen. De aangestelde curator was donderdagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

Op internet verschenen verschillende berichten over het faillissement. “Heel veel geld betaald voor C en CE en hij is er vandoor”, zo laat een leerling op de Facebook-pagina van het bedrijf weten. De auto’s en vrachtauto’s op het terrein in Bergen op Zoom zouden inmiddels van reclame-uitingen zijn ontdaan. De onderneming van Luijten was niet aangesloten bij Bovag, zo laat de branchevereniging weten. Mogelijk gedupeerde leerlingen kunnen dus geen aanspraak maken op het Bovag-garantiefonds.

Faillissement

In april van dit jaar kwam het bericht naar buiten dat de Belastingdienst Noord-Brabant de inventaris van de opleider zou veilen. Aangeboden werden onder andere bedrijfsauto’s, kantoormeubilair, motorjacks en een vorkheftruck. De executieverkoop werd op het laatste moment voorkomen.

Opleider DEK Opleiding en Training, die nu naar verluidt leerlingen van het failliete bedrijf heeft overgenomen, wilde geen commentaar geven, ‘omdat het nog loopt’.

ANWB

Wim Luijten Opleidingen reed met opleidingen voor bromfiets, motor en auto (+aanhanger)  jarenlang als franchisenemer voor de ANWB. In 2012 besloot hij alle rijopleidingen na vijf jaar weer onder zijn eigen naam te gaan voeren. De belangrijkste reden daarvoor was dat de rijschool vrij wilde zijn in het maken van reclame en het voeren van marketing-acties, zo werd toentertijd gesteld.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Logistieke Opleidingen Wim Luijten B.V. failliet verklaard”

Jos Dorenbos|24.07.14|21:36

Zeeland “West Brabant” Ik meende kort geleden ergens gelezen te hebben dat rijscholen het in die regio heel erg druk hadden met leerlingen.

Bram Bal|25.07.14|14:24

En weer een grote rijschool die het loodje legt. Grote rijscholen zitten met torenhoge kosten als veel en grote voertuigen, gebouwen en personeel. Dan is concurreren tegen kleine rijscholen die al die kosten niet hebben domweg onmogelijk. Ook zal deze rijschool last hebben gehad van het instorten van de markt vwb rijlessen C, D en E achter C.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Logistieke Opleidingen Wim Luijten B.V. failliet verklaard | RijschoolPro
lesauto, wim luijten, rijopleidingen

Logistieke Opleidingen Wim Luijten B.V. failliet verklaard

Logistieke Opleidingen Wim Luijten B.V. is failliet verklaard. Het faillissement werd dinsdag uitgesproken door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Wat de oorzaak is, is nog onbekend. Evenals wat er met de vooruitbetaalde lespakketten van leerlingen gaat gebeuren. De website van het bedrijf, met de hoofdvestiging in Wouw, is al uit de lucht gehaald. Ook telefonisch is met het bedrijf en de eigenaar geen contact meer te krijgen. De aangestelde curator was donderdagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

Op internet verschenen verschillende berichten over het faillissement. “Heel veel geld betaald voor C en CE en hij is er vandoor”, zo laat een leerling op de Facebook-pagina van het bedrijf weten. De auto’s en vrachtauto’s op het terrein in Bergen op Zoom zouden inmiddels van reclame-uitingen zijn ontdaan. De onderneming van Luijten was niet aangesloten bij Bovag, zo laat de branchevereniging weten. Mogelijk gedupeerde leerlingen kunnen dus geen aanspraak maken op het Bovag-garantiefonds.

Faillissement

In april van dit jaar kwam het bericht naar buiten dat de Belastingdienst Noord-Brabant de inventaris van de opleider zou veilen. Aangeboden werden onder andere bedrijfsauto’s, kantoormeubilair, motorjacks en een vorkheftruck. De executieverkoop werd op het laatste moment voorkomen.

Opleider DEK Opleiding en Training, die nu naar verluidt leerlingen van het failliete bedrijf heeft overgenomen, wilde geen commentaar geven, ‘omdat het nog loopt’.

ANWB

Wim Luijten Opleidingen reed met opleidingen voor bromfiets, motor en auto (+aanhanger)  jarenlang als franchisenemer voor de ANWB. In 2012 besloot hij alle rijopleidingen na vijf jaar weer onder zijn eigen naam te gaan voeren. De belangrijkste reden daarvoor was dat de rijschool vrij wilde zijn in het maken van reclame en het voeren van marketing-acties, zo werd toentertijd gesteld.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Logistieke Opleidingen Wim Luijten B.V. failliet verklaard”

Jos Dorenbos|24.07.14|21:36

Zeeland “West Brabant” Ik meende kort geleden ergens gelezen te hebben dat rijscholen het in die regio heel erg druk hadden met leerlingen.

Bram Bal|25.07.14|14:24

En weer een grote rijschool die het loodje legt. Grote rijscholen zitten met torenhoge kosten als veel en grote voertuigen, gebouwen en personeel. Dan is concurreren tegen kleine rijscholen die al die kosten niet hebben domweg onmogelijk. Ook zal deze rijschool last hebben gehad van het instorten van de markt vwb rijlessen C, D en E achter C.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.