Verbouwing examencentra Barendrecht, Haarlem, Hoogeveen

De CBR-examencentra in Barendrecht, Haarlem en Hoogeveen worden vanaf 8 september geschikt gemaakt voor de afname van theorie-examens via het nieuwe systeem. Gedurende de verbouwing worden alle examens dan ook afgenomen vanaf andere locaties. Dat heeft het CBR laten weten. Voor praktijkexamens en rijtests kunnen leerlingen per 20 oktober weer in de drie centra ‘nieuwe stijl’ terecht. Vanaf eind oktober worden ook de theorie-examens daar weer afgenomen, dan via touchscreens.

Tijdens de verbouwing worden de theorie-examens in overige theorie-examencentra afgenomen. De CBR-locatie aan de Noorderbocht 25 te Rotterdam wordt daarnaast tijdelijk als theoriecentrum ingericht, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Praktijkexamen

Gedurende de verbouwingsperiode gaan de praktijkexamens en rijtesten in Haarlem en Hoogeveen gewoon door op de huidige locatie.

De praktijkexamens in Barendrecht worden in die periode afgenomen vanuit tenniscentrum IJsselmonde aan Akkeroord 10 in Rotterdam. De rijtesten gebeuren vanaf het CBR-examencentrum aan de Noorderbocht 25 in Rotterdam, aldus het CBR.

Afnamesysteem

Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Voorlopig verandert er met ITEC niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. “Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een ‘oud’ gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden”, zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verbouwing examencentra Barendrecht, Haarlem, Hoogeveen | RijschoolPro

Verbouwing examencentra Barendrecht, Haarlem, Hoogeveen

De CBR-examencentra in Barendrecht, Haarlem en Hoogeveen worden vanaf 8 september geschikt gemaakt voor de afname van theorie-examens via het nieuwe systeem. Gedurende de verbouwing worden alle examens dan ook afgenomen vanaf andere locaties. Dat heeft het CBR laten weten. Voor praktijkexamens en rijtests kunnen leerlingen per 20 oktober weer in de drie centra ‘nieuwe stijl’ terecht. Vanaf eind oktober worden ook de theorie-examens daar weer afgenomen, dan via touchscreens.

Tijdens de verbouwing worden de theorie-examens in overige theorie-examencentra afgenomen. De CBR-locatie aan de Noorderbocht 25 te Rotterdam wordt daarnaast tijdelijk als theoriecentrum ingericht, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Praktijkexamen

Gedurende de verbouwingsperiode gaan de praktijkexamens en rijtesten in Haarlem en Hoogeveen gewoon door op de huidige locatie.

De praktijkexamens in Barendrecht worden in die periode afgenomen vanuit tenniscentrum IJsselmonde aan Akkeroord 10 in Rotterdam. De rijtesten gebeuren vanaf het CBR-examencentrum aan de Noorderbocht 25 in Rotterdam, aldus het CBR.

Afnamesysteem

Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Voorlopig verandert er met ITEC niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. “Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een ‘oud’ gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden”, zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.