CBR brengt verbouwingen examencentra in kaart

Het CBR is stapsgewijs verschillende examencentra in het land klaar aan het maken voor het nieuwe individuele theorie-afnamesysteem. Tijdens de verbouwingen kunnen op de betreffende locaties geen theorie-examens worden afgenomen en worden ook de praktijkexamens in veel gevallen vanuit andere examencentra gereden. Door middel van een online kaartje heeft het CBR de verbouwingen en de alternatieve examenlocaties in kaart gebracht. 

In het kaartje wordt aangegeven welke locaties momenteel gesloten zijn wegens verbouwing. Daarbij wordt informatie gegeven over waar en tot wanneer rijbewijskandidaten terecht kunnen voor hun praktijkexamen. Ook kan een andere locatie voor het theorie-examen worden gezocht.

Verbouwing

In een overzicht maakt het CBR daarnaast voor de komende maand inzichtelijk welke locaties wanneer geopend zijn voor het kopen van een Eigen Verklaring door rijbewijskandidaten. De Eigen Verklaring kan ook via Mijn CBR, bij een gemeente die deze mogelijkheid biedt of bij een ander examencentrum dan waar het examen oorspronkelijk zou plaatsvinden gekocht worden, zo verduidelijkt het bureau.

Het CBR laat weten dat post tijdens de verbouwingen gewoon gestuurd kan blijven worden, maar dat de centra gesloten zijn voor bezoekers.

Afnamesysteem

Het CBR-examencentrum in Eindhoven wordt sinds 28 juli als eerste locatie in Nederland geschikt gemaakt voor theorie-toetsen met het nieuwe afnamesysteem. Barendrecht, Haarlem en Hoogeveen zijn per 8 september als eerstvolgende centra aan de beurt. Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Voorlopig verandert er met ITEC niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. “Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een ‘oud’ gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden”, zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR brengt verbouwingen examencentra in kaart | RijschoolPro

CBR brengt verbouwingen examencentra in kaart

Het CBR is stapsgewijs verschillende examencentra in het land klaar aan het maken voor het nieuwe individuele theorie-afnamesysteem. Tijdens de verbouwingen kunnen op de betreffende locaties geen theorie-examens worden afgenomen en worden ook de praktijkexamens in veel gevallen vanuit andere examencentra gereden. Door middel van een online kaartje heeft het CBR de verbouwingen en de alternatieve examenlocaties in kaart gebracht. 

In het kaartje wordt aangegeven welke locaties momenteel gesloten zijn wegens verbouwing. Daarbij wordt informatie gegeven over waar en tot wanneer rijbewijskandidaten terecht kunnen voor hun praktijkexamen. Ook kan een andere locatie voor het theorie-examen worden gezocht.

Verbouwing

In een overzicht maakt het CBR daarnaast voor de komende maand inzichtelijk welke locaties wanneer geopend zijn voor het kopen van een Eigen Verklaring door rijbewijskandidaten. De Eigen Verklaring kan ook via Mijn CBR, bij een gemeente die deze mogelijkheid biedt of bij een ander examencentrum dan waar het examen oorspronkelijk zou plaatsvinden gekocht worden, zo verduidelijkt het bureau.

Het CBR laat weten dat post tijdens de verbouwingen gewoon gestuurd kan blijven worden, maar dat de centra gesloten zijn voor bezoekers.

Afnamesysteem

Het CBR-examencentrum in Eindhoven wordt sinds 28 juli als eerste locatie in Nederland geschikt gemaakt voor theorie-toetsen met het nieuwe afnamesysteem. Barendrecht, Haarlem en Hoogeveen zijn per 8 september als eerstvolgende centra aan de beurt. Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Voorlopig verandert er met ITEC niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. “Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een ‘oud’ gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden”, zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.