Vijf rijscholen tekenen voor ondernemerschap onder ANWB

Vijf rijscholen hebben zich recent als franchisenemer bij ANWB Rijopleiding aangesloten en zetten hiertoe vorige week in het bijzijn van alle franchise-collega’s een handtekeningen onder hun contracten. De franchisegever bestrijkt met de uitbreiding van het team tien nieuwe plaatsen, zo laat directeur Sander Borsten weten. Het gaat om de locaties Lelystad, Heerenveen, Sneek, Leeuwarden, Groningen, Venlo, Helmond, Velsen, Hoofddorp en Spijkenisse. De teller staat momenteel op vijfentwintig ondernemers die gevestigd zijn op vierendertig locaties in Nederland en in meer dan zestig plaatsen rijles verzorgen.

Op het golfpark van de Efteling tekenden daarnaast vijftien bestaande franchisenemers van de ANWB voor een periode van vijf jaar bij. “Ze geven daarmee aan tevreden te zijn over de samenwerking en de komende jaren te willen blijven rijden onder de ANWB-vlag”, zo stelt Borsten.

Dekking

Alle vijfentwintig franchisenemers van de ANWB Rijopeleiding waren samen met hun partners aanwezig bij de ondertekening. De vijf nieuwe rijscholen die onder de ANWB-vlag gaan rijden, zijn zowel al gevestigde als nieuwe namen binnen de branche. Met champagne, bossen bloemen en meerdere handdrukken, werden de samenwerkingen tussen ondernemers en franchisegever feestelijk bezegeld.

“Onze doelstelling blijft dat we over een jaar op vijftig plekken in het land zitten. Dit is een mooie stap in die richting en geeft aan dat we op de goede weg zijn”, aldus de directeur van ANWB Rijscholen. “Momenteel is alleen in het oosten van het land, in de driehoek Hengelo-Almelo-Enschede, nog een grote witte vlek die we in moeten vullen. Maar ook daar wordt aan gewerkt.”

Contract

De franchisenemers van wie de contracten per 2015 afliepen, tekenden een aangepast nieuw contract met een kleiner ondernemers-gebied. De ANWB koos hiervoor, omdat sommige franchisenemers niet in het hele toegewezen gebied rijden, zo laat de directeur weten. “Zo’n ‘onbewerkte’ regio konden we contractueel niet meer aan een andere ondernemer toewijzen.”

Borsten: “Op deze manier kunnen we als ANWB Rijopleiding op meer plekken in het land écht actief zijn. Hierover zijn met onze franchisenemers dan ook goede afspraken gemaakt. Die gaan meteen vanaf 2015 gelden.”

Discussie

Borsten zegt de twintig handtekeningen onder de contracten die per 2015 ingaan als een goed teken voor de toekomst te zien. “We zijn in de afgelopen anderhalf jaar gegroeid van 23 naar 34 locaties, maar we zijn er nog niet. Er is recent wat negativiteit rond ANWB Rijopleidingen geweest in de media, waarbij onder andere oud ANWB-franchisenemers vervelende uitspraken deden over hun tijd onder onze vlag. Maar dat ging om persoonlijke kwesties: dat een familielid van een van die rijschoolhouders voor ons wilde gaan rijden, is blijkbaar niet goed gevallen. Dat die link bestaat, dat wordt vervolgens niet verteld.”

Hij besluit: “Feit is dat bijna al onze franchisenemers van wie de contracten binnenkort aflopen, ervoor hebben gekozen om opnieuw een handtekening onder een vijfjarig contract te zetten. En dat zegt volgens mij voldoende.”

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Vijf rijscholen tekenen voor ondernemerschap onder ANWB”

Wil Bremers|23.09.14|16:59

Verstandig van deze franchisenemers! Zo is de kans om te overleven een stuk groter ook al kost het je een deel van de winst. Deze ondernemers zijn in ieder geval niet pennywise poundfoolish! Marketing kost gewoon geld en de meeste bedrijven gaan ten onder aan het gebrek aan klanten wat te wijten is aan de kortzichtigheid van de ondernemer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vijf rijscholen tekenen voor ondernemerschap onder ANWB | RijschoolPro

Vijf rijscholen tekenen voor ondernemerschap onder ANWB

Vijf rijscholen hebben zich recent als franchisenemer bij ANWB Rijopleiding aangesloten en zetten hiertoe vorige week in het bijzijn van alle franchise-collega’s een handtekeningen onder hun contracten. De franchisegever bestrijkt met de uitbreiding van het team tien nieuwe plaatsen, zo laat directeur Sander Borsten weten. Het gaat om de locaties Lelystad, Heerenveen, Sneek, Leeuwarden, Groningen, Venlo, Helmond, Velsen, Hoofddorp en Spijkenisse. De teller staat momenteel op vijfentwintig ondernemers die gevestigd zijn op vierendertig locaties in Nederland en in meer dan zestig plaatsen rijles verzorgen.

Op het golfpark van de Efteling tekenden daarnaast vijftien bestaande franchisenemers van de ANWB voor een periode van vijf jaar bij. “Ze geven daarmee aan tevreden te zijn over de samenwerking en de komende jaren te willen blijven rijden onder de ANWB-vlag”, zo stelt Borsten.

Dekking

Alle vijfentwintig franchisenemers van de ANWB Rijopeleiding waren samen met hun partners aanwezig bij de ondertekening. De vijf nieuwe rijscholen die onder de ANWB-vlag gaan rijden, zijn zowel al gevestigde als nieuwe namen binnen de branche. Met champagne, bossen bloemen en meerdere handdrukken, werden de samenwerkingen tussen ondernemers en franchisegever feestelijk bezegeld.

“Onze doelstelling blijft dat we over een jaar op vijftig plekken in het land zitten. Dit is een mooie stap in die richting en geeft aan dat we op de goede weg zijn”, aldus de directeur van ANWB Rijscholen. “Momenteel is alleen in het oosten van het land, in de driehoek Hengelo-Almelo-Enschede, nog een grote witte vlek die we in moeten vullen. Maar ook daar wordt aan gewerkt.”

Contract

De franchisenemers van wie de contracten per 2015 afliepen, tekenden een aangepast nieuw contract met een kleiner ondernemers-gebied. De ANWB koos hiervoor, omdat sommige franchisenemers niet in het hele toegewezen gebied rijden, zo laat de directeur weten. “Zo’n ‘onbewerkte’ regio konden we contractueel niet meer aan een andere ondernemer toewijzen.”

Borsten: “Op deze manier kunnen we als ANWB Rijopleiding op meer plekken in het land écht actief zijn. Hierover zijn met onze franchisenemers dan ook goede afspraken gemaakt. Die gaan meteen vanaf 2015 gelden.”

Discussie

Borsten zegt de twintig handtekeningen onder de contracten die per 2015 ingaan als een goed teken voor de toekomst te zien. “We zijn in de afgelopen anderhalf jaar gegroeid van 23 naar 34 locaties, maar we zijn er nog niet. Er is recent wat negativiteit rond ANWB Rijopleidingen geweest in de media, waarbij onder andere oud ANWB-franchisenemers vervelende uitspraken deden over hun tijd onder onze vlag. Maar dat ging om persoonlijke kwesties: dat een familielid van een van die rijschoolhouders voor ons wilde gaan rijden, is blijkbaar niet goed gevallen. Dat die link bestaat, dat wordt vervolgens niet verteld.”

Hij besluit: “Feit is dat bijna al onze franchisenemers van wie de contracten binnenkort aflopen, ervoor hebben gekozen om opnieuw een handtekening onder een vijfjarig contract te zetten. En dat zegt volgens mij voldoende.”

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Vijf rijscholen tekenen voor ondernemerschap onder ANWB”

Wil Bremers|23.09.14|16:59

Verstandig van deze franchisenemers! Zo is de kans om te overleven een stuk groter ook al kost het je een deel van de winst. Deze ondernemers zijn in ieder geval niet pennywise poundfoolish! Marketing kost gewoon geld en de meeste bedrijven gaan ten onder aan het gebrek aan klanten wat te wijten is aan de kortzichtigheid van de ondernemer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.