Rijschoolhouder biedt petitie wijziging WRM aan in Kamer

Rijschoolhouder Bert de Weerd biedt dinsdagmiddag de petitie ‘Stop de sanctie op het WRM-protocol’ aan in de Tweede Kamer aan de voorzitter van de Kamer en de leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu. Met de petitie wil hij de commissieleden in Den Haag ervan overtuigen dat er wijzigingen in de huidige WRM nodig zijn. In de online petitie hebben sinds 2011 bijna 1.000 Nederlandse rijinstructeurs hun digitale handtekening achtergelaten.

“We willen via deze weg bereiken dat de Tweede Kamer tegen de minister ingaat wat dit onderwerp betreft. We hopen dat de commissieleden het met ons eens zijn dat je op deze manier niet met een beroepsgroep om kunt gaan”, aldus De Weerd.

Rijschoolbranche

De rijschoolhouder wordt ondersteund door CNV en branchevereniging VRB, zo geeft De Weerd te kennen. VRB stelt dat rijinstructeurs het protocol als het uitvoeren van een toneelstukje ervaren. “Een toneelstukje dat iedere vijf jaar opnieuw opgevoerd moet worden. Ongeacht goede slagingspercentages en tevreden klanten. Daarbij komt ook nog dat wanneer je niet volgens het protocol werkt, er een sanctie boven je hoofd hangt. Als pleister op de wonde mag je een kostbaar herintrederstraject in.”

“De sanctie brengt onevenredig ondernemersrisico met zich mee”, zo wordt daarnaast door het VRB-bestuur aangegeven. “Ervaren en goed functionerende rijinstructeurs verlaten de branche. Er bestaat in Nederland geen enkele beroeps- en bedrijfstak waarin het niet voldoen aan een bijscholingstraject zo buitenproportioneel is. Bijscholen, daar is niemand op tegen. Maar het moet wel een toevoeging zijn, waardoor het kennis- en kwaliteitsniveau van de rijinstructeur omhoog gaat en gewaarborgd wordt.”

Tweede Kamer

De Weerd, de initiatiefnemer van het aanbieden van de petitie, zal dinsdag tijdens de commissie-vergadering eerst een inleidend verhaal houden. “En we hebben de handtekeningen uitgeprint om aan te kunnen bieden. Ons laatste redmiddel, denk ik.”

Roosmarijn Dierick

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

5 reacties op “Rijschoolhouder biedt petitie wijziging WRM aan in Kamer”

John van den Kieboom|07.10.14|14:14

Een heel goed initiatief. Respect voor Bert de Weerd. Ook voor het CNV en het VRB trouwens. Misschien moet ik toch maar lid worden van het VRB?

Marvin Hoenselaar|09.10.14|10:51

De VRB kan alle steun van rijinstructeurs gebruiken. Dus meld je gerust aan bij de VRB. Voor het lidmaatschapsgeld hoef je het niet te laten.

Groetjes, Marvin Hoenselaar. Oprichter van de petitie.

Jan Nonnekes|09.10.14|13:31

Ook ik vindt het klasse wat Bert de Weerd voor ons doet.
De enige manier om iets te bereiken zoals nu weer blijkt is door je te organiseren samen kan je dan een vuist maken.
Als kaderlid van de werkgroep voor rijinstructeurs kan ik U dan ook een lidmaatschap van een bond erg aanbevelen. Vooral het CNV zet zich erg in voor ons. En de voordelen van een lidmaatschap zijn vaak meer dan de contributie. Dus dames en heren waar wachten we op!!

rijschool twice|11.10.14|00:27

Petje af voor Bert de Weert. Het steeds weer onder de aandacht brengen moet toch eens ogen openen. Ook pluim voor initiatiefnemer van deze petitie, Marvin Hoenselaar. Ik ben dan wel geen lid van branche vereniging maar ondersteun dit ook, heb ook deze petitie online ondertekend. 15000 instructeurs is voldoende “draagvlak” om gehoord te worden al dan niet georganiseerd! Juist onze minister zal haar oor te luisteren moeten leggen naar de geluiden van de instructeurs en ruis moeten negeren

desmond semple|21.10.14|12:20

Ik vind dit een heel goed initiatief. Jammer dat ik de petitie niet heb kunnen ondertekenen. Maar ik sta hier 100% achter. Het klopt dat geen enkel beroep zulke zwarte sancties kent bij het niet halen van een toets. Dus gelet op het gelijkheidsbeginsel is het niet gepast dat deze maatregel langer gehandhaafd blijft. Deze maatregel hebben wij te danken aan de Bobo,s van de BOVAG het rijkelui’s organisatie. Die denken niet aan de zelfstandigen die hun hoofd boven water proberen te houden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.