Bovag-rijscholen krijgen alsnog ESF-subsidies uitgekeerd

Honderden Bovag-rijscholen krijgen de komende maanden alsnog een uitkering van de ESF-subsidies waar ze recht op hebben. Het gaat in totaal om ongeveer een ton aan subsidiegeld. De uitbetaling komt tot stand na een krachtinspanning van Bovag, zo meldt de brancheorganisatie.

SOG, het kantoor dat voor Bovag Rijscholen de administratie en uitkering van gelden uit het Europees Subsidie Fonds (ESF) verzorgde, ging in 2012 plotseling failliet. Daardoor dreigden een zo’n tweehonderd rijschoolondernemers subsidie voor het volgen van rijinstructeuropleidingen mis te lopen.

Verkeersopleidingen

Bovag heeft de administratie veilig weten te stellen. De Stichting Scholingfonds Verkeersopleidingen gaat ervoor zorgen dat de ondernemers dit jaar nog hun geld krijgen, meldt Bovag. De ESF-subsidies voorzagen in een dekking van 35 procent van de opleidingskosten.

Om gebruik te kunnen maken van de ESF subsidie moest een rijschool lid zijn van Stichting Scholingsfonds Verkeersopleidingen (SSV). De stichting is opgericht door Bovag Rijscholen en FNV Bondgenoten. Leden van Bovag en FNV Zelfstandigen, CNV BedrijvenBond en De Unie zijn door hun lidmaatschap van de dragende organisaties automatisch lid.

ESF-subsidie

Vanaf januari 2009 gold de ESF-subsidie voor een groot aantal cursussen en trainingen. De besparing kon voor een rijschool al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s per cursus, per instructeur. Gaandeweg werd ook de verplichte bijscholing toegevoegd aan de lijst met opleidingen.

Naast de subsidie op de kosten van een cursus, ontvingen rijscholen voor hun werknemers, die zo’n cursus volgden, ook een subsidie op de administratiekosten. Ook eenmansbedrijven, waaronder ook de franchisers, vielen onder deze ESF-subsidieregeling. De ESF-subsidieregelingen voor rijscholen zijn inmiddels afgelopen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bovag-rijscholen krijgen alsnog ESF-subsidies uitgekeerd”

Nicole Buijze|27.10.14|21:35

Netjes Bovag komt op voor haar leden die deze subsidie hebben aangevraagd.
De vraag blijft bestaan waarom de Bovag zich er toen der tijd nooit hard heeftgemaakt dat alle instructeurs ook buiten het Bovag lidmaatschap deze Europese subsidie konden krijgen?
Ze hebben hier 14800 instructeurs tekort gedaan! Een Europese subsidie is niet alleen voor Bovag leden omdat die organisatie toevallig de mogelijkheden heeft om ze via hun eigen stichting deze aan te vragen maar rechtmatig voor allen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bovag-rijscholen krijgen alsnog ESF-subsidies uitgekeerd | RijschoolPro

Bovag-rijscholen krijgen alsnog ESF-subsidies uitgekeerd

Honderden Bovag-rijscholen krijgen de komende maanden alsnog een uitkering van de ESF-subsidies waar ze recht op hebben. Het gaat in totaal om ongeveer een ton aan subsidiegeld. De uitbetaling komt tot stand na een krachtinspanning van Bovag, zo meldt de brancheorganisatie.

SOG, het kantoor dat voor Bovag Rijscholen de administratie en uitkering van gelden uit het Europees Subsidie Fonds (ESF) verzorgde, ging in 2012 plotseling failliet. Daardoor dreigden een zo’n tweehonderd rijschoolondernemers subsidie voor het volgen van rijinstructeuropleidingen mis te lopen.

Verkeersopleidingen

Bovag heeft de administratie veilig weten te stellen. De Stichting Scholingfonds Verkeersopleidingen gaat ervoor zorgen dat de ondernemers dit jaar nog hun geld krijgen, meldt Bovag. De ESF-subsidies voorzagen in een dekking van 35 procent van de opleidingskosten.

Om gebruik te kunnen maken van de ESF subsidie moest een rijschool lid zijn van Stichting Scholingsfonds Verkeersopleidingen (SSV). De stichting is opgericht door Bovag Rijscholen en FNV Bondgenoten. Leden van Bovag en FNV Zelfstandigen, CNV BedrijvenBond en De Unie zijn door hun lidmaatschap van de dragende organisaties automatisch lid.

ESF-subsidie

Vanaf januari 2009 gold de ESF-subsidie voor een groot aantal cursussen en trainingen. De besparing kon voor een rijschool al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s per cursus, per instructeur. Gaandeweg werd ook de verplichte bijscholing toegevoegd aan de lijst met opleidingen.

Naast de subsidie op de kosten van een cursus, ontvingen rijscholen voor hun werknemers, die zo’n cursus volgden, ook een subsidie op de administratiekosten. Ook eenmansbedrijven, waaronder ook de franchisers, vielen onder deze ESF-subsidieregeling. De ESF-subsidieregelingen voor rijscholen zijn inmiddels afgelopen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bovag-rijscholen krijgen alsnog ESF-subsidies uitgekeerd”

Nicole Buijze|27.10.14|21:35

Netjes Bovag komt op voor haar leden die deze subsidie hebben aangevraagd.
De vraag blijft bestaan waarom de Bovag zich er toen der tijd nooit hard heeftgemaakt dat alle instructeurs ook buiten het Bovag lidmaatschap deze Europese subsidie konden krijgen?
Ze hebben hier 14800 instructeurs tekort gedaan! Een Europese subsidie is niet alleen voor Bovag leden omdat die organisatie toevallig de mogelijkheden heeft om ze via hun eigen stichting deze aan te vragen maar rechtmatig voor allen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.