Nieuw examencentrum Schelluinen per december in gebruik

Het nieuwe CBR-examencentrum in het Zuid-Hollandse Schelluinen wordt op maandag 1 december in gebruik genomen. Vanaf dat moment worden de praktijkexamens en de rijtesten voor mensen met een medische beperking vanaf Sportlaan 2a afgenomen. Op een nog nader te bepalen datum in december komen daar de theorie-examens ‘nieuwe stijl’ bij. Met de komst van een theorie-examencentrum in Schelluinen komt het theorie-examencentrum in Dordrecht te vervallen. Dat meldt het CBR. 

De exacte datum voor de sluiting van het Dordrechtse centrum is overigens nog niet bekend, zo wordt gesteld. Het praktijkexamencentrum aan de Egstraat in Dordrecht blijft wel gewoon gehandhaafd.

Examencentrum

Naast een theorie-examenzaal waar kandidaten op een touch-screen individueel examen kunnen gaan doen, een praktijkexamenzaal en een wachtruimte, heeft de nieuwe locatie in Schelluinen ook een eigen ruimte voor rijtesten, aldus het CBR. “En het aantal parkeerplaatsen voor kandidaten is voldoende.”

“Indien nodig kunnen bezoekers ook gebruik maken van het openbare parkeerterrein naast het huidige examencentrum aan de Sportlaan 1. Daar zullen op vrijdag 28 november voor het laatst praktijkexamens worden verreden”, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Locatie

De nieuwe examenlocatie in Schelluinen ligt op steenworpafstand van de huidige praktijklocatie bij de voetbalkantine aan de Sportlaan 1. “In tegenstelling tot de huidige vestiging heeft het nieuwe onderkomen voldoende ruimte voor het afnemen van de theorie-examens. Bovendien past de representatieve uitstraling beter bij ons nieuwe locatiebeleid dat zich richt op het verbeteren van de dienstverlening”, zo wordt gesteld.

Het gebied voor de praktijkexamens, met de ligging nabij de autosnelwegen A15 en A27, blijft hetzelfde als in de huidige situatie.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw examencentrum Schelluinen per december in gebruik | RijschoolPro

Nieuw examencentrum Schelluinen per december in gebruik

Het nieuwe CBR-examencentrum in het Zuid-Hollandse Schelluinen wordt op maandag 1 december in gebruik genomen. Vanaf dat moment worden de praktijkexamens en de rijtesten voor mensen met een medische beperking vanaf Sportlaan 2a afgenomen. Op een nog nader te bepalen datum in december komen daar de theorie-examens ‘nieuwe stijl’ bij. Met de komst van een theorie-examencentrum in Schelluinen komt het theorie-examencentrum in Dordrecht te vervallen. Dat meldt het CBR. 

De exacte datum voor de sluiting van het Dordrechtse centrum is overigens nog niet bekend, zo wordt gesteld. Het praktijkexamencentrum aan de Egstraat in Dordrecht blijft wel gewoon gehandhaafd.

Examencentrum

Naast een theorie-examenzaal waar kandidaten op een touch-screen individueel examen kunnen gaan doen, een praktijkexamenzaal en een wachtruimte, heeft de nieuwe locatie in Schelluinen ook een eigen ruimte voor rijtesten, aldus het CBR. “En het aantal parkeerplaatsen voor kandidaten is voldoende.”

“Indien nodig kunnen bezoekers ook gebruik maken van het openbare parkeerterrein naast het huidige examencentrum aan de Sportlaan 1. Daar zullen op vrijdag 28 november voor het laatst praktijkexamens worden verreden”, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Locatie

De nieuwe examenlocatie in Schelluinen ligt op steenworpafstand van de huidige praktijklocatie bij de voetbalkantine aan de Sportlaan 1. “In tegenstelling tot de huidige vestiging heeft het nieuwe onderkomen voldoende ruimte voor het afnemen van de theorie-examens. Bovendien past de representatieve uitstraling beter bij ons nieuwe locatiebeleid dat zich richt op het verbeteren van de dienstverlening”, zo wordt gesteld.

Het gebied voor de praktijkexamens, met de ligging nabij de autosnelwegen A15 en A27, blijft hetzelfde als in de huidige situatie.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.