Innovam, IBKI

IBKI stuurt rijinstructeurs bevestiging bij afgeronde bijscholing

Het IBKI stuurt rijinstructeurs vanaf nu een brief waarin staat dat de lesbevoegdheid verlengd is, zodra aan de verplichte bijscholingen is voldaan. Dit moet bijdragen aan meer duidelijkheid over de status van de praktische en theoretische bijscholing, zo laat het IBKI weten. Voorheen was voor instructeurs vaak pas op het laatste moment duidelijk of de bevoegdheid op tijd binnen zou zijn.

In de oude situatie moesten rijinstructeurs zonder tussentijds bericht tot twee weken voor de verloopdatum van hun bevoegdheid wachten op de nieuwe bevoegdheidspas. Dat bleek zo nu en dan voor de nodige twijfel te zorgen. “We hopen hiermee wat onduidelijkheid weg te hebben genomen”, zo stelt de organisatie. “Het is een brief ter informatie.”

WRM

Met het versturen van de tussentijdse brief blijft het wel zo dat de WRM-pas tot ongeveer twee weken voor de verloopdatum verstuurd wordt, zo geeft het IBKI te kennen. Dit wegens fraude-preventie. “Het is om te voorkomen dat er te veel geldige passen in omloop zijn.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

6 reacties op “IBKI stuurt rijinstructeurs bevestiging bij afgeronde bijscholing”

Gina Koevoets|21.11.14|15:01

De IBKI kan er beter voor zorgen dat een verlopen pas ingenomen wordt. Dit om fraude te voorkomen.

Annette Lingers|21.11.14|15:05

Ben ik helemaal met je eens Gina Koevoets

Corry de Jong|25.11.14|21:15

Leerlingen kunnen controleren op de IBKI-site of hun instructeur bevoegd is om les te geven Hahaha, lachertje, ze moeten dan de achternaam EN geboortedatum weten. Achternaam weten ze al vaak niet omdat we bij onze voornaam genoemd worden en geboortedatum?? Ik weet m niet eens van m’n collega’s. Hoe moet een leerling dat dan weten? En als ze m willen weten kan ik mn pas laten zien. Volgens mij willen (als ze het al doen) ze het weten voor ze bij je komen lessen.

Willy Davina|27.11.14|12:15

Ik ben het ook helemaal met Gina eens.

Bram Bal|28.11.14|01:08

51 van de 15.000 passen. Nounou, dat zal een slok op een borrel schelen. Waar maken Gina en Anette zich druk om. En er wordt toch door de politie niet op gecontroleerd. Goede zaak dat instructeurs die door die belachelijke praktijkbegeleiding de bevoegdheid zijn kwijtgeraakt gewoon doorgaan met lesgeven. De sanctie is belachelijk en onmenselijk. Ik juich het toe dat deze collega’s gewoon doorgaan. VRB en BOVAG zouden er goed aan doen de rechter in te schakelen om de sanctie van tafel te krijgen.

Youran van Ark|01.12.14|19:45

Bram Bal praat niet zo slap!
Onverzekerd rondrijden juich jij dus toe!?
Wat is je echte naam dan? Weet ik tenminste of ik je serieus moet nemen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IBKI stuurt rijinstructeurs bevestiging bij afgeronde bijscholing | RijschoolPro
Innovam, IBKI

IBKI stuurt rijinstructeurs bevestiging bij afgeronde bijscholing

Het IBKI stuurt rijinstructeurs vanaf nu een brief waarin staat dat de lesbevoegdheid verlengd is, zodra aan de verplichte bijscholingen is voldaan. Dit moet bijdragen aan meer duidelijkheid over de status van de praktische en theoretische bijscholing, zo laat het IBKI weten. Voorheen was voor instructeurs vaak pas op het laatste moment duidelijk of de bevoegdheid op tijd binnen zou zijn.

In de oude situatie moesten rijinstructeurs zonder tussentijds bericht tot twee weken voor de verloopdatum van hun bevoegdheid wachten op de nieuwe bevoegdheidspas. Dat bleek zo nu en dan voor de nodige twijfel te zorgen. “We hopen hiermee wat onduidelijkheid weg te hebben genomen”, zo stelt de organisatie. “Het is een brief ter informatie.”

WRM

Met het versturen van de tussentijdse brief blijft het wel zo dat de WRM-pas tot ongeveer twee weken voor de verloopdatum verstuurd wordt, zo geeft het IBKI te kennen. Dit wegens fraude-preventie. “Het is om te voorkomen dat er te veel geldige passen in omloop zijn.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

6 reacties op “IBKI stuurt rijinstructeurs bevestiging bij afgeronde bijscholing”

Gina Koevoets|21.11.14|15:01

De IBKI kan er beter voor zorgen dat een verlopen pas ingenomen wordt. Dit om fraude te voorkomen.

Annette Lingers|21.11.14|15:05

Ben ik helemaal met je eens Gina Koevoets

Corry de Jong|25.11.14|21:15

Leerlingen kunnen controleren op de IBKI-site of hun instructeur bevoegd is om les te geven Hahaha, lachertje, ze moeten dan de achternaam EN geboortedatum weten. Achternaam weten ze al vaak niet omdat we bij onze voornaam genoemd worden en geboortedatum?? Ik weet m niet eens van m’n collega’s. Hoe moet een leerling dat dan weten? En als ze m willen weten kan ik mn pas laten zien. Volgens mij willen (als ze het al doen) ze het weten voor ze bij je komen lessen.

Willy Davina|27.11.14|12:15

Ik ben het ook helemaal met Gina eens.

Bram Bal|28.11.14|01:08

51 van de 15.000 passen. Nounou, dat zal een slok op een borrel schelen. Waar maken Gina en Anette zich druk om. En er wordt toch door de politie niet op gecontroleerd. Goede zaak dat instructeurs die door die belachelijke praktijkbegeleiding de bevoegdheid zijn kwijtgeraakt gewoon doorgaan met lesgeven. De sanctie is belachelijk en onmenselijk. Ik juich het toe dat deze collega’s gewoon doorgaan. VRB en BOVAG zouden er goed aan doen de rechter in te schakelen om de sanctie van tafel te krijgen.

Youran van Ark|01.12.14|19:45

Bram Bal praat niet zo slap!
Onverzekerd rondrijden juich jij dus toe!?
Wat is je echte naam dan? Weet ik tenminste of ik je serieus moet nemen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.