Planning opening nieuwe en verbouwde CBR-locaties bekend

Het CBR heeft de voorlopige planning voor de ingebruikname van haar nieuwe en verbouwde examencentra openbaar gemaakt. Dit jaar worden dertien nieuwe locaties opgeleverd. De overige zeven volgen volgend jaar. Het locatiebeleid heeft van doen met de implementatie van het nieuwe theorie-afnamesysteem, waarbij kandidaten via touchscreen hun examen maken. Van de dertig examenlocaties in het land worden er twintig gehandhaafd.

Hieronder een overzicht van de verbouwingen en verhuizingen van de gecombineerde examencentra:

Examen-locaties

Eindhoven (verbouwd)

Op 8 september opende het verbouwde examencentrum Eindhoven de deuren voor praktijkkandidaten. Op 30 september was dat het geval voor examenkandidaten theorie. De locatie Eindhoven was de eerste die in nieuwe stijl werd ingericht en de kandidaten individueel op touchscreen examen doen.

Haarlem, Barendrecht en Hoogeveen (verbouwd)

In Haarlem, Barendrecht en Hoogeveen gingen de vernieuwde praktijk-examencentra op 20 oktober weer open. Dit na een verbouwingsperiode van vijf weken en één week voor de inrichting.

Leusden (verbouwd)

Sinds 10 november neemt het CBR vanuit het vernieuwde pand in Leusden weer praktijkexamens af. Sinds 20 november kunnen de theoriekandidaten hier ook terecht.

Alkmaar, Arnhem, Groningen (verbouwing)

Op dit moment wordt gewerkt aan de afronding van de verbouwingen in Alkmaar, Arnhem en Groningen. Volgens de planning openen de praktijkexamencentra op maandag 24 november de deuren voor de kandidaten. De theorie-examens gaan draaien vanaf eind november.

Zwolle (nieuwe locatie)

De nieuwe vestiging in Zwolle opent de deuren op maandag 1 december. Vanaf medio december kunnen de theoriekandidaten er terecht. De locatie in Zwolle maakt deel uit van een kantoorpand aan de Branderweg 15. Dat bevindt zich nabij de nieuwe Westenholterallee op het bedrijventerrein Voorst, binnen vijf kilometer van de huidige locatie.

Vanaf de huidige locatie in Sporthal Stilo zullen op vrijdag 28 november voor het laatst praktijkexamens worden verreden. De laatste theorie-examens voor de divisie Theorie vinden op vrijdag 12 december plaats. CCV blijft in ieder geval tot 1 april 2015 op de oude locatie schriftelijke examens afnemen.

Schelluinen (nieuwe locatie)

De praktijkkandidaten kunnen vanaf maandag 1 december terecht in het nieuwe onderkomen in Schelluinen aan de Sportlaan 2a. De theoriekandidaten zijn welkom vanaf begin december. De locatie ligt op steenworpafstand van de huidige locatie. Naast een theorie-examenzaal, een praktijkexamenzaal en een wachtruimte, heeft de nieuwe locatie ook een eigen ruimte voor de rijtesten.

Vanuit het huidige examencentrum zullen op vrijdag 28 november voor het laatst praktijkexamens worden verreden. Met de komst van een theorie-examencentrum in Schelluinen komt het theorie-examencentrum in Dordrecht te vervallen. Een exacte datum voor de sluiting is nog niet bekend. Het praktijkexamencentrum blijft gewoon gehandhaafd aan de Egstraat 4 in Dordrecht.

Enschede, Rijswijk en Utrecht (verbouwing)

Op 17 november start de verbouwing van de examencentra in Enschede, Rijswijk en Utrecht. Volgens de planning openen de centra rond de jaarwisseling de deuren weer. Tijdens de verbouwing in Enschede worden de praktijkexamens en rijtesten afgenomen vanuit een ander deel van de huidige locatie. Hetzelfde geldt voor Utrecht, met de uitzondering dat rijtesten vanuit andere bestaande locaties wordt afgenomen.

In Rijswijk wijkt het CBR voor de praktijkexamens en CCV-taxi-examens uit naar Event Plaza (Lange Kleiweg 86) in Rijswijk. Theoriekandidaten kunnen op de andere theoriecentra in de omgeving terecht. In Rijswijk kunnen vanaf eind december de praktijkexamens en rijtesten weer gereden worden vanaf het centrum nieuwe stijl. In Enschede en Utrecht zal dat begin januari zijn. Het individuele theorie-examen op een touch-screen zal in januari van start gaan.

Amsterdam (verbouwing)

Kort na de jaarwisseling start de verbouwing van de locatie in Amsterdam. Vanaf medio februari is het examencentrum nieuwe stijl open voor kandidaten.

Deventer (nieuwe locatie)

Het nieuwe examencentrumin Deventer, dat vanaf medio februari kandidaten kan ontvangen, bevindt zich aan de Duisburgstraat 10, gelegen tussen twee op- en afritten van de snelweg A1. Het komt in de plaats van de huidige praktijkexamencentra Schalkhaar (Lindeboomseweg 1a) en Zutphen (Bronsbergen 25). In Zutphen vertrekt het CBR per 1 april 2015.

Met de komst van een theorie-examencentrum in Deventer komen de theorie-examencentra in Apeldoorn (Wilmersdorf 1) en Doetinchem (Kruisbergseweg 172) te vervallen. Een exacte datum voor de sluiting is nog niet bekend. Vanuit Doetinchem en Apeldoorn blijft het CBR praktijkexamens afnemen, al is ze daar wel op zoek naar een andere locatie op de korte c.q. lange termijn.

Goes (nieuwe locatie)

Bij de nieuwe examenlocatie in Goes, die naar verwachting medio maart 2015 opent, gaat het om een gedeelte van het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2. Dat ligt op nog geen twee kilometer afstand van het huidige onderkomen in Tennis- en Sportcentrum Schelde International aan de Verrijn Stuartweg 18. Het stadskantoor heeft voldoende parkeerruimte en een gunstige ligging qua openbaar vervoer. Het gebied voor de praktijkexamens blijft hetzelfde, met de ligging nabij de autosnelwegen A58 en A256.

Met de opening van het nieuwe theorie-examencentrum in Goes komt het theorie-examencentrum in Terneuzen te vervallen. Een exacte datum daarvoor moet nog worden vastgesteld. Het praktijkexamencentrum blijft gewoon gehandhaafd aan de Churchilllaan 700A.

Maastricht (verhuizing binnen bestaande locatie)

Het examencentrum in Maastricht verhuist binnen de huidige locatie in Bedrijvencentrum Geusselt. Binnen het gebouw Zuidpark gaat het CBR vanwege de ruimte van Stadionplein 12 naar Stadionplein 34, 37, 40.

Venlo (verbouwing)

In Venlo (Blerick) heeft het CBR besloten om op de huidige locatie te blijven: ’t Raodhoes aan het Antoniusplein 2. De verbouwing gaat begin januari van start, waarna de kandidaten vanaf medio februari in het vernieuwde centrum terecht kunnen.

Leeuwarden en Breda (nieuwe locatie)

In Leeuwarden en Breda, die op de planning staan voor een openstelling vanaf eind maart, is het CBR nog op zoek naar een nieuwe locatie.

Praktijk-locaties

Meppel

Het CBR heeft in Meppel een nieuwe praktijk-examenlocatie gevonden in een kantoorpand aan de Blankenstein 230. Dit bevindt zich op een bedrijventerrein nabij de snelweg A32, binnen twee kilometer van de huidige locatie Zalencentrum Nijmeijer aan de Marktstraat 43. Na de nodige verbouwingswerkzaamheden kan het CBR daar naar verwachting vanaf begin 2015 praktijkexamens afnemen.

Heerenveen

In Heerenveen is het CBR nog op zoek naar een nieuwe locatie voor een praktijkexamencentrum.

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Planning opening nieuwe en verbouwde CBR-locaties bekend”

Jan van Meurs|27.11.14|21:00

Jammer dat hierdoor de doorlooptijden erg opgelopen zijn, leerlingen moeten voor examens door het hele land om ergens op een snelle manier examen te kunnen doen, mijn leerling moet nu naar Arnhem of Maastricht om snel examen te kunnen doen en wat te doen met mensen die dislectie hebben die kunnen medio april pas terecht als ze mazzel hebben een beetje jammer allemaal

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Planning opening nieuwe en verbouwde CBR-locaties bekend | RijschoolPro

Planning opening nieuwe en verbouwde CBR-locaties bekend

Het CBR heeft de voorlopige planning voor de ingebruikname van haar nieuwe en verbouwde examencentra openbaar gemaakt. Dit jaar worden dertien nieuwe locaties opgeleverd. De overige zeven volgen volgend jaar. Het locatiebeleid heeft van doen met de implementatie van het nieuwe theorie-afnamesysteem, waarbij kandidaten via touchscreen hun examen maken. Van de dertig examenlocaties in het land worden er twintig gehandhaafd.

Hieronder een overzicht van de verbouwingen en verhuizingen van de gecombineerde examencentra:

Examen-locaties

Eindhoven (verbouwd)

Op 8 september opende het verbouwde examencentrum Eindhoven de deuren voor praktijkkandidaten. Op 30 september was dat het geval voor examenkandidaten theorie. De locatie Eindhoven was de eerste die in nieuwe stijl werd ingericht en de kandidaten individueel op touchscreen examen doen.

Haarlem, Barendrecht en Hoogeveen (verbouwd)

In Haarlem, Barendrecht en Hoogeveen gingen de vernieuwde praktijk-examencentra op 20 oktober weer open. Dit na een verbouwingsperiode van vijf weken en één week voor de inrichting.

Leusden (verbouwd)

Sinds 10 november neemt het CBR vanuit het vernieuwde pand in Leusden weer praktijkexamens af. Sinds 20 november kunnen de theoriekandidaten hier ook terecht.

Alkmaar, Arnhem, Groningen (verbouwing)

Op dit moment wordt gewerkt aan de afronding van de verbouwingen in Alkmaar, Arnhem en Groningen. Volgens de planning openen de praktijkexamencentra op maandag 24 november de deuren voor de kandidaten. De theorie-examens gaan draaien vanaf eind november.

Zwolle (nieuwe locatie)

De nieuwe vestiging in Zwolle opent de deuren op maandag 1 december. Vanaf medio december kunnen de theoriekandidaten er terecht. De locatie in Zwolle maakt deel uit van een kantoorpand aan de Branderweg 15. Dat bevindt zich nabij de nieuwe Westenholterallee op het bedrijventerrein Voorst, binnen vijf kilometer van de huidige locatie.

Vanaf de huidige locatie in Sporthal Stilo zullen op vrijdag 28 november voor het laatst praktijkexamens worden verreden. De laatste theorie-examens voor de divisie Theorie vinden op vrijdag 12 december plaats. CCV blijft in ieder geval tot 1 april 2015 op de oude locatie schriftelijke examens afnemen.

Schelluinen (nieuwe locatie)

De praktijkkandidaten kunnen vanaf maandag 1 december terecht in het nieuwe onderkomen in Schelluinen aan de Sportlaan 2a. De theoriekandidaten zijn welkom vanaf begin december. De locatie ligt op steenworpafstand van de huidige locatie. Naast een theorie-examenzaal, een praktijkexamenzaal en een wachtruimte, heeft de nieuwe locatie ook een eigen ruimte voor de rijtesten.

Vanuit het huidige examencentrum zullen op vrijdag 28 november voor het laatst praktijkexamens worden verreden. Met de komst van een theorie-examencentrum in Schelluinen komt het theorie-examencentrum in Dordrecht te vervallen. Een exacte datum voor de sluiting is nog niet bekend. Het praktijkexamencentrum blijft gewoon gehandhaafd aan de Egstraat 4 in Dordrecht.

Enschede, Rijswijk en Utrecht (verbouwing)

Op 17 november start de verbouwing van de examencentra in Enschede, Rijswijk en Utrecht. Volgens de planning openen de centra rond de jaarwisseling de deuren weer. Tijdens de verbouwing in Enschede worden de praktijkexamens en rijtesten afgenomen vanuit een ander deel van de huidige locatie. Hetzelfde geldt voor Utrecht, met de uitzondering dat rijtesten vanuit andere bestaande locaties wordt afgenomen.

In Rijswijk wijkt het CBR voor de praktijkexamens en CCV-taxi-examens uit naar Event Plaza (Lange Kleiweg 86) in Rijswijk. Theoriekandidaten kunnen op de andere theoriecentra in de omgeving terecht. In Rijswijk kunnen vanaf eind december de praktijkexamens en rijtesten weer gereden worden vanaf het centrum nieuwe stijl. In Enschede en Utrecht zal dat begin januari zijn. Het individuele theorie-examen op een touch-screen zal in januari van start gaan.

Amsterdam (verbouwing)

Kort na de jaarwisseling start de verbouwing van de locatie in Amsterdam. Vanaf medio februari is het examencentrum nieuwe stijl open voor kandidaten.

Deventer (nieuwe locatie)

Het nieuwe examencentrumin Deventer, dat vanaf medio februari kandidaten kan ontvangen, bevindt zich aan de Duisburgstraat 10, gelegen tussen twee op- en afritten van de snelweg A1. Het komt in de plaats van de huidige praktijkexamencentra Schalkhaar (Lindeboomseweg 1a) en Zutphen (Bronsbergen 25). In Zutphen vertrekt het CBR per 1 april 2015.

Met de komst van een theorie-examencentrum in Deventer komen de theorie-examencentra in Apeldoorn (Wilmersdorf 1) en Doetinchem (Kruisbergseweg 172) te vervallen. Een exacte datum voor de sluiting is nog niet bekend. Vanuit Doetinchem en Apeldoorn blijft het CBR praktijkexamens afnemen, al is ze daar wel op zoek naar een andere locatie op de korte c.q. lange termijn.

Goes (nieuwe locatie)

Bij de nieuwe examenlocatie in Goes, die naar verwachting medio maart 2015 opent, gaat het om een gedeelte van het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2. Dat ligt op nog geen twee kilometer afstand van het huidige onderkomen in Tennis- en Sportcentrum Schelde International aan de Verrijn Stuartweg 18. Het stadskantoor heeft voldoende parkeerruimte en een gunstige ligging qua openbaar vervoer. Het gebied voor de praktijkexamens blijft hetzelfde, met de ligging nabij de autosnelwegen A58 en A256.

Met de opening van het nieuwe theorie-examencentrum in Goes komt het theorie-examencentrum in Terneuzen te vervallen. Een exacte datum daarvoor moet nog worden vastgesteld. Het praktijkexamencentrum blijft gewoon gehandhaafd aan de Churchilllaan 700A.

Maastricht (verhuizing binnen bestaande locatie)

Het examencentrum in Maastricht verhuist binnen de huidige locatie in Bedrijvencentrum Geusselt. Binnen het gebouw Zuidpark gaat het CBR vanwege de ruimte van Stadionplein 12 naar Stadionplein 34, 37, 40.

Venlo (verbouwing)

In Venlo (Blerick) heeft het CBR besloten om op de huidige locatie te blijven: ’t Raodhoes aan het Antoniusplein 2. De verbouwing gaat begin januari van start, waarna de kandidaten vanaf medio februari in het vernieuwde centrum terecht kunnen.

Leeuwarden en Breda (nieuwe locatie)

In Leeuwarden en Breda, die op de planning staan voor een openstelling vanaf eind maart, is het CBR nog op zoek naar een nieuwe locatie.

Praktijk-locaties

Meppel

Het CBR heeft in Meppel een nieuwe praktijk-examenlocatie gevonden in een kantoorpand aan de Blankenstein 230. Dit bevindt zich op een bedrijventerrein nabij de snelweg A32, binnen twee kilometer van de huidige locatie Zalencentrum Nijmeijer aan de Marktstraat 43. Na de nodige verbouwingswerkzaamheden kan het CBR daar naar verwachting vanaf begin 2015 praktijkexamens afnemen.

Heerenveen

In Heerenveen is het CBR nog op zoek naar een nieuwe locatie voor een praktijkexamencentrum.

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Planning opening nieuwe en verbouwde CBR-locaties bekend”

Jan van Meurs|27.11.14|21:00

Jammer dat hierdoor de doorlooptijden erg opgelopen zijn, leerlingen moeten voor examens door het hele land om ergens op een snelle manier examen te kunnen doen, mijn leerling moet nu naar Arnhem of Maastricht om snel examen te kunnen doen en wat te doen met mensen die dislectie hebben die kunnen medio april pas terecht als ze mazzel hebben een beetje jammer allemaal

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.