Eerste uitspraak rond Rijscholenkiezer begin januari verwacht

Rijschoolregister en Klantenvertellen kunnen begin januari de uitspraak naar aanleiding van hun hoorzitting over de Rijscholenkiezer verwachten. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu desgevraagd. Dinsdag 2 december gaven de twee partijen bij een bezwarencommissie op het ministerie toelichting bij het bezwaarschrift dat ze indienden tegen hun gesubsidieerde concurrent. “We hebben netjes ons verhaal kunnen doen, dus nu rest ons niets dan in spanning wachten op het besluit. Maar we hebben er een goed gevoel over”, aldus Joost Aanen van Rijschoolregister.

Review-websites Rijschoolregister en Klantenvertellen voeren ieder een eigen zaak tegen de subsidieverlening voor de Rijscholenkiezer. Hun hoorzittingen vonden dinsdag direct na elkaar plaats. Beide partijen stellen vastbesloten te zijn de zaak door te voeren. Aanen: “Mochten we om wat voor reden dan ook in de huidige procedure weggewuifd worden, dan kunnen we bij de subsidieverstrekking van 2014 in februari opnieuw bezwaar maken.”

Review

Het bezwaar van de partijen richt zich onder meer op de keuze van het ministerie om TeamAlert de opdracht tot het realiseren van een onafhankelijke review-website te geven. Ze stellen immers dat een site zoals de Rijscholenkiezer al in de markt bestond, namelijk Rijschoolregister. Door de gang van zaken zou er sprake zijn van oneerlijke concurrentie en marktverstoring.

“Er is al een hoop geld in de Rijscholenkiezer gepompt. Wij willen via deze weg voorkomen dat er in de toekomst nog meer belastinggeld aan wordt verspild. Binnen de noodlijdende rijschoolbranche kan dat geld veel beter op een andere manier worden besteed”, zo liet Aanen vlak voor de hoorzitting weten. De concurrenten van het nieuwe platform stellen daarnaast dat de overheid fouten heeft gemaakt bij de subsidieverlening.

Hoorzitting

De advocaat van Rijschoolregister stelde tijdens de hoorzitting: “Mijn cliënt wordt door overbodig en onrechtmatig handelen van het ministerie uit de markt gedrukt. U begrijpt dat dit natuurlijk geen stand kan houden.”

Tegen de beslissing die in januari bekend wordt gemaakt, kunnen partijen vervolgens eventueel beroep instellen bij de rechter.

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Eerste uitspraak rond Rijscholenkiezer begin januari verwacht”

Youran van Ark|05.12.14|10:03

Goed nieuws!

Nicole Buijze|05.12.14|18:28

Goed nieuws? Is afwachten tot januari tot een “onafhankelijke” commissie het bezwaar ontvankelijk verklaard. Ik krijg hierbij ernstige flash backs naar de evaluatie en stemt me niet hoopvol gezien de uitslag daarvan.Onafhankelijk lijkt meer op onafhankelijk van wat de werkvloer wil.
Ik vrees ook dat team alert wederom subsidie zal krijgen omdat lopend project is en Dhr Aanen zijn eerste aanvraag doet.Omdat er meerdere klachten zijn hoop ik dat de balans doorslaat naar Rijschoolkiezer. Afwachten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste uitspraak rond Rijscholenkiezer begin januari verwacht | RijschoolPro

Eerste uitspraak rond Rijscholenkiezer begin januari verwacht

Rijschoolregister en Klantenvertellen kunnen begin januari de uitspraak naar aanleiding van hun hoorzitting over de Rijscholenkiezer verwachten. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu desgevraagd. Dinsdag 2 december gaven de twee partijen bij een bezwarencommissie op het ministerie toelichting bij het bezwaarschrift dat ze indienden tegen hun gesubsidieerde concurrent. “We hebben netjes ons verhaal kunnen doen, dus nu rest ons niets dan in spanning wachten op het besluit. Maar we hebben er een goed gevoel over”, aldus Joost Aanen van Rijschoolregister.

Review-websites Rijschoolregister en Klantenvertellen voeren ieder een eigen zaak tegen de subsidieverlening voor de Rijscholenkiezer. Hun hoorzittingen vonden dinsdag direct na elkaar plaats. Beide partijen stellen vastbesloten te zijn de zaak door te voeren. Aanen: “Mochten we om wat voor reden dan ook in de huidige procedure weggewuifd worden, dan kunnen we bij de subsidieverstrekking van 2014 in februari opnieuw bezwaar maken.”

Review

Het bezwaar van de partijen richt zich onder meer op de keuze van het ministerie om TeamAlert de opdracht tot het realiseren van een onafhankelijke review-website te geven. Ze stellen immers dat een site zoals de Rijscholenkiezer al in de markt bestond, namelijk Rijschoolregister. Door de gang van zaken zou er sprake zijn van oneerlijke concurrentie en marktverstoring.

“Er is al een hoop geld in de Rijscholenkiezer gepompt. Wij willen via deze weg voorkomen dat er in de toekomst nog meer belastinggeld aan wordt verspild. Binnen de noodlijdende rijschoolbranche kan dat geld veel beter op een andere manier worden besteed”, zo liet Aanen vlak voor de hoorzitting weten. De concurrenten van het nieuwe platform stellen daarnaast dat de overheid fouten heeft gemaakt bij de subsidieverlening.

Hoorzitting

De advocaat van Rijschoolregister stelde tijdens de hoorzitting: “Mijn cliënt wordt door overbodig en onrechtmatig handelen van het ministerie uit de markt gedrukt. U begrijpt dat dit natuurlijk geen stand kan houden.”

Tegen de beslissing die in januari bekend wordt gemaakt, kunnen partijen vervolgens eventueel beroep instellen bij de rechter.

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Eerste uitspraak rond Rijscholenkiezer begin januari verwacht”

Youran van Ark|05.12.14|10:03

Goed nieuws!

Nicole Buijze|05.12.14|18:28

Goed nieuws? Is afwachten tot januari tot een “onafhankelijke” commissie het bezwaar ontvankelijk verklaard. Ik krijg hierbij ernstige flash backs naar de evaluatie en stemt me niet hoopvol gezien de uitslag daarvan.Onafhankelijk lijkt meer op onafhankelijk van wat de werkvloer wil.
Ik vrees ook dat team alert wederom subsidie zal krijgen omdat lopend project is en Dhr Aanen zijn eerste aanvraag doet.Omdat er meerdere klachten zijn hoop ik dat de balans doorslaat naar Rijschoolkiezer. Afwachten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.