retrocheckapparaat, controle identiteitsfraude

CBR zet apparaat in bij controle identiteit praktijkexamen

Het CBR gaat vanaf maandag 5 januari steeksproefgewijs met een retrocheckapparaat controles uitvoeren op identiteitsbewijzen bij praktijkexamens. De maatregel is onderdeel van de geïntensiveerde fraudebestrijding door het CBR. 

Het retrocheckapparaat is een apparaat waarmee iedereen die met identiteitsdocumenten te maken heeft, kan controleren of het document vals of echt is. Het is onder meer uitgevoerd met doorzichtlicht, scheerlicht, een Retroviewer, een 9 watt UV-lamp en verlichte loep die 10x vergroot.

Praktijkexamen

Voor kandidaten bestaat een identificatieplicht om praktijkexamen te kunnen doen. Een aantal jaar geleden werd al een proef gestart in Amsterdam met een retrocheck apparaat.

De controle werd toen aangescherpt door met meerdere mobiele retrocheckapparaten de echtheidskenmerken van identiteitsbewijzen te bekijken. Zo kunnen meer kandidaten gecontroleerd worden dan met alleen een vast apparaat.

Fraudepreventie

Fraudepreventie is een van de speerpunten van het CBR bij de herinrichting van de nieuwe theoriecentra en met dit nieuwe apparaat kan nu ook beter worden gecontroleerd bij de praktijkexamens.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR zet apparaat in bij controle identiteit praktijkexamen | RijschoolPro
retrocheckapparaat, controle identiteitsfraude

CBR zet apparaat in bij controle identiteit praktijkexamen

Het CBR gaat vanaf maandag 5 januari steeksproefgewijs met een retrocheckapparaat controles uitvoeren op identiteitsbewijzen bij praktijkexamens. De maatregel is onderdeel van de geïntensiveerde fraudebestrijding door het CBR. 

Het retrocheckapparaat is een apparaat waarmee iedereen die met identiteitsdocumenten te maken heeft, kan controleren of het document vals of echt is. Het is onder meer uitgevoerd met doorzichtlicht, scheerlicht, een Retroviewer, een 9 watt UV-lamp en verlichte loep die 10x vergroot.

Praktijkexamen

Voor kandidaten bestaat een identificatieplicht om praktijkexamen te kunnen doen. Een aantal jaar geleden werd al een proef gestart in Amsterdam met een retrocheck apparaat.

De controle werd toen aangescherpt door met meerdere mobiele retrocheckapparaten de echtheidskenmerken van identiteitsbewijzen te bekijken. Zo kunnen meer kandidaten gecontroleerd worden dan met alleen een vast apparaat.

Fraudepreventie

Fraudepreventie is een van de speerpunten van het CBR bij de herinrichting van de nieuwe theoriecentra en met dit nieuwe apparaat kan nu ook beter worden gecontroleerd bij de praktijkexamens.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.