Theorie-examens nieuwe stijl afgelast wegens ICT-storing CBR

Het CBR heeft alle theorie-examens nieuwe stijl van maandag 26 januari wegens een ICT-storing afgelast. Het gaat om de examens in Arnhem, Barendrecht, Eindhoven, Haarlem, Rijswijk, Utrecht en Hoogeveen. Het is nog onduidelijk wanneer de storing is opgelost, zo laat woordvoerster Nathalie Dingeldein namens het CBR weten.

Waar mogelijk worden kandidaten van tevoren gewaarschuwd, zo wordt aangegeven. “Het is enorm vervelend voor kandidaten. Daarom doen we er alles aan op ze van het nieuws op de hoogte te brengen. Zo hebben naast de berichtgeving op de website van het CBR inmiddels sms’jes gestuurd en getwitterd.”

Storing

Het CBR adviseert examen-kandidaten om voor vertrek naar een van de examencentra op de website van het CBR te kijken voor de laatste stand van zaken. “Kandidaten die wegens de storing geen theorie-examen kunnen doen, krijgen met voorrang een nieuw examenmoment aangeboden of krijgen hun examengeld terug”, zo wordt bevestigd.

Volgens het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen heeft de storing van doen met de voorbereidingen die getroffen worden voor de 24-uurs openstelling van Mijn CBR. “Nu nog gaat deze ’s nachts dicht voor onderhoud, maar we willen dat Mijn CBR dag en nacht bereikbaar wordt. Door die omzetting worden waarschijnlijk storingen veroorzaakt. Op dit moment werkt een team van in- en externe experts aan een structurele oplossing. Zodra we meer weten melden we dit op www.cbr.nl”, aldus de CBR-woordvoerster.

Examen

Dingeldein bevestigt dat het CBR de laatste tijd vaker last heeft gehad van haperingen. “Die hadden ook effect op het theorie-examen. Zo is het inderdaad voorgekomen dat theorie-kandidaten enige tijd moesten wachten voordat ze aan hun toets konden beginnen. Tot nu toe waren we in staat om storingen op de korte termijn te herstellen. Dan konden kandidaten na een uur tot anderhalf uur wachten toch aan hun examen beginnen. Maar dat is nu niet het geval. We hebben alle examens nieuwe stijl op maandag 26 januari dan ook afgelast.”

Ook Mijn CBR zelf lag er de laatste tijd geregeld uit, waardoor kandidaten bijvoorbeeld geen theorie-examens konden kopen, Eigen verklaringen konden indienen of beroepsexamens konden reserveren. Het ICT-systeem bij Rijgeschiktheid is een van de punten uit het CBR-verbeterprogramma dat eind 2016 afgerond moet zijn.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Theorie-examens nieuwe stijl afgelast wegens ICT-storing CBR | RijschoolPro

Theorie-examens nieuwe stijl afgelast wegens ICT-storing CBR

Het CBR heeft alle theorie-examens nieuwe stijl van maandag 26 januari wegens een ICT-storing afgelast. Het gaat om de examens in Arnhem, Barendrecht, Eindhoven, Haarlem, Rijswijk, Utrecht en Hoogeveen. Het is nog onduidelijk wanneer de storing is opgelost, zo laat woordvoerster Nathalie Dingeldein namens het CBR weten.

Waar mogelijk worden kandidaten van tevoren gewaarschuwd, zo wordt aangegeven. “Het is enorm vervelend voor kandidaten. Daarom doen we er alles aan op ze van het nieuws op de hoogte te brengen. Zo hebben naast de berichtgeving op de website van het CBR inmiddels sms’jes gestuurd en getwitterd.”

Storing

Het CBR adviseert examen-kandidaten om voor vertrek naar een van de examencentra op de website van het CBR te kijken voor de laatste stand van zaken. “Kandidaten die wegens de storing geen theorie-examen kunnen doen, krijgen met voorrang een nieuw examenmoment aangeboden of krijgen hun examengeld terug”, zo wordt bevestigd.

Volgens het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen heeft de storing van doen met de voorbereidingen die getroffen worden voor de 24-uurs openstelling van Mijn CBR. “Nu nog gaat deze ’s nachts dicht voor onderhoud, maar we willen dat Mijn CBR dag en nacht bereikbaar wordt. Door die omzetting worden waarschijnlijk storingen veroorzaakt. Op dit moment werkt een team van in- en externe experts aan een structurele oplossing. Zodra we meer weten melden we dit op www.cbr.nl”, aldus de CBR-woordvoerster.

Examen

Dingeldein bevestigt dat het CBR de laatste tijd vaker last heeft gehad van haperingen. “Die hadden ook effect op het theorie-examen. Zo is het inderdaad voorgekomen dat theorie-kandidaten enige tijd moesten wachten voordat ze aan hun toets konden beginnen. Tot nu toe waren we in staat om storingen op de korte termijn te herstellen. Dan konden kandidaten na een uur tot anderhalf uur wachten toch aan hun examen beginnen. Maar dat is nu niet het geval. We hebben alle examens nieuwe stijl op maandag 26 januari dan ook afgelast.”

Ook Mijn CBR zelf lag er de laatste tijd geregeld uit, waardoor kandidaten bijvoorbeeld geen theorie-examens konden kopen, Eigen verklaringen konden indienen of beroepsexamens konden reserveren. Het ICT-systeem bij Rijgeschiktheid is een van de punten uit het CBR-verbeterprogramma dat eind 2016 afgerond moet zijn.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.