Osseforth doet recordpoging ‘langste rijles van Nederland’

Twee rijbewijskandidaten en een instructrice van Verkeersschool Osseforth starten donderdag met ‘de langste rijles van Nederland’. Het gaat om een recordpoging, waarbij in twee dagen tijd twee keer zo’n 400 kilometer rijles afgelegd moet worden, van Limburg naar Groningen en weer terug. Beide leerlingen hebben tot nu toe 15 tot 17 lessen in de regio Sittard gehad, maar zullen gedurende de zogenaamde XXL-rijles een route van Vaals naar Eemshaven afleggen en vervolgens weer helemaal terug naar het zuiden van Nederland rijden.

Met de recordpoging wil de rijschool in het Guiness Book of Records terechtkomen. “De routeplanner geeft aan dat de totale rijles 387 kilometer is, maar dat is de snelste weg naar Groningen”, zo laat de verkeersschool weten. “Aangezien het didactisch niet verstandig is om de hele rit via de snelweg te laten verlopen, zal het uiteindelijke aantal kilometers hoger liggen.” Het Guiness Book of Records is uitgenodigd om de recordpoging vast te leggen.

Rijles

In de afgelopen weken konden rijbewijskandidaten van de verkeersschool hun leukste, gekste of moedigste foto met een lesvoertuig of instructeur van Osseforth insturen bij de rijschool. Uit die foto’s werden de twee beste inzendingen gekozen. De winnaars zijn nu de deelnemers aan de recordpoging en krijgen in plaats van 60 minuten rijles en rijles van 400 kilometer.

De rit gaat in twee dagen tijd van Limburg naar Groningen en weer terug naar Limburg. Een kandidaat rijdt heen, de ander neemt de terugweg voor haar rekening. Onderweg is een aantal rustmomenten ingebouwd. De rijbewijskandidaten krijgen tijdens die pauzes onder meer diner cheques overhandigd en worden ontvangen met koffie en vlaai. In Assen mag vervolgens een ronde op het circuit worden gereden, waarna de Eemshaven bij de Waddenzee het eindpunt van de eerste rijles is.

Kandidaten

De tweede rijbewijskandidaat zal de dag erna vanuit Groningen de hele rit terug naar Limburg rijden. Volgens de rijschool zijn gevarieerde en leerzame routes voor de twee meiden uitgekozen. “Ook zullen er regelmatig pauzes worden ingelast voor het strekken van de benen en het evalueren van de les”, zo wordt aangegeven.

Instructrice Simone Schirrmacher gaat de kandidaten van en naar Vaals begeleiden. Op de Facebookpagina van Osseforth worden de thuisblijvers donderdag en vrijdag van de vorderingen op de hoogte gehouden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

7 reacties op “Osseforth doet recordpoging ‘langste rijles van Nederland’”

Paul Offerman|05.03.15|12:28

Wat een flauwekul. Hoe zit het met de didactische verantwoording?
Dit lijkt mij nergens goed voor.

Wim te Pas|05.03.15|13:08

Ik heb redelijk wat ervaring met zulke lessen. Is zeer leerzaam voor chauffeur en passagiers.. Nieuwe onbekende wegen met vele nieuwe situaties om op te lossen, Ze doen veel nieuwe ervarngen en km op. En vooral ook erg leuk. Veel plezier gewenst.

Thijs Jacobs|05.03.15|17:02

Nou nou Paul Offerman, ik vind dit een uitstekend idee, altijd maar weer t zelfde rondje rond de kerk, Mijn 2 rijscholen wensen de leerlingen en instructrice een geweldige reis en heel veel plezier toe.

Jan Ijzendoorn|09.03.15|12:14

Mijn complimenten voor de instrukteurs van Verkeerschool Osseforth,meer dan goed bezig.Mijheer P.Offerman heeft geen gebrek aan arrogantie maar wel aan onderwijskundig inzicht,genoemde leerlingen hebben al een aantal lessen gehad.Een veilige groet voor Verkeersschool Osseforth sorry voor een S te weinig.Jan.Ijzendoorn

Joey Teffer|17.03.15|10:28

Als recordpoging, prima.
Als rijles, onzin. Als ik ga kijken naar mijn ervaring met kandidaten voor het B-rijbewijs hoort een rijles juist beperkt te zijn qua duur en afstand logischer wijs dus ook. Menigeen leerling neemt na verstrek van tijd veel minder in zich op omdat het mentaal gezien gewoon niet meer bij te houden is.
De kandidaat is dan zogezegd “op”. Ik trek dus mijn twijfels aan het rendement van dit concept als zijnde ” rijles”.

Jan Tienstra|18.03.15|10:38

Ben het helemaal eens met Paul Offerman. Waar gaat dit over. Ik zie dit gewoon als publiciteitsstunt. Heeft geen toegevoegde waarde voor de betreffende leerlingen.

Kees Foks|22.03.15|17:39

Bij ons heeft een leerling als hij op examen gaat ongeveer 1500km in het totaal afgelegd. Wellicht ook een record?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Osseforth doet recordpoging ‘langste rijles van Nederland’ | RijschoolPro

Osseforth doet recordpoging ‘langste rijles van Nederland’

Twee rijbewijskandidaten en een instructrice van Verkeersschool Osseforth starten donderdag met ‘de langste rijles van Nederland’. Het gaat om een recordpoging, waarbij in twee dagen tijd twee keer zo’n 400 kilometer rijles afgelegd moet worden, van Limburg naar Groningen en weer terug. Beide leerlingen hebben tot nu toe 15 tot 17 lessen in de regio Sittard gehad, maar zullen gedurende de zogenaamde XXL-rijles een route van Vaals naar Eemshaven afleggen en vervolgens weer helemaal terug naar het zuiden van Nederland rijden.

Met de recordpoging wil de rijschool in het Guiness Book of Records terechtkomen. “De routeplanner geeft aan dat de totale rijles 387 kilometer is, maar dat is de snelste weg naar Groningen”, zo laat de verkeersschool weten. “Aangezien het didactisch niet verstandig is om de hele rit via de snelweg te laten verlopen, zal het uiteindelijke aantal kilometers hoger liggen.” Het Guiness Book of Records is uitgenodigd om de recordpoging vast te leggen.

Rijles

In de afgelopen weken konden rijbewijskandidaten van de verkeersschool hun leukste, gekste of moedigste foto met een lesvoertuig of instructeur van Osseforth insturen bij de rijschool. Uit die foto’s werden de twee beste inzendingen gekozen. De winnaars zijn nu de deelnemers aan de recordpoging en krijgen in plaats van 60 minuten rijles en rijles van 400 kilometer.

De rit gaat in twee dagen tijd van Limburg naar Groningen en weer terug naar Limburg. Een kandidaat rijdt heen, de ander neemt de terugweg voor haar rekening. Onderweg is een aantal rustmomenten ingebouwd. De rijbewijskandidaten krijgen tijdens die pauzes onder meer diner cheques overhandigd en worden ontvangen met koffie en vlaai. In Assen mag vervolgens een ronde op het circuit worden gereden, waarna de Eemshaven bij de Waddenzee het eindpunt van de eerste rijles is.

Kandidaten

De tweede rijbewijskandidaat zal de dag erna vanuit Groningen de hele rit terug naar Limburg rijden. Volgens de rijschool zijn gevarieerde en leerzame routes voor de twee meiden uitgekozen. “Ook zullen er regelmatig pauzes worden ingelast voor het strekken van de benen en het evalueren van de les”, zo wordt aangegeven.

Instructrice Simone Schirrmacher gaat de kandidaten van en naar Vaals begeleiden. Op de Facebookpagina van Osseforth worden de thuisblijvers donderdag en vrijdag van de vorderingen op de hoogte gehouden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

7 reacties op “Osseforth doet recordpoging ‘langste rijles van Nederland’”

Paul Offerman|05.03.15|12:28

Wat een flauwekul. Hoe zit het met de didactische verantwoording?
Dit lijkt mij nergens goed voor.

Wim te Pas|05.03.15|13:08

Ik heb redelijk wat ervaring met zulke lessen. Is zeer leerzaam voor chauffeur en passagiers.. Nieuwe onbekende wegen met vele nieuwe situaties om op te lossen, Ze doen veel nieuwe ervarngen en km op. En vooral ook erg leuk. Veel plezier gewenst.

Thijs Jacobs|05.03.15|17:02

Nou nou Paul Offerman, ik vind dit een uitstekend idee, altijd maar weer t zelfde rondje rond de kerk, Mijn 2 rijscholen wensen de leerlingen en instructrice een geweldige reis en heel veel plezier toe.

Jan Ijzendoorn|09.03.15|12:14

Mijn complimenten voor de instrukteurs van Verkeerschool Osseforth,meer dan goed bezig.Mijheer P.Offerman heeft geen gebrek aan arrogantie maar wel aan onderwijskundig inzicht,genoemde leerlingen hebben al een aantal lessen gehad.Een veilige groet voor Verkeersschool Osseforth sorry voor een S te weinig.Jan.Ijzendoorn

Joey Teffer|17.03.15|10:28

Als recordpoging, prima.
Als rijles, onzin. Als ik ga kijken naar mijn ervaring met kandidaten voor het B-rijbewijs hoort een rijles juist beperkt te zijn qua duur en afstand logischer wijs dus ook. Menigeen leerling neemt na verstrek van tijd veel minder in zich op omdat het mentaal gezien gewoon niet meer bij te houden is.
De kandidaat is dan zogezegd “op”. Ik trek dus mijn twijfels aan het rendement van dit concept als zijnde ” rijles”.

Jan Tienstra|18.03.15|10:38

Ben het helemaal eens met Paul Offerman. Waar gaat dit over. Ik zie dit gewoon als publiciteitsstunt. Heeft geen toegevoegde waarde voor de betreffende leerlingen.

Kees Foks|22.03.15|17:39

Bij ons heeft een leerling als hij op examen gaat ongeveer 1500km in het totaal afgelegd. Wellicht ook een record?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.