gebruik WhatsApp-groep rijschoolhouders Enschede

Rijschoolhouders houden elkaar op de hoogte via WhatsApp

Een groep rijschoolhouders in Enschede heeft een WhatsApp-groep in het leven geroepen om elkaar te informeren over bijzondere situaties op de weg. Zo zijn ze snel op de hoogte als er bijvoorbeeld files zijn of als zich ergens gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.

Rijschoolhouder Harm Hoek gebruikte WhatsApp al op wat kleinere schaal met een paar collega’s, tot hij op het idee kwam van een groepsapp, zo vertelt hij bij RTV Oost. De belangstelling was groot. Kort na de start waren er al zo’n honderd deelnemers.

Files vermijden

Hoek denkt dat zowel de rijschoolhouders als de leerlingen baat hebben bij de apps die onderling verstuurd worden. Het wordt bijvoorbeeld makkelijker om tijdig een andere route te kiezen als je van je collega hoort dat er ergens een file staat. Dat scheelt kostbare lestijd.

Gevaarlijk is het volgens Hoek niet om WhatsApp-berichten te bekijken in de auto tijdens een les. De leerling zit immers achter het stuur en instructeurs moeten nou eenmaal in staat zijn om op veel dingen tegelijk te letten.

Auteur: Yvonne Ton

6 reacties op “Rijschoolhouders houden elkaar op de hoogte via WhatsApp”

Rij School|07.04.15|14:17

“Gevaarlijk is het volgens Hoek niet om WhatsApp-berichten te bekijken in de auto tijdens een les” De foto boven dit artikel laat zien dat de instructeur alleen aandacht heeft voor zijn mobiel, hij of zij ziet op dat moment echt niet wat er rond de auto gebeurt!
Bij een (ernstige) aanrijding waarbij de leerling verklaard dat de instructeur (continu) met zijn mobiel bezig was kan de verzekering wel eens heel lastig gaan doen, met alle financiële gevolgen voor de rijschool van dien!

hans jansen|07.04.15|20:51

Toch best vreemd dat mensen met een rijbewijs fors bekeurd worden als ze met een mobieltje in de weer zijn. Terwijl een instructeur, nota bene juridisch bestuurder, wel lekker mag bellen/smsen.

Wim Steintjes|07.04.15|21:32

In kring 66 Doetinchem bestaat dit al sinds 14-3-2014.

Kenny Willemsen|07.04.15|23:45

Vooropgesteld dat ik niet tegen een simpele melding ben via een app vind ik het wel tegenstrijdig. Hoe ga je het verkopen aan je leerling dat je geen mobiel mag gebruiken in het verkeer terwijl er steeds meer apps komen?

Jan ten Brinke|09.04.15|10:43

Het idee van Harm is zeer goed, maar…..
Ik heb mij er weer van afgemeld. Reden mijn telefoon stond te rammelen van alleen maar onzinnige berichten. Nota bene van collega’s!!!!!
Heb mijn aandacht nodig voor mijn leerlingen………

Josien van den Berg|09.04.15|12:45

Het bericht dat Harm Hoek naar beneden in zijn telefoon kijkt is ook duidelijk te zien op de film dat dit gebeurd terwijl de auto stil staat. Wel laf om dit te zeggen zonder jouw naam erbij te vermelden Rij School. ..

Het was even wennen maar de app wordt inmiddels effectief en nuttig gebruikt. Dus als je wilt kun je weer meedoen Jan

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschoolhouders houden elkaar op de hoogte via WhatsApp | RijschoolPro
gebruik WhatsApp-groep rijschoolhouders Enschede

Rijschoolhouders houden elkaar op de hoogte via WhatsApp

Een groep rijschoolhouders in Enschede heeft een WhatsApp-groep in het leven geroepen om elkaar te informeren over bijzondere situaties op de weg. Zo zijn ze snel op de hoogte als er bijvoorbeeld files zijn of als zich ergens gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.

Rijschoolhouder Harm Hoek gebruikte WhatsApp al op wat kleinere schaal met een paar collega’s, tot hij op het idee kwam van een groepsapp, zo vertelt hij bij RTV Oost. De belangstelling was groot. Kort na de start waren er al zo’n honderd deelnemers.

Files vermijden

Hoek denkt dat zowel de rijschoolhouders als de leerlingen baat hebben bij de apps die onderling verstuurd worden. Het wordt bijvoorbeeld makkelijker om tijdig een andere route te kiezen als je van je collega hoort dat er ergens een file staat. Dat scheelt kostbare lestijd.

Gevaarlijk is het volgens Hoek niet om WhatsApp-berichten te bekijken in de auto tijdens een les. De leerling zit immers achter het stuur en instructeurs moeten nou eenmaal in staat zijn om op veel dingen tegelijk te letten.

Auteur: Yvonne Ton

6 reacties op “Rijschoolhouders houden elkaar op de hoogte via WhatsApp”

Rij School|07.04.15|14:17

“Gevaarlijk is het volgens Hoek niet om WhatsApp-berichten te bekijken in de auto tijdens een les” De foto boven dit artikel laat zien dat de instructeur alleen aandacht heeft voor zijn mobiel, hij of zij ziet op dat moment echt niet wat er rond de auto gebeurt!
Bij een (ernstige) aanrijding waarbij de leerling verklaard dat de instructeur (continu) met zijn mobiel bezig was kan de verzekering wel eens heel lastig gaan doen, met alle financiële gevolgen voor de rijschool van dien!

hans jansen|07.04.15|20:51

Toch best vreemd dat mensen met een rijbewijs fors bekeurd worden als ze met een mobieltje in de weer zijn. Terwijl een instructeur, nota bene juridisch bestuurder, wel lekker mag bellen/smsen.

Wim Steintjes|07.04.15|21:32

In kring 66 Doetinchem bestaat dit al sinds 14-3-2014.

Kenny Willemsen|07.04.15|23:45

Vooropgesteld dat ik niet tegen een simpele melding ben via een app vind ik het wel tegenstrijdig. Hoe ga je het verkopen aan je leerling dat je geen mobiel mag gebruiken in het verkeer terwijl er steeds meer apps komen?

Jan ten Brinke|09.04.15|10:43

Het idee van Harm is zeer goed, maar…..
Ik heb mij er weer van afgemeld. Reden mijn telefoon stond te rammelen van alleen maar onzinnige berichten. Nota bene van collega’s!!!!!
Heb mijn aandacht nodig voor mijn leerlingen………

Josien van den Berg|09.04.15|12:45

Het bericht dat Harm Hoek naar beneden in zijn telefoon kijkt is ook duidelijk te zien op de film dat dit gebeurd terwijl de auto stil staat. Wel laf om dit te zeggen zonder jouw naam erbij te vermelden Rij School. ..

Het was even wennen maar de app wordt inmiddels effectief en nuttig gebruikt. Dus als je wilt kun je weer meedoen Jan

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.