Examinator CBR belaagd door boze theorie-kandidaat

Een examinator is begin vorige week dinsdagmiddag mishandeld bij het CBR-examencentrum in Barendrecht. De man liep klappen op van een kandidaat die in woede ontstak toen hij niet meer mee mocht doen aan het theorie-examen omdat hij te laat was. De examinator is door de blessure die hij heeft opgelopen nog niet in staat om te werken.

Toen de kandidaat verhaal wilde gaan halen liep hij een examinator tegen het lijf die op het punt stond een praktijkexamen af te nemen. De examinator kwam af op het rumoer en probeerde de kandidaat te kalmeren.

Mishandeling

De leerling was echter niet tot bedaren te brengen en ging de examinator te lijf. Hij moest door een aantal mensen in bedwang gehouden worden totdat de inmiddels gewaarschuwde politie arriveerde. De examinator heeft aangifte van mishandeling gedaan en de leerling is aangehouden door de politie.

Het CBR heeft nazorg geregeld voor het slachtoffer en zijn collega’s. “Het is een ingrijpende ervaring als je met dit soort agressie te maken krijgt”, zegt een woordvoerster. Exacte cijfers heeft ze niet voorhanden, maar het CBR constateert wel dat de agressie toeneemt waarmee hun personeel te maken krijgt.

Maatregelen

Tegen de kandidaat is niet alleen aangifte gedaan bij de politie, maar hij mag ook een jaar lang niet op een van de CBR-locaties komen. Voordat hij daarna weer examen mag doen, zal er eerst een gesprek tussen CBR en hem plaatsvinden.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examinator CBR belaagd door boze theorie-kandidaat | RijschoolPro

Examinator CBR belaagd door boze theorie-kandidaat

Een examinator is begin vorige week dinsdagmiddag mishandeld bij het CBR-examencentrum in Barendrecht. De man liep klappen op van een kandidaat die in woede ontstak toen hij niet meer mee mocht doen aan het theorie-examen omdat hij te laat was. De examinator is door de blessure die hij heeft opgelopen nog niet in staat om te werken.

Toen de kandidaat verhaal wilde gaan halen liep hij een examinator tegen het lijf die op het punt stond een praktijkexamen af te nemen. De examinator kwam af op het rumoer en probeerde de kandidaat te kalmeren.

Mishandeling

De leerling was echter niet tot bedaren te brengen en ging de examinator te lijf. Hij moest door een aantal mensen in bedwang gehouden worden totdat de inmiddels gewaarschuwde politie arriveerde. De examinator heeft aangifte van mishandeling gedaan en de leerling is aangehouden door de politie.

Het CBR heeft nazorg geregeld voor het slachtoffer en zijn collega’s. “Het is een ingrijpende ervaring als je met dit soort agressie te maken krijgt”, zegt een woordvoerster. Exacte cijfers heeft ze niet voorhanden, maar het CBR constateert wel dat de agressie toeneemt waarmee hun personeel te maken krijgt.

Maatregelen

Tegen de kandidaat is niet alleen aangifte gedaan bij de politie, maar hij mag ook een jaar lang niet op een van de CBR-locaties komen. Voordat hij daarna weer examen mag doen, zal er eerst een gesprek tussen CBR en hem plaatsvinden.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.