CBR, theorie, examenzaal, examen

Invoering geluid bij theorie-examen CBR uitgesteld tot oktober

De invoering van geluid bij het theorie-examen bij het CBR is uitgesteld. “De invoering hiervan laat door ICT-storingen van begin dit jaar langer op zich wachten”, meldt het CBR. “In eerste instantie gingen wij er van uit dat geluid nog deze zomer aan het examen kon worden toegevoegd. Omdat de testfase langer duurt dan voorzien moeten we de datum naar achteren schuiven.”

Invoering van geluid bij het examen is een service voor kandidaten die moeite hebben met lezen. “We gaan er van uit dat de eerste kandidaten in de maand oktober kunnen kiezen of zij geluid bij het examen willen”, laat het CBR weten.

Verlengd theorie-examen

Kandidaten kunnen nu kiezen voor een ‘verlengd theorie-examen’. Zij krijgen in het onderdeel kennis van verkeersregels en inzicht een ruimere leestijd. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het individueel ‘begeleid’ examen.

“In de praktijk zien wij overigens dat kandidaten steeds beter gewend raken aan het theorie-examen nieuwe stijl, ook zonder geluid. Dat zien we ook terug in de slagingspercentages”, meldt het CBR.

Slagingspercentage

Het blijkt dat het slagingspercentage theorie B het eerste kwartaal van 2015 45% bedroeg. Daarmee is het percentage licht hoger dan over heel 2014. Toen schommelde het percentage tussen de 40 en 44% tijdens de 4 kwartalen.

De meeste CBR examencentra zijn inmiddels overgestapt op het examen nieuwe stijl, waarbij kandidaten invidivueel op een eigen scherm het examen afleggen in plaats van klassikaal.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Invoering geluid bij theorie-examen CBR uitgesteld tot oktober”

Kemal Lism|23.11.15|00:01

Ik wil me rijbewijs halen in Amsterdam, ik kwam een aantal goede rijscholen tegen zoals Rijschool Caland in Amsterdam. Hoe kan ik dit controleren op basis van cijfers?

Iemand bekend met rijschool Caland in Amsterdam?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.