brandweer

Lesauto in Groningen vermoedelijk in brand gestoken

De politie vermoedt dat de lesauto die in de nacht van zondag op maandag in Groningen in vlammen is opgegaan in brand is gestoken. Het betreft een wagen van autorijschool Geluk uit de wijk Lewenborg. De eigenaar werd om vier uur die ochtend uit zijn bed gebeld door omwonenden die de brand hadden ontdekt.

Volgens de politie stond de wagen geparkeerd op een donker en nauwelijks zichtbaar stukje weg. Toen de brandweer arriveerde, stond de wagen al compleet in brand en kon hij niet meer gered worden. De politie moet de oorzaak van de brand officieel nog achterhalen, maar het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting. Op twee andere plaatsen in Groningen brandden afgelopen nacht ook auto’s uit.

Gevolgen

Rijschoolhouder Gerard Lukassen had twee examens gepland staan voor maandag en kon deze gewoon door laten gaan in de andere auto van de rijschool. Die is van hetzelfde merk en type.

Lukassen kon volgens RTV Noord een auto van een collega lenen voor een aantal uur, waardoor het omzetverlies meeviel. “Gelukkig, dat scheelt wel weer”, zo zei de ongelukkige rijschoolhouder van Geluk.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lesauto in Groningen vermoedelijk in brand gestoken | RijschoolPro
brandweer

Lesauto in Groningen vermoedelijk in brand gestoken

De politie vermoedt dat de lesauto die in de nacht van zondag op maandag in Groningen in vlammen is opgegaan in brand is gestoken. Het betreft een wagen van autorijschool Geluk uit de wijk Lewenborg. De eigenaar werd om vier uur die ochtend uit zijn bed gebeld door omwonenden die de brand hadden ontdekt.

Volgens de politie stond de wagen geparkeerd op een donker en nauwelijks zichtbaar stukje weg. Toen de brandweer arriveerde, stond de wagen al compleet in brand en kon hij niet meer gered worden. De politie moet de oorzaak van de brand officieel nog achterhalen, maar het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting. Op twee andere plaatsen in Groningen brandden afgelopen nacht ook auto’s uit.

Gevolgen

Rijschoolhouder Gerard Lukassen had twee examens gepland staan voor maandag en kon deze gewoon door laten gaan in de andere auto van de rijschool. Die is van hetzelfde merk en type.

Lukassen kon volgens RTV Noord een auto van een collega lenen voor een aantal uur, waardoor het omzetverlies meeviel. “Gelukkig, dat scheelt wel weer”, zo zei de ongelukkige rijschoolhouder van Geluk.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.