Miljoen euro voor verkeersveiligheid jongeren Noord-Holland

De provincie Noord-Holland investeert tot en met volgend jaar een miljoen euro in campagnes om veilig verkeersgedrag onder jongeren te stimuleren. In totaal wordt geld voor 22 uiteenlopende verkeersveiligheidsprojecten beschikbaar gesteld om jeugd bewust te maken van hun doen en laten op de openbare weg.

De provincie ziet het als een taak om jonge mensen te helpen bewust te worden van de gevaren in het verkeer om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarom stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar voor allerlei uiteenlopende projecten in het basis- en voortgezet onderwijs die hier een bijdrage aan leveren.

Fietscheck en dode hoek

Het gros van de projecten richt zich op kinderen in het basisonderwijs. Zo worden er onder meer verkeerslessen en -trainingen georganiseerd om onder andere dode-hoeksituaties te vermijden, wordt er een jeugdverkeerskrant uitgebracht en komt er een zogenaamde fietscheck. Daarbij wordt zowel aan de jongeren als aan de ouders het belang van een goed functionerende fiets getoond en worden kleine reparaties direct op het schoolplein uitgevoerd.

Bijna de helft van de projecten wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Grote kosten zitten onder andere in het inhuren van gastdocenten en het ANWB Streetwise-project, waar bijna 2,5 ton voor wordt uitgetrokken. In dat project wordt met verschillende leeftijdsgroepen anderhalf uur lang geoefend met praktijksituaties in het verkeer op het schoolplein of in de gymzaal.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Miljoen euro voor verkeersveiligheid jongeren Noord-Holland | RijschoolPro

Miljoen euro voor verkeersveiligheid jongeren Noord-Holland

De provincie Noord-Holland investeert tot en met volgend jaar een miljoen euro in campagnes om veilig verkeersgedrag onder jongeren te stimuleren. In totaal wordt geld voor 22 uiteenlopende verkeersveiligheidsprojecten beschikbaar gesteld om jeugd bewust te maken van hun doen en laten op de openbare weg.

De provincie ziet het als een taak om jonge mensen te helpen bewust te worden van de gevaren in het verkeer om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarom stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar voor allerlei uiteenlopende projecten in het basis- en voortgezet onderwijs die hier een bijdrage aan leveren.

Fietscheck en dode hoek

Het gros van de projecten richt zich op kinderen in het basisonderwijs. Zo worden er onder meer verkeerslessen en -trainingen georganiseerd om onder andere dode-hoeksituaties te vermijden, wordt er een jeugdverkeerskrant uitgebracht en komt er een zogenaamde fietscheck. Daarbij wordt zowel aan de jongeren als aan de ouders het belang van een goed functionerende fiets getoond en worden kleine reparaties direct op het schoolplein uitgevoerd.

Bijna de helft van de projecten wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Grote kosten zitten onder andere in het inhuren van gastdocenten en het ANWB Streetwise-project, waar bijna 2,5 ton voor wordt uitgetrokken. In dat project wordt met verschillende leeftijdsgroepen anderhalf uur lang geoefend met praktijksituaties in het verkeer op het schoolplein of in de gymzaal.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.