Wijziging RVV met nieuwe verkeersborden uitgesteld tot 2016

De invoering van de veertien nieuwe verkeersborden in het RVV die per 1 juli zou plaatsvinden, is uitgesteld tot op zijn vroegst 1 januari 2016. Dat laat het ministerie van Infrastructuur en Milieu weten. “Er verandert op dit moment dus niets in het RVV”, zo benadrukt woordvoerder Mark Hengstman. Het is de tweede keer dat de invoering wordt uitgesteld, want eerst was het streven om de borden per 1 januari 2015 te laten gelden.

“We werken steeds met streefdata”, zo laat de woordvoerder weten. “Deze invoering was een onderdeel van een heel pakket aan wetswijzigingen dat moet worden doorgevoerd, dat heeft wat meer voeten in de aarde dan gehoopt.” Aangezien streefdata per half jaar worden opgesteld, is nu het doel om de borden per 1 januari volgend jaar te laten gelden.

Nieuwe borden

In september 2014 werd duidelijk dat het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) de uitbreiding van de borden zou gaan bevatten. De nieuwe verkeersborden – twaalf F- en twee L-borden – hebben betrekking tot passeerstroken, tram- en busstroken en uitwijkplaatsen aan beide zijden van de weg. Het is voor het eerst sinds 2006 dat er zo’n grote hoeveelheid verkeersborden ineens bij wet wordt ingevoerd.

Bekijk hieronder de nieuwe borden, die nu dus naar verwachting vanaf 2016 te zien zullen zijn langs de Nederlandse wegen:

Copyright afbeelding: Verjo

Lees ook: Veertien nieuwe verkeersborden pas in juli 2015 ingevoerd

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wijziging RVV met nieuwe verkeersborden uitgesteld tot 2016 | RijschoolPro

Wijziging RVV met nieuwe verkeersborden uitgesteld tot 2016

De invoering van de veertien nieuwe verkeersborden in het RVV die per 1 juli zou plaatsvinden, is uitgesteld tot op zijn vroegst 1 januari 2016. Dat laat het ministerie van Infrastructuur en Milieu weten. “Er verandert op dit moment dus niets in het RVV”, zo benadrukt woordvoerder Mark Hengstman. Het is de tweede keer dat de invoering wordt uitgesteld, want eerst was het streven om de borden per 1 januari 2015 te laten gelden.

“We werken steeds met streefdata”, zo laat de woordvoerder weten. “Deze invoering was een onderdeel van een heel pakket aan wetswijzigingen dat moet worden doorgevoerd, dat heeft wat meer voeten in de aarde dan gehoopt.” Aangezien streefdata per half jaar worden opgesteld, is nu het doel om de borden per 1 januari volgend jaar te laten gelden.

Nieuwe borden

In september 2014 werd duidelijk dat het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) de uitbreiding van de borden zou gaan bevatten. De nieuwe verkeersborden – twaalf F- en twee L-borden – hebben betrekking tot passeerstroken, tram- en busstroken en uitwijkplaatsen aan beide zijden van de weg. Het is voor het eerst sinds 2006 dat er zo’n grote hoeveelheid verkeersborden ineens bij wet wordt ingevoerd.

Bekijk hieronder de nieuwe borden, die nu dus naar verwachting vanaf 2016 te zien zullen zijn langs de Nederlandse wegen:

Copyright afbeelding: Verjo

Lees ook: Veertien nieuwe verkeersborden pas in juli 2015 ingevoerd

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.