IBKI,CEC

Bijscholingen bij IBKI overzichtelijker voor rijinstructeurs

Rijinstructeurs kunnen sinds deze week eenvoudiger controleren hoe ver ze zijn met hun praktische en theoretische WRM-bijscholingen. Het IBKI heeft op de eigen website een nieuw overzicht ontwikkeld waarin gevolgde en nog te volgen bijscholingen duidelijker staan vermeld. Ook de deadline voor het behalen van de bijscholingen komt duidelijker terug.

Het nieuwe overzicht (zie figuur onder) is 29 juni in werking gegaan. Rijinstructeurs die inloggen op de website van het IBKI kunnen zo gemakkelijker zien hoeveel dagdelen bijscholing al is voltooid en hoeveel er nog moeten worden afgelegd. Wanneer een rijinstructeur de bijscholingen niet voor het verlopen van de WRM-lesbevoegdheid succesvol afrondt, wordt deze ingetrokken en mogen geen rijlessen meer worden gegeven.

Verbetering

Een overzicht van alle kwalificaties was er al wel in de oude situatie, maar dat was niet specifiek gericht op de bijscholing. “En het gaf geen duidelijk inzicht in de actuele status in relatie tot de totale verplichte bijscholing”, legt IBKI-directeur Jim Schouten uit. “Voor veel rij-instructeurs was dat onvoldoende overzichtelijk.”

Het overzicht is op de website te vinden in het menu ‘WRM’ onder de optie ‘Bijscholingen’.

ibki, bijscholingen, overzicht

Auteur: Lars Verpalen

3 reacties op “Bijscholingen bij IBKI overzichtelijker voor rijinstructeurs”

Bert de Weerd|03.07.15|16:39

@Jim Schouten, Wat verder vooruit capaciteit voor de ‘praktijkbegeleiding’ er in zette zou ook niet verkeerd zijn.

Bert de Weerd|03.07.15|16:44

Ik lees net op ‘mijn IBKI’ dat de theoretische bijscholing voor mij pas verloopt in 2115. Dat is goed nieuws :)

Bert de Weerd|03.07.15|16:47

Hopelijk gaat dit ook gelden voor de praktische bijscholing die ik binnenkort heb! Na het doen van het examen de pas weer 100 jaar geldig. Daar kan ik wel mee leven :) :)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bijscholingen bij IBKI overzichtelijker voor rijinstructeurs | RijschoolPro
IBKI,CEC

Bijscholingen bij IBKI overzichtelijker voor rijinstructeurs

Rijinstructeurs kunnen sinds deze week eenvoudiger controleren hoe ver ze zijn met hun praktische en theoretische WRM-bijscholingen. Het IBKI heeft op de eigen website een nieuw overzicht ontwikkeld waarin gevolgde en nog te volgen bijscholingen duidelijker staan vermeld. Ook de deadline voor het behalen van de bijscholingen komt duidelijker terug.

Het nieuwe overzicht (zie figuur onder) is 29 juni in werking gegaan. Rijinstructeurs die inloggen op de website van het IBKI kunnen zo gemakkelijker zien hoeveel dagdelen bijscholing al is voltooid en hoeveel er nog moeten worden afgelegd. Wanneer een rijinstructeur de bijscholingen niet voor het verlopen van de WRM-lesbevoegdheid succesvol afrondt, wordt deze ingetrokken en mogen geen rijlessen meer worden gegeven.

Verbetering

Een overzicht van alle kwalificaties was er al wel in de oude situatie, maar dat was niet specifiek gericht op de bijscholing. “En het gaf geen duidelijk inzicht in de actuele status in relatie tot de totale verplichte bijscholing”, legt IBKI-directeur Jim Schouten uit. “Voor veel rij-instructeurs was dat onvoldoende overzichtelijk.”

Het overzicht is op de website te vinden in het menu ‘WRM’ onder de optie ‘Bijscholingen’.

ibki, bijscholingen, overzicht

Auteur: Lars Verpalen

3 reacties op “Bijscholingen bij IBKI overzichtelijker voor rijinstructeurs”

Bert de Weerd|03.07.15|16:39

@Jim Schouten, Wat verder vooruit capaciteit voor de ‘praktijkbegeleiding’ er in zette zou ook niet verkeerd zijn.

Bert de Weerd|03.07.15|16:44

Ik lees net op ‘mijn IBKI’ dat de theoretische bijscholing voor mij pas verloopt in 2115. Dat is goed nieuws :)

Bert de Weerd|03.07.15|16:47

Hopelijk gaat dit ook gelden voor de praktische bijscholing die ik binnenkort heb! Na het doen van het examen de pas weer 100 jaar geldig. Daar kan ik wel mee leven :) :)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.