DCTM wil verzekeringspakket met WRM-bijscholingen ontwikkelen

Een totaalpakket aan verzekeringen voor rijinstructeurs dat ook de WRM- en RIS-bijscholingen omvat. De Coninck Traffic Management-eigenaar Sjaak de Coninck wil peilen wat de algemene opinie is van rijschoolhouders ten aanzien van zo’n pakket. “Om het zo goed mogelijk op maat te ontwikkelen.”

Een aantal maanden geleden werd De Coninck benaderd door een verzekeringsmaatschappij – wiens naam hij nog niet wil noemen – om het initiatief te starten voor het nieuwe pakket. DCTM staat in Nederland vooral bekend als voorloper op het gebied van rijangst-, fobie- en traumabegeleiding in de Nederlandse rijscholenbranche; de Rijinstructeur+ opleiding werd in 2013 geïntroduceerd en deze NLP-training is sinds 2014 goed voor vier dagdelen theoriebijscholing. Daarnaast had De Coninck persoonlijk een grote rol in de uitrol van het sinds 2010 bestaande faalangstexamen. De eigenaar vindt het niet raar dat juist hij benaderd werd voor dit plan. “We gaan allebei voor kwaliteit en dan zoek je elkaar op.”

Slecht verzekerd

De Coninck is duidelijk over zijn rol bij de ontwikkeling van het pakket. “Ik zeg altijd: schoenmaker, houd je bij je leest. De ontwikkelfase volg ik dus vanaf de zijlijn, al houd ik mezelf goed op de hoogte van de voortgang.” Dat staat zeker niet los van het feit dat de DCTM-eigenaar veel naar bestaande polissen kijkt en zich soms zorgen maakt. “Er is vooral veel onwetendheid onder rijschoolhouders als het over verzekeringen gaat.”

Om zich heen ziet De Coninck veel rijschoolhouders die slecht of zelfs onverzekerd rondrijden. Hij denkt dat dit komt omdat die mensen geen tijd of energie hebben om zich er in te verdiepen. “Het gaat vaak om de details. Denk aan de verzekering van inzittenden, of in het geval van arbeidsongeschiktheid. En dan zijn er nog specifiekere zaken, zoals een net geslaagde leerling die van het CBR-kantoor terugrijdt naar huis. Hij of zij is dan in het bezit van een rijvaardigheidsverklaring, maar dat is nog geen rijbewijs. Je bent dan dus in overtreding.”

Uniek

Enkele maanden geleden werd De Coninck door de verzekeringsmaatschappij benaderd met de uitleg van het plan. Hij hoefde over de toezegging van zijn medewerking niet lang na te denken. “Bij mijn weten is dit een uniek concept in Nederland. Met het samenvoegen van de reguliere verzekeringen en de toevoeging van alle WRM- en RIS-bijscholingen zijn rijschoolhouders met dit pakket in één keer klaar.”

Veel rijschoolhouders zijn vandaag de dag verzekerd bij Bovemij, de verzekeringsgroep die is opgericht door leden van brancheorganisatie Bovag. “Het product dat Bovemij heeft liggen is erg goed, laat me dat benadrukken”, aldus De Coninck, die met eenmansrijscholen een specifieke doelgroep voor ogen heeft waar het pakket voor geschikt is. “Zulke rijschoolhouders moeten veel en hard werken en hebben geen tijd om met verzekeringen bezig te zijn. Dan is het fijn als alles op een centrale plek geregeld is.”

Bewustwording

Als alles volgens plan verloopt, komt het pakket in het najaar op de markt. Tot die tijd heeft de DCTM-eigenaar zijn taak duidelijk voor ogen. “De bewustwording van de rijschoolhouders om zichzelf goed te verzekeren. Ik kan het belang, de eenvoud en de voordelen van zo’n nieuw totaalpakket benadrukken. We hopen op dit moment vooral te peilen wat de algemene opinie is ten aanzien van zo’n nieuw pakket, zodat we het zo goed mogelijk op maat kunnen maken voor de rijschoolhouders.”

Lars Verpalen

Voor tips of vragen over het nieuwe verzekeringspakket kunt u mailen naar: [email protected].

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DCTM wil verzekeringspakket met WRM-bijscholingen ontwikkelen | RijschoolPro

DCTM wil verzekeringspakket met WRM-bijscholingen ontwikkelen

Een totaalpakket aan verzekeringen voor rijinstructeurs dat ook de WRM- en RIS-bijscholingen omvat. De Coninck Traffic Management-eigenaar Sjaak de Coninck wil peilen wat de algemene opinie is van rijschoolhouders ten aanzien van zo’n pakket. “Om het zo goed mogelijk op maat te ontwikkelen.”

Een aantal maanden geleden werd De Coninck benaderd door een verzekeringsmaatschappij – wiens naam hij nog niet wil noemen – om het initiatief te starten voor het nieuwe pakket. DCTM staat in Nederland vooral bekend als voorloper op het gebied van rijangst-, fobie- en traumabegeleiding in de Nederlandse rijscholenbranche; de Rijinstructeur+ opleiding werd in 2013 geïntroduceerd en deze NLP-training is sinds 2014 goed voor vier dagdelen theoriebijscholing. Daarnaast had De Coninck persoonlijk een grote rol in de uitrol van het sinds 2010 bestaande faalangstexamen. De eigenaar vindt het niet raar dat juist hij benaderd werd voor dit plan. “We gaan allebei voor kwaliteit en dan zoek je elkaar op.”

Slecht verzekerd

De Coninck is duidelijk over zijn rol bij de ontwikkeling van het pakket. “Ik zeg altijd: schoenmaker, houd je bij je leest. De ontwikkelfase volg ik dus vanaf de zijlijn, al houd ik mezelf goed op de hoogte van de voortgang.” Dat staat zeker niet los van het feit dat de DCTM-eigenaar veel naar bestaande polissen kijkt en zich soms zorgen maakt. “Er is vooral veel onwetendheid onder rijschoolhouders als het over verzekeringen gaat.”

Om zich heen ziet De Coninck veel rijschoolhouders die slecht of zelfs onverzekerd rondrijden. Hij denkt dat dit komt omdat die mensen geen tijd of energie hebben om zich er in te verdiepen. “Het gaat vaak om de details. Denk aan de verzekering van inzittenden, of in het geval van arbeidsongeschiktheid. En dan zijn er nog specifiekere zaken, zoals een net geslaagde leerling die van het CBR-kantoor terugrijdt naar huis. Hij of zij is dan in het bezit van een rijvaardigheidsverklaring, maar dat is nog geen rijbewijs. Je bent dan dus in overtreding.”

Uniek

Enkele maanden geleden werd De Coninck door de verzekeringsmaatschappij benaderd met de uitleg van het plan. Hij hoefde over de toezegging van zijn medewerking niet lang na te denken. “Bij mijn weten is dit een uniek concept in Nederland. Met het samenvoegen van de reguliere verzekeringen en de toevoeging van alle WRM- en RIS-bijscholingen zijn rijschoolhouders met dit pakket in één keer klaar.”

Veel rijschoolhouders zijn vandaag de dag verzekerd bij Bovemij, de verzekeringsgroep die is opgericht door leden van brancheorganisatie Bovag. “Het product dat Bovemij heeft liggen is erg goed, laat me dat benadrukken”, aldus De Coninck, die met eenmansrijscholen een specifieke doelgroep voor ogen heeft waar het pakket voor geschikt is. “Zulke rijschoolhouders moeten veel en hard werken en hebben geen tijd om met verzekeringen bezig te zijn. Dan is het fijn als alles op een centrale plek geregeld is.”

Bewustwording

Als alles volgens plan verloopt, komt het pakket in het najaar op de markt. Tot die tijd heeft de DCTM-eigenaar zijn taak duidelijk voor ogen. “De bewustwording van de rijschoolhouders om zichzelf goed te verzekeren. Ik kan het belang, de eenvoud en de voordelen van zo’n nieuw totaalpakket benadrukken. We hopen op dit moment vooral te peilen wat de algemene opinie is ten aanzien van zo’n nieuw pakket, zodat we het zo goed mogelijk op maat kunnen maken voor de rijschoolhouders.”

Lars Verpalen

Voor tips of vragen over het nieuwe verzekeringspakket kunt u mailen naar: [email protected].

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.